Soru belli aslında , şu A101 ya da başka yerde satılan oto koltuk soğutmalardan alıp da memnun olan var mı? Ben aşırı derecede terleyen biriyim, kiloyla, yaşla bir alakası yok, özellikle arabada bir ter basar arkadaşlarım bile inanamaz. 15 dakika bir yere gitsek ben Samuel Johnson gibi atletimden ter sıkarım onlar çok rahattık der. Araçta klima da var çalışıyor ama klimalık değil (geçen de rüzgarlık ile ilgili açtığım başlıkta da söylemiştim) araç 35 derecede yanıyor, camları bir açıp hava aldırıyorum sonra klima açıyorum 2-3 ayarlıyorum ama kısa mesafede beni ter basmış oluyor zaten. Özellikle önce sırtıma damla damla ter akıyor sonra alnımdan çeşme açılıyor ve bana yıllardır süregelen bu durumun değişmemesinden dolayı psikolojik bir çöküntü hissi geliyor. Geçen yıl belki atlettendir dedim marka atlet aldım, gerçekten fark etti, geç terliyor, çabuk emiyor, çabuk kuruyor ama bu benim terlediğim gerçeğini değiştirmiyor. Yıllardır bir yere giderken yanıma 2 yedek atlet alıp arabada değişiyorum, gerçekten yaşım 37 ve ben bunaldım. Bu durum için ayrı öneriniz varsa onu da duymak isterim. Bir roll-on var kullanan memnunmuş ama biraz pahalı ve sürekli kullanmak gerekiyor galiba, gerçi bazıları 1-2 yıl aralıksız kullanınca artık eskisi kadar terlemiyorum diyor. Uzattım ama bu koltuk soğutma nasıl olur , birisi 101den almış çok iyi falan dedi ama ses yapıyor biraz ve uzun süre kullanışlı olur mu? |
Sonradan Alınan OTO KOLTUK SOĞUTMA İşe Yarar mı?
-
-
Hocam ameliyat olmayı düşündünüz mü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok, hiç ameliyat önerilmedi.Öyle bir ameliyat duymadım, aile hekimine gitmiştim tahlile bakıypor her şey normal diyor ama kan değerlerim 17.1 -17.9 arasında çıkıyor, kan yoğun demişti ka verirken oradaki doktor kalbin normale göre 2-3 kat daha fazla zorlanıyor dedi, 8 kere kan verdim ama düzeledi fakat hiç art arda yılda 4 kere kan vermedim yarın yine gideceğim nasip olursa kan vermeye.
Bu arada benim babamda da aynı durum var.
Her an her saniye terlemiyorum ama normale göre 2-3 kat hızlı terliyorum.
-
Öyle bir ameliyat varmis hocam. Ben de cok terlerim, özellikle de ellerim. Klavye kullanirken, telefon kullanirken, yazi yazarken vs vs terler genelde. Araştırmıştım bu durumu, bir ameliyati varmış su an adini hatirlamiyorum ancak sinirlere klips mi ne takıyorlarmış öyle bir şeydi diye hatirliyorum. Üzerinde cok fazla durmadım ancak siz de bir bakın isterseniz aklinizda bulunsun. Tabi sizin durumunuzla ayni sey mi bilemem. Bir doktora danismakta fayda var.
Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Youtubeda oguzhan yildirim diye biri a101deki koltuk sogutmayi deneyip beğenmişti 150 tl'lik. O incelemesinden sonra kesinlikle işe yaradigini dusunuyorum. Linkini aşağı bırakırım. Ben de klima acik olsa da koltukla temas eden her yerimden terliyorum. Sırt çantası takinca da sirtim terliyor püfür püfür olmam lazım terlememek icin
Ama ben de bu 150 tl'lik sogutmanin guvenliginden ve uzun ömürlülüğünden emin olamadım. Üstüne oturuyoruz motoru falan var elektrikli falan. Ben boyle dandik olan elektroniklerden çok korkarım bi yerimde patlayacak diye
Bir de dedigim gibi ömür konusu. Senede 5 ay kullansam bu 1 senede bozulsa çıldırırım ben. Çabuk bozulan şeylerden de nefret ediyorum
Konu hakkında bilgisi olan varsa bizi bilgilendirsin lütfen.
