Şimdi Ara

Basınçlı yıkama makinesi olanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ucuz yollu amatör bir basınçlı yıkama makinesi almak istiyorum. Karcher K 2.110 100 Bar modeli gözüme takıldı. Bu yada buna benzer makineye sahip olanlarınız var mı? İyi midir, görür mü? Başka makine tavsiyeleriniz var mı?

HB fiyatı: 169,90TL

• quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

quote:

Orijinalden alıntı: Halisane_Şanzımancı

Bende vardı, pek bir işe yaramaz, fırçasız kiri çıkarmaz

Fırça kullanmanız zaten baştan yanlış aracı çizer. Piyasadaki hiç bir basınçlı yıkama makinası tek başına tüm kiri çıkarmaz. Araç kuruduğunda üzerinde yine trafik filmi ve toz filmi kalır. Mutlaka yıkama eldiveni yoksa mikrofiber bez ile çift kova yapıp yıkanması gerek. Bu ürün bahçesi olan yada arabanın bagajına atıp uygun bir yerde yıkamakiçin uygun. Zaten basınçlı suyun amacı ARACI ÇİZEBİLECEK artıkları yıkamadan önce araç üzerinden atmaktır. HİÇ BİR BASINÇLI YIKAMA TEK BAŞINA İŞ GÖRMEZ.
    600 700 lirayı gözden çıkarmadıysan 300 liraya kadar alacağın bütün aletler 100 120 bar arası basınç verecektir. Ben karcher k2 kullanıyorum 100 bar, ondan öncede blackdecker kullandım büyük olanlardan 130 bardı. Aralarında aman aman bir fark yok diyebilirim.

Bende k2.300 modeli var karcher 'ın. Çift uçlu diye almıştım ama tek uçlu olan (spiral) tercih edebilirsiniz. K2 basic oluyor oda. Spiral uç düz (flat) uca nazaran daha basınçlı püskürtür. %50 ye kadar basıncı arttırır, kir sökmede daha iyidir. Düz uç ile de durulama yaparım.

Araba yıkama işlemim;

1- spiral uç ile arabayı hem nemlendirir hemde kirleri sökerim
    2- foam lance aparatını takar fırçasız yıkama sabunu ile köpük yaparım (jantları, amblem etrafını ve etek kısımlarını detaylı temizlerim sünger ile)
    3- düz uç 'u takar ve arabayı durularım.
    4- Araç için aldığım büyük ve çizmeyen mikrofiber bez ile de temizlerim.
    5- 2 ayda bir sonax hızlı cila uygulaması yaparım.

Böyle bir temizlik için 150 200 bar basınç veren makinelere pekte gerek yok. İş makinesi temizlemeyeceksiniz sonuçta. Çok güçlü makinelerin boyaya zarar verme ihtimalini de göz önünde bulundurun. (basınç ayarı yapılan cihazlar var ama çok tuzlu) Zaten tek başına çamuru çözse bile yapışmış yağlı kirleri 200 barlık alette olsa çözemez. Oto şampuanı ve sünger kesin şart. Yıkamacılarda su tutturanlar bilir, hatta yalandan köpük sıkarlar birde araca sonra su tutarlar. Araç kuruyunca bütün kirler buğulu buğulu kalır üstünde.

Bir de basınca etki eden şey hortum uzunluğudur. Ben önceki black decker 'ın 5 metrelik hortumuna benim karcher k2 nin 4 metrelik hortumunu eklettirdim hidrolikçide. 9 metre oldu, yıkarken çok rahatım alet taşımak zorunda değilim. Fakat basınçta %10 15 bir kayıp var gibi. Dedem'e de a101 de karcher geldiğinde k2 basic olanı aldırıdm. Onda 3 metre hortum var ve onla yıkadığımda alet çok daha güçlü geldi bana

not: Ayrıca uzun ömürlü olması da sizin elinizde. Cihazlarınızın bozulmaması için tetik mekanizması ile aleti durdurduktan sonra uzun süre kullanmayacaksanız hortum içindeki basıncı mutlaka boşaltın. Ve sık sık tetikten aç kapa yapmayın. Kısa süreli kapamalar için cihaz çalışırken açma kapama tuşundan kapatın tetiği bırakmadan.

