Şimdi Ara

Sonradan Alınan OTO KOLTUK SOĞUTMA İşe Yarar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sürecegin bölge temiz ve hafif ıslak olsun...karbonat yöntemi ucuz ve seni gün boyu terlemeden korur...

• horizon714 H kullanıcısına yanıt

teşekkürler.

• Sizler ( marka yazmam yasak mı bilmiyorum) "driclor" ya da " Sweatset Ter Önleyici Likit 60ml" kullandınız mı? Ünlü sitelerde yüzlerce olumlu yorum var el ve avuç için işe yaramıyor yazan da var ama koltuk altı ve alın çevresine çok çok işe yarıyor demişler.2.yazdığım için daha az kaşıntı yapıyor yazmış birisi( daha önce driclor kullanmış).

Bugün eczaneye gittim driclor alayım diye senden biraz önce birisi aldı yıllardır alır istersen depodan getirteyim dedi ama internetten 20 lira daha pahalı deyince vazgeçtim. Şimdi de onu alayım diye oturunca sweat set dediğini buldum, bu fısfıs olanı, aynı markanın mendili de varmış.

Tek korkum alışanan kaadr kaşıntı yapıyormuş, uyuyamaz hale bile gelirsiniz talimatlara uymazsanız diyorlar. Elbise çarşaf solar diyor ama aşırı derecede olumlu yorum da aklımı çeliyor yıllarca boşa çekmişim bu ter işini yazan çok.

Siz ne düşünüyorsunuz?

@pyrus apollonir

• rewkdark R kullanıcısına yanıt

Hocam benim büyük bir terleme sorunum olmadığı için o işlere bakmadım hiç ondan bilmiyorum. Sadece arabada otururken sıcak havada klima acsam bile terliyorum ve sırt çantası. Ya da araba dışında deri koltuga otururken falan da terliyorum ama başka sorun olmadigi icin bakmadım onlara.

Ancak dediginiz şeylere ben açıkçası sıcak bakmıyorum. Tıbbi bilgim yok bu konuda ancak benim dusunceme göre terlemek vücudun doğal mekanizması. Bu tür ürünlerle engellemenin sağlığa bir zararı vardır illa diye dusunuyorum. Bence aşırı terleme sorununuz varsa terleme engelleyen ürünler yerine doktora danışın hocam.

Terlemenizi azaltacak kıyafetler falan araştırılabilir diye dusunuyorum onun yerine. Yani kendi kendine doktor onaysız terlemenin engellenmesine karşıyım hocam.

Terleme işi cok fena bir olay valla hocam. İnsanı aşırı huzursuz ediyor. Ben sadece otururken ve sırt çantası ileyken sıkıntı çekmeme rağmen epey rahatsız oluyorum bu durumdan.

Arabayla seyahat ediyoruz mesela klima full açık sepserin gidiyoruz. Koltuklar deri falan değil normal kumaş koltuk. Arabadan iniyoruz insanlar arka tarafımı görünce şaşırıyorlar full ıslak diye 

Sizde durum arka taraf ile kisitli degil anladigim kadarıyla. Allah kolaylık versin hocam. Umarım bir çözüm bulursunuz da rahatlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benimde sadece sırt ve alın hocam.

Dediğiniz gibi sanıyordum ben de yani terleme insana lazım diyordum ama bu bir hastalıkmış " hiperhidrosis" adı.

Bu vücuda gereken suyun da dışarı atılmasına sebep olup zararlı ve önlenmesi gereken bir şeymiş.

Doktorlar pek bir şey yapmıyor, kendim de gittim gideni de duydum, en son çare arkadaşın üstte bahsettiği bir tür ameliyatmış.

Neyse biraz daha araştırayım da belki bunlardan birini denerim.

teşekkürler.

• Klimalı tshirtleri de bir deneyin, tam çözmese de yardımcı olur. Ucuzları değil de adidas olanları yazın atletsiz kullanıyorum ben, faydası oluyor.

Elleri aşırı terleyenler için koltuk altindan yapılan bir operasyon var diyebiliyorum.

Aile hekimi ve kan merkezindeki doktor da fikir vermiş aslinda uygun zamanda dahiliyeye gidip sorununuzu iletebilirsiniz. Başka fikir varsa cildiye ve kardiyolojiye yonlendirirler zaten.

Kimyasal ürünler en son tercih olmalı bana göre.
    Bitkisel çözümü varsa o yönde biraz arastirabilirsiniz. Mesela prof. Saracoglunun önerisi varsa bakın.

Döşeme konusuna gelirsek eskiden terletmeyen kılıflar vardı işe yararsa ona bakın. Uzeri ahşap boncuklu olanlar gibi. Döşeme direkt bedeninize değmesin diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

yok, hiç ameliyat önerilmedi.Öyle bir ameliyat duymadım, aile hekimine gitmiştim tahlile bakıypor her şey normal diyor ama kan değerlerim 17.1 -17.9 arasında çıkıyor, kan yoğun demişti ka verirken oradaki doktor kalbin normale göre 2-3 kat daha fazla zorlanıyor dedi, 8 kere kan verdim ama düzeledi fakat hiç art arda yılda 4 kere kan vermedim yarın yine gideceğim nasip olursa kan vermeye.

Bu arada benim babamda da aynı durum var.

Her an her saniye terlemiyorum ama normale göre 2-3 kat hızlı terliyorum.

Kardeş bahsettiğin 17-18 değerleri, tam kan sayımındaki wbc (white blood cell) nâm-ı diğer lökosit değerleri ise durumu ciddiye alman gerekir.

Allah göstermesin korkutmak gibi olmasın ama,

Ben lösemi teşhisi aldığımda wbc 27 bin seviyelerindeydi. Ve bende de aşırı terleme var. Bu da löseminin belirtilerinden birisi. Doğrudan rüzgar almayan her ortamda terlerim. Hiç kimsenin terlemediği koşullarda haraketsizken bile terlerim.

Geriye dönük kan tahlillerimde ise 15-17 seviyelerinden başlayarak hep yükselerek devam etmiş olduğunu gördüm. Hastayken bu değerlerin yükselmesi normal elbette ama her şey yolundayken wbc yüksek çıkıyorsa daha yakından bakılmalı.

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt

Dün kan verirken kan değerim kaç dedim "17.3" dedi, yüksek dedi.

yıllardır 16-18 arası gidip geliyor daha üstü olmadı. kan tahlili falan yaptırdığımda da doktorlar bir şey demedi, sadece kalbin 2 kat daha fazla yoruluyor, güçsüz düşüyor dedi. Dün kan vermemin şimdilik bir değişikliğini, bir rahatlama sağlamasını