Bahsettigim koltuk sogutma deneme videosu.
Edit: linki sildim forumda link yasak mıydı öyle bir kural vardı sanki.
Youtube'a oğuzhan yıldırım a101 koltuk soğutması yazarak bahsettigim videoya ulasabilirsiniz. Adam baya begeniyor sogutmasini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dinoco mavisi -- 26 Mayıs 2021; 23:21:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Terleme konusunda sizin de dediğiniz gibi el, avuç terlemesinden çok fazla şikayetçi kişi var, başkasının elini sıkmaya utananlar, kalem bile tutamaz hale gelenler var ama benimki tamamen farklıi çok şükür ellerim çok rahat sırt ve alın.
Ameliyat deyince insan bi korkuyor açıkçası, bu yıl da şifaya sebep bir şey bulamazsam yaz aylarında o roll-on u kullanayım diyorum.
Böyle bir şey burada denir mi bilmiyorum ama kıl oranı da biraz fazla benim vücudumda. Tere çare olur mu diye 2-3 kere kestim ama pek bir şey değişmedi.
-
Ben de buraya yazmadan önce o videoyu izledim. Yarım saattir de aynı sizin gibi çabuk bozulur bu düşüncesi ile her yeri aradım ama piyasada sanki sadece bu ürün var.
Sizin çekindiğiniz şeylerde ben de çekiniyorum ve aynı durumdayım sırtım yeter ki bir yere değsin , anında terleme işlemini başlatıyor.
Piyasada başka ürün bulamadım ve eğer işe yarasaydı ya da kar getiren bir şey olsaydı sadece 1-2 küçük markaya bu işi bırakmazlardı diye düşünüyorum.
O motor oradan toz aldıkça 3 ay dayanmaz bence.
Aklıma şimdi de migren için satılan soğuk jeller geldi fiyatı da çok ucuz , denemek için alıp sırtıma mı koysam bilemedim :-d
-
quote:
Orijinalden alıntı: rewkdarkBen de buraya yazmadan önce o videoyu izledim. Yarım saattir de aynı sizin gibi çabuk bozulur bu düşüncesi ile her yeri aradım ama piyasada sanki sadece bu ürün var.
Sizin çekindiğiniz şeylerde ben de çekiniyorum ve aynı durumdayım sırtım yeter ki bir yere değsin , anında terleme işlemini başlatıyor.
Piyasada başka ürün bulamadım ve eğer işe yarasaydı ya da kar getiren bir şey olsaydı sadece 1-2 küçük markaya bu işi bırakmazlardı diye düşünüyorum.
O motor oradan toz aldıkça 3 ay dayanmaz bence.
Aklıma şimdi de migren için satılan soğuk jeller geldi fiyatı da çok ucuz , denemek için alıp sırtıma mı koysam bilemedim :-d
:(. Soğutma işinde durum kotu ya. Keske en azından koltuk isitma kadar ulasilabilir bir donanım olsa koltuk sogutma. Şahsen ben hic bir zaman keşke arabada koltuk isitma olsa demedim . Üstelik soğuk bir sehirde yasiyorum.
Umarım birkac yıla yaygınlaşır da koltuk sogutmali bir arac sahibi olabiliriz hocam. Su anki cozumler kotu gibi gozukuyor maalesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben aldim a101 deki sogutmali kiliftan. L seklinde koltuga lastik ve kancalari ile montajlaniyor. L nin kosesinin koltuga duzgun ayarlarsaniz sirta hava gecisi guzel oluyor. Fani hizi ayarlanabilir, ancak fani bence sesli calisiyor. Fan kademesi en dusukte bile etkili, son kademe bile zaturre edebilir.