Uzun lafın kısası servis ağı ve yedek parçası ile aksesuar seçenekleri açısından karcher tercihimdir. Bozulursa (nazar değmesin) tekrar karcher alırım ya da lavor 'un üstmodellerini araştırırdım o da övülen bir cihaz. Ama yine 120 bardan yukarısı olmaz bu paralara.
  • Bende vardı, pek bir işe yaramaz, fırçasız kiri çıkarmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arkadasiminkini kullandım. Dediginiz makineden. Görüntüde tazyikli akan su tüm kirleri çıkarmıyor. Zaten cikarsa koskoca kompresörler ile aralarinda bir fark kalmaz. Ne yaptim? Her zamanki gibi fırça ile kopurtup makine ile duruladim. Az kirli araçlarda is görür.

• Sıcak su işe yarar ama onlarda çok pahalı :) hortumun ucuna tapanca tak memnun kalırsın bendeki 30 m ileri atıyor basınç fazla belki ondan

• Yüzeysel temizliyor ama toz bile kalmasın diyorsanız o biraz zor , ama hızlıca bi temizlik yapmaya yardımcı oluyor.
  • dostum bimde, a101de satılanları soruyorsan verdiğin paraya değmez diyebilirim
  • Benzinliklerde olanlar bile köpük olmadan bişeyi çıkarmıyo hatta köpüklede bişeyi çıkarmıyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yazın başında forumdan arkadaşların önerisiyle lavor marka aldım. Genel anlamda fiyatına göre iyi fakat basınç bence yeterli değil idare eder seviyede yani hobi için. İçinden çıkan köpük aparatını da bi türlü kullanamadım bu arada. Foam lance alacaktım, şu gün bu gün derken yaz bitti ben de erteledim. Yalnız foam lance bence şart çünkü madem makine aldık herşeyi yapıyo diye, hala elimizde kova fırça dolanınca insanın hiç
    İçinden gelmyo yalan yok.
    Fakat kalite olarak bu makineyi ben tavsiye ederm
    http://www.ereyon.com.tr/urun/lavor-express-plus-130.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: burglar08

Bu yazın başında forumdan arkadaşların önerisiyle lavor marka aldım. Genel anlamda fiyatına göre iyi fakat basınç bence yeterli değil idare eder seviyede yani hobi için. İçinden çıkan köpük aparatını da bi türlü kullanamadım bu arada. Foam lance alacaktım, şu gün bu gün derken yaz bitti ben de erteledim. Yalnız foam lance bence şart çünkü madem makine aldık herşeyi yapıyo diye, hala elimizde kova fırça dolanınca insanın hiç
    İçinden gelmyo yalan yok.
    Fakat kalite olarak bu makineyi ben tavsiye ederm
    http://www.ereyon.com.tr/urun/lavor-express-plus-130.aspx

Fiyatı uygunmuş. İnceleyeceğim, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hllvtnsvr

Merhabalar, ucuz yollu amatör bir basınçlı yıkama makinesi almak istiyorum. Karcher K 2.110 100 Bar modeli gözüme takıldı. Bu yada buna benzer makineye sahip olanlarınız var mı? İyi midir, iş görür mü? Başka makine tavsiyeleriniz var mı?

HB fiyatı: 169,90TL

Oto yıkamalarda gördüğünüz makinalar kadar yüksek basınç ve debide su vermez. Ancak fiyatı iyi, alıp kullanılabilir.

Saygılar...
  • Hortum ucuna takılan tabancadan daha iyidir.Özellikle çamurlu yüzeyleri çıkarmak için birebirdir.Aracı önce bununla yıkarsınız.Tozunu filan atmak,kabaca yıkamak için.Daha sonra şampuanla (özellikle cilalı) süngerle aracınızı temizlersiniz.En sonunda basınçlı yıkama makinesiyle yıkarsınız.Hortumla yıkamaya göre daha pratiktir ve daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halisane_Şanzımancı

Bende vardı, pek bir işe yaramaz, fırçasız kiri çıkarmaz

Fırça kullanmanız zaten baştan yanlış aracı çizer. Piyasadaki hiç bir basınçlı yıkama makinası tek başına tüm kiri çıkarmaz. Araç kuruduğunda üzerinde yine trafik filmi ve toz filmi kalır. Mutlaka yıkama eldiveni yoksa mikrofiber bez ile çift kova yapıp yıkanması gerek. Bu ürün bahçesi olan yada arabanın bagajına atıp uygun bir yerde yıkamakiçin uygun. Zaten basınçlı suyun amacı ARACI ÇİZEBİLECEK artıkları yıkamadan önce araç üzerinden atmaktır. HİÇ BİR BASINÇLI YIKAMA TEK BAŞINA İŞ GÖRMEZ.

• 600 700 lirayı gözden çıkarmadıysan 300 liraya kadar alacağın bütün aletler 100 120 bar arası basınç verecektir. Ben karcher k2 kullanıyorum 100 bar, ondan öncede blackdecker kullandım büyük olanlardan 130 bardı. Aralarında aman aman bir fark yok diyebilirim.

Bende k2.300 modeli var karcher 'ın. Çift uçlu diye almıştım ama tek uçlu olan (spiral) tercih edebilirsiniz. K2 basic oluyor oda. Spiral uç düz (flat) uca nazaran daha basınçlı püskürtür. %50 ye kadar basıncı arttırır, kir sökmede daha iyidir. Düz uç ile de durulama yaparım.

Araba yıkama işlemim;

1- spiral uç ile arabayı hem nemlendirir hemde kirleri sökerim
    2- foam lance aparatını takar fırçasız yıkama sabunu ile köpük yaparım (jantları, amblem etrafını ve etek kısımlarını detaylı temizlerim sünger ile)
    3- düz uç 'u takar ve arabayı durularım.
    4- Araç için aldığım büyük ve çizmeyen mikrofiber bez ile de temizlerim.
    5- 2 ayda bir sonax hızlı cila uygulaması yaparım.

Böyle bir temizlik için 150 200 bar basınç veren makinelere pekte gerek yok. İş makinesi temizlemeyeceksiniz sonuçta. Çok güçlü makinelerin boyaya zarar verme ihtimalini de göz önünde bulundurun. (basınç ayarı yapılan cihazlar var ama çok tuzlu) Zaten tek başına çamuru çözse bile yapışmış yağlı kirleri 200 barlık alette olsa çözemez. Oto şampuanı ve sünger kesin şart. Yıkamacılarda su tutturanlar bilir, hatta yalandan köpük sıkarlar birde araca sonra su tutarlar. Araç kuruyunca bütün kirler buğulu buğulu kalır üstünde.

Bir de basınca etki eden şey hortum uzunluğudur. Ben önceki black decker 'ın 5 metrelik hortumuna benim karcher k2 nin 4 metrelik hortumunu eklettirdim hidrolikçide. 9 metre oldu, yıkarken çok rahatım alet taşımak zorunda değilim. Fakat basınçta %10 15 bir kayıp var gibi. Dedem'e de a101 de karcher geldiğinde k2 basic olanı aldırıdm. Onda 3 metre hortum var ve onla yıkadığımda alet çok daha güçlü geldi bana

not: Ayrıca uzun ömürlü olması da sizin elinizde. Cihazlarınızın bozulmaması için tetik mekanizması ile aleti durdurduktan sonra uzun süre kullanmayacaksanız hortum içindeki basıncı mutlaka boşaltın. Ve sık sık tetikten aç kapa yapmayın. Kısa süreli kapamalar için cihaz çalışırken açma kapama tuşundan kapatın tetiği bırakmadan.

Uzun lafın kısası servis ağı ve yedek parçası ile aksesuar seçenekleri açısından karcher tercihimdir. Bozulursa (nazar değmesin) tekrar karcher alırım ya da lavor 'un üstmodellerini araştırırdım o da övülen bir cihaz. Ama yine 120 bardan yukarısı olmaz bu paralara.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Faydalı oldu.
  • arkadaşlar merhaba ,
    istanbulda yıkama makinelerini kullanabileceğimiz mekan yada benzin istasyonları var mı?

elektrik problem , bu araçlar yüksek wat harcadığından taşınabilir jeneratörler de olmuyor.

ben sitede kalıyorum haliyle kullanabileceğim mekan yok bizim orda..
  • Şuan black &deckerde iyi markada sağlam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.