Şimdi Ara

arçelik 2772 kurutma makinesi biraz çalışıp duruyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, arçelik kurutma makinem var. 5-6 yıllık makine . neredeyse tüm mekanik arızalarını kendim tamir ediyorum.

bugüne kadar kayış değişimi, tambur destek tekerleri 2 kez değişim, motor kısa kayış değişimi, tuş takımı ışıklık değişimi gibi bazı arızalarını tespit ettim ve yenisi ile değiştirdim. bunları yazıyorum zira az buçuk anlarım yani bu işlerden.

ama gel gör ki bu hatayı bulamadım. çamaşırlar makineye atılıyor bazen 3 dk sonra bazen 10 dk sonra bazen 1 dk sonra vs kafasına göre yani duruyor. ilk başlatma pozisyonuna dönüyor. sonra tekrar başlatınca kurutuyor.

tabiki nem sensöründen şüphe ediyorum ama daha ilk dakikalarda nemi ölçme yapmaz diye ve daha sonrasında da işini yaptığı için de başka bilen arkadaşların / ustaların fikirlerini rica ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arçelik 2772 Kurutma Makinesi Çalışırken Duruyor: Nedenleri ve Çözümleri

Arçelik 2772 kurutma makinenizin çalışırken durduğunu fark ettiyseniz, sorunun birkaç olası nedeni olabilir. İşte en yaygın nedenler ve bunları gidermek için adımlar:

• Aşırı Yükleme: Kurutma makinesi aşırı yüklendiğinde, tambur düzgün dönmeyebilir ve makineyi durdurabilir. Maksimum kapasiteyi aşmadığından emin ol.

• Tıkalı Hava Kanalları: Hava kanalları tıkanırsa, makine aşırı ısınabilir ve güvenlik önlemi olarak durabilir. Hava giriş ve çıkış ızgaralarının temiz olduğundan emin ol.

• Arızalı Sensörler: Sıcaklık veya nem sensörleri arızalıysa, makine yanlış bilgiler alabilir ve erken durma gibi sorunlara neden olabilir. Sensörlerin düzgün çalıştığını kontrol ettir.

• Yıpranmış Kayış veya Kasnak: Kayış veya kasnak yıpranmış veya hasar görmüşse, tamburun düzgün dönmesini engelleyebilir. Bu parçaları kontrol et ve gerekirse değiştir.

• Elektriksel Sorunlar: Gevşek bağlantılar, hatalı kablolar veya arızalı bir güç kaynağı, makinenin çalışırken durmasına neden olabilir. Bir elektrikçiye kontrol ettir.

• Çamaşırların Dengesiz Dağılması: Çamaşırlar kurutma makinesinde eşit olmayan bir şekilde dağılırsa, tambur dengesiz bir şekilde dönebilir ve makineyi durdurabilir. Çamaşırların eşit olarak dağıldığından emin ol.

Sorunu kendin çözemiyorsan, yetkili bir teknisyenden yardım almalısın. Güvenlik önlemlerine uy ve asla arızalı bir cihazı kullanmaya çalışma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.