Ama ben kullanmayi biraktim, sirt terlemesine devam, konu sahibi gibi kisa mesafede bile sirtim terliyor. Kilif bir tik kalin geldi bana, sanki L nin kose kismi rahatsiz etti, alisamadim o yuzden kullanmiyorum artik.
Boncuklu kilif kullansam acaba is yapar mi? Rahatsiz eder mi?
Cilt şapı çözer işinizi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben havlu koydum sırtıma olmadı, bu sırtı koltuğa değdirmeyen kılıf gibi şeyden aldım o da işe yaramadı, arabaya şimdi tay tüyü iyi bir kılıf aldım ama o da hiç işe yaramadı.
-
Sizin sorun için işe yarar mı bilmem ama, yazın güneş altında kalan arabaya hemen binmiyorum. Tüm camları indirir motoru çalıştırıp klimayı son kademeye getiriyorum 1 dk sonra biniyorum. 30 sn hareket ettikten sonra camları kapatıyorum. İçerdeki hava değişiyor. Böyle yapmazsam sizin hesap araç soğuyana kadar ben terliyorum. Genetik bir durumsa çözümü yok henüz...
-
Nisan sonunda aldım belirttiğiniz ürünü.
Araba deri koltuklu ve sıcaklarda acayip terletiyor.
Klima falan hak getire.
Geçen hafta Ankara'ya gittim geldim zerre terlemedim.
Giderken klima kapalıydı dönüşte açtım sadece.
Fanı da güzel çok sesli değil. Hatta teyp açıkken fan sesi duyulmuyor.
Bakalım ne kadar uzun ömürlü olacak.
-
Ben de eskiden çok terlerdim. Yıllar geçtikçe bir miktar da olsa başa çıkabilmeyi başardım. Sana tavsiyem sıcak yaz günlerinde nabzını mümkün olabildiğince düşük tutmaya çalış. Adeta güç tasarrufu moduna al kendini. Yavaş yürü yavaş hareket et ani hareketlerden kaçın. Nabzın arttığında ne klima ne pervane ne başka şey kar eder şıpır şıpır terlersin, kendimden biliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu terleme konusundan çok kişi muzdarip anlaşılan. bende oturduğum yerde terden sırılsıklam olabilen bir vücuda sahibim neyazıkki.
bu soğutma işi işe yarar bişeyse bende alayım bitane
-
Ben sadece araba koltugunda otururken terliyorum. O da sadece bel kismi. Arac koltugu beni kavrayacak sekilde ve pek hareket etmeden oturuyorum ondan oluyor sanirim. Yolcu olarak bindigimde oyle bir sorun olmuyor. Yani genel bir terleme problemi degil. Orjinal sogutmali koltukla cok rahat etmistim ama o araci alacak param yok
karbonat sürmeyi denediniz mi? koltuk altına inanılmaz etkisi var
-
Karbonat denemedim, dün üstteki mesajda da bahsettiğim terleme önleyici rool-on u gördüm yüzlerce yorum var ama 20 ml 70 lira civarında e azından 1 kere almayı düşünüyorum kaç kere sırtıma sürmeye yeter bilmiyorum 4-5 yıldır kullanan varmış.
-
Bu dediğinizde çok haklısınız normal havada yürürken de eğer aceleci şekilde yürüyorsam durduktan bir süre sonra yine ter yürüyor.
Bir de prof Saraçoğlunun adaçayı aslanpençesi ve lavanta kürü varmış, deneyen oldu mu, yorumlarda da pek başarılı değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 27 Mayıs 2021; 12:27:18 > -
mutlaka dene
Benzer içerikler
- bagaj kapağı ayarı nasıl yapılır
- beyaz far muayeneden geçer mi
- riken lastik yorumları
- konsinye araç ne demek
- katılımevim yorumlar
- dacia duster 2024 fiyat listesi
- seat ateca 2024 fiyat listesi
- kg mobility fiyat listesi
- chery euro ncap
- yangwang u9
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X