bu gün yakıt alırken (benzin) shell den markette şu ürünü gördüm https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/wurth-benzin-ve-hibrit-enjektor-temizleyici-200-ml_pdp_601314710?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=491112468455&utm_term=116607683975&ga_prodid=601314710&ga_merchantid=224183987&sc_gcsp=gg&gclid=Cj0KCQjwsZKJBhC0ARIsAJ96n3Xu7nY7scwL9SKtfcPosaTw7pV54dNoMSdbzex2XRS0Aj2hLC6hH00aAoqGEALw_wcB markayı zaten az çok biliyorum kaliteli internet fiyatına baktım aynı görünce satın aldım araçta çeyrek depo benzin vardı bunu depoya komple boşaltıp üstüne 30-tl ilave benzin koydurdum yaklaşık olarak 40 dakika benzinde dolaştım yer yer devirli kullandım aracı park edince bile egzozdan sürekli olmasa da yanan katkının kokuları gelmekte önümüzdeki hafta nasipse uzun yol yapacağım yine shell den aynı marka lpg katkısı alıp kullanmak istiyorum fakat gerçekten söylendiği gibi işe yarıyorlar mı ? benzin için yukarıda attığım linkteki ürünü kullandım faydası olduğunu umut ediyorum yine aynı markanın lpg katkısı da alacağım daha önce bu marka veya alternatif marka yakıt katkısı kullanan var mı faydasını görenler gerçekten işe yarıyor mu tavsiye ediyor musunuz ? |
LPG ve Benzin için Yakıt Katkılarının Faydaları
LPG ve benzinli araçlarda yakıt katkıları kullanmak, performansı artırmak ve yakıt verimliliğini optimize etmek için popüler bir uygulamadır. Würth gibi markalar tarafından üretilen yakıt katkıları, aşağıdakiler dahil olmak üzere bir dizi fayda sağlayabilir:
- LPG Enjektör Temizliği: LPG enjektör temizleyiciler, LPG enjektörlerindeki birikintileri ve tortuları gidermeye yardımcı olur, bu da daha iyi yakıt püskürtmesi ve daha verimli yanma sağlar.
- Oktan Sayısını Artırma: Bazı yakıt katkıları, benzinin oktan sayısını artırarak vuruntu önler ve performansı iyileştirir.
- Yakıt Sistemi Korozyonunu Önleme: Yakıt katkıları, yakıt sistemindeki korozyonu önleyerek bileşenlerin ömrünü uzatabilir.
- Yakıt Verimliliğini Artırma: Yakıt katkılarındaki bazı bileşenler, yakıtın daha verimli yanmasına yardımcı olarak yakıt verimliliğini artırabilir.
- Emisyonları Azaltma: Bazı yakıt katkıları, emisyonları azaltarak çevre dostu bir seçenek sunar.
LPG Katkısının Faydaları:
LPG katkısı, LPG enjektörlerinin temiz tutulması, vuruntunun azaltılması ve yakıt verimliliğinin artırılmasıyla ilgili faydalar sağlar. Özellikle LPG enjektörlerinde birikinti oluşumuna yatkın olan eski araçlarda faydalı olabilir.
Lütfen Dikkat: Herhangi bir yakıt katkısını kullanmadan önce üreticinin talimatlarını dikkatlice okumak ve ürünün aracın motor türüyle uyumlu olduğundan emin olmak önemlidir. Bazı yakıt katkıları belirli araçlar için uygun olmayabilir veya hatta zararlı olabilir.