Şimdi Ara

Basınçlı su ile araç yıkama zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
18.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 tl köpük 1 tl su yıkamadaki basınçlı suyun basıncı arabanın boyasına veya kaportaya zarar verir mi?

• Aracin boyasi orjinalse birsey olmaz ancak sonradan boyanmis yerlerin boyasini sokebilir.O noktalara cok yakindan tutmayin suyu sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

Bence suyun basıncının yanı sıra 1 tl lik köpüğün kalitesini düşünün.En güzeli suyu kendiniz uzaktan tutun daha sonra kaliteli bir cilalı şampuan ile(meguiars sarı olan tavsiyem) süngerle yıkayın daha sonra duruayın ve kurutun.1 tl lik köpüklerin genelinde kostik fazladır bu yüzden aracın üzerindeki kiri kolyca çıkarır fakat aynı zmanda aracın plastik aksamlarının zamanla beyazlamasına ve boyadaki cila tabakaının yok olmasına neden olur.Benim tavsiyem budur bir profesyonel olarak.

Hocam güzel yazmışsınız. Yazın haftasonları falan aracımı kendim temizlemeyi tercih ediyorum genelde. Kışın pek çekilmiyo hava soğuk vs..

Araçta iyi bir şampuan ve mikrofiber yıkama eldivenlerinden bulundurayım

• 2012 a3 te tampon boyasını söktü (orjinal)
    çok yakından tutmayın kaportayı bile soyar belki?
  • Sivi sabunla yıkasak sıvı sabun yan etkisi olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nolur nolmaz çok yakın tutmamakta fayda var. Benim tamponumda boya yoktu ilk orjinal boyasıydı. Suyu bi tuttu tamponun kenarının bir kısmının boyası düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

Bence suyun basıncının yanı sıra 1 tl lik köpüğün kalitesini düşünün.En güzeli suyu kendiniz uzaktan tutun daha sonra kaliteli bir cilalı şampuan ile(meguiars sarı olan tavsiyem) süngerle yıkayın daha sonra duruayın ve kurutun.1 tl lik köpüklerin genelinde kostik fazladır bu yüzden aracın üzerindeki kiri kolyca çıkarır fakat aynı zmanda aracın plastik aksamlarının zamanla beyazlamasına ve boyadaki cila tabakaının yok olmasına neden olur.Benim tavsiyem budur bir profesyonel olarak.

Kesinlikle doğru.

Eski renault 19 aracımı 1 TL makine ile yıkadım 2-3 kere arka cam siyah çerçevesi beyazladı tazikli su sayesinde de soyuldu

Yeni araçlarda belki etkisi daha az olur ama riske sokmaya gerek yok bence yeni aracımı hayatta o şekilde yıkamam taziksiz su + elle ovalama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birşey olmaz merak etmeyin
    2007 model aracımı, içi kirlenmediği sürece dıştan basınçlı su ve 1 liralık köpükle yıkatıyorum. Cepte kalan para muazzam
  • Evet zararlı, özellikle plastik parçalar üzerindeki boyayı kaldırabiliyor.
  • 1tl kik köpük etlili temizler ama çokta iyi değil güçlü temizleyiciler var. Basınçlı suyu dibine kadar boyaya yaklaştırmadıkça bişey olmaz. Oluyosa saten boyadan hayır bekleme. Ayrıca her zaman boş yer bulupta süngerle filan yıkamak zor olur. Size tavsiyem araca koruyucu bir ürün kullanın cila veya boya koruyucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_gs_91 -- 9 Şubat 2015; 10:01:39 >
  • Çok yakından tutmadıkça sıkıntı olmaz fakat ben sonradan fark ettim ön ford armasının üst şeffaf kaplamasını kabartmıştı.
  • dün yıkamacıda arabaya sonradan taktığım tüm yapışkanlı aksesuarları basınçlı yıkama ile söküp attılar

• Bende sunu merak ediyorum. O basinci suylq beraber arabanin uzerindeki kum taneleri asindirici etki yapmiyorlar mi? Zimpara gibi yipratir boyayi.

• En iyisi sunger ve sampuan ama bunu herkes yapamaz, sokakta ben utanirim gormemis derler milletin icinde yikayamam, bahce veya bos alanda yikarim.

Sungerld yiksmsk cok zahmetli 2 saatini aliyor, yazin olurda kisin degmez, cabuk kirlendigi icin.

Buharla yikama var, o nasil ?

• 2-3 tl yıkamalarda kirli araca köpük sıkıp su ile duruluyorlar ancak bu çok faydalı olmuyor. ben genelde 1 tl daha verip önce su tutup kaba kirini atıp sonra köpük yaptırıyorum. aracımda boya koruma olduğu için zaten basınçlı su ile birlikte kirin çoğu akıp gidiyor. hatta yıkamacı bile bazen şaşırıyor. 3 ayda 1 kez kille temizleme, hare giderici ( ince pasta) veya auto glymm srp, meguiars boya koruma uyguluyorum. her yıkamadan sonra da ataş hyrorep hızlı cila ile siliyorum.
  • en güzeli aşağıdaki videoda olduğu gibi yıkamak

iç dış yıkama
  • En doğru, tek doğru yıkama metodu.

https://www.youtube.com/watch?v=xobp-uptqtA
  • Boya yanığı/vernik yanması veya kötü işçilikle boyanmış parça varsa basınçlı su zarar verir
  • Benzinlikte 2 liraya basınçlı su ile şampuan+basınçlı su tabancası ile yıkatıyorum. Öncesinde taş sıçraması olan yerde şimdi yıkama sonrası oluştuğunu düşündüğüm geniş bir vernik soyulması baş gösterdi. Sizce basınçlı yıkama ile mi ilgili yoksa Peugeot'un dandik boyasının basınçlı yıkamya karşı dayanıksız olmasıyla mı ilgili?

Ek'te resmi koyuyorum beyler.

• Yakından tutarsan olur, hatta ben lastiği yarmıştım basınçlı yıkamada. Bi arkadaşta arka cam fitilini yarmıştı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.