Şimdi Ara

Basınçlı su ile araç yıkama zararlı mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
18.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ne olduğu belli olmayan ağır kimyasal köpükler,önce plastik aksamları sonrada boyayı yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper74 -- 11 Haziran 2015; 23:11:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basınçlı su değil de o benzin istasyonlarındaki 1 tl lik yıkamalar kuyu suyu oluyo. O da arabayı baya hırpalıyo. Eğer öyle yerlerde illa yıkıycaksanız da yıkadıktan snra en son bi normal su geçirin üstten.

• aracın bagajıda 2 tane kova sarı meguiars şampuan yıkama eldiveni kurulama havlusu bulundurun benzinlikte 1tl ye uzaktan su tutun, çift kova tekniğiyle aracı şampuanlayın sonra tekrar 1tl atarak aracı durulayıp havluyla kurulayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackberry Smoke

En doğru, tek doğru yıkama metodu.

https://www.youtube.com/watch?v=xobp-uptqtA

abi ben kendimi böyle yıkamıyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackberry Smoke

Yakından tutarsan olur, hatta ben lastiği yarmıştım basınçlı yıkamada. Bi arkadaşta arka cam fitilini yarmıştı.

Yaklaşık 30, belki 40 cm mesafeden sıkılan tazyikli su daha 14 aylık aracın verniğine zarar vermemesi lâzım ama? Hergün onlarca araç yıkanıyor aynı yerde?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Onlarca veya yüzlerce olması mühim değil, o arabaların ne halde olduğu önemli. İlla vernik atacak değil, o fırçalı makineler, o ağır kimyasal köpükler, arabaları çöp haline getiriyor. İki liralık köpükler, beş dakikalık yıkamalar, onlarca yıl sağlam kalacak boyaları,birkaç ayda öldürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Geçen hafta civarı orjinal boyalı tamponu yırtıp attı. Plastik tamponlar çok dayanıksız ama bu tazyikli makinaların da ayarı bozuk eli bile kesiyor su.

Boya komple mi kalktı yoksa sadece vernik mi hocam?
  • Kendim yikamaya kalktım elim yarildi. O gunden beri isi bilenlere verip onlarda tazyikle yikiyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Geçen hafta civarı orjinal boyalı tamponu yırtıp attı. Plastik tamponlar çok dayanıksız ama bu tazyikli makinaların da ayarı bozuk eli bile kesiyor su.

Boya komple mi kalktı yoksa sadece vernik mi hocam?

Boya kalktı, tampon plastiğini de yardı.

Hocam benim malum konuda yaşadığım olayda baya şanslıyım ben demek ki yinede. Sadece vernik atmıştı taş+tazyikli yıkama sonucu. Boya duruyor.

Sizin şahit olduğunuz aracın yaşı kaçtı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Haziran 2015; 20:33:23 >

• Amma abartmissiniz ya, alt tarafi araba. Ben kendimi bildim bileli bu sekilde yikatiyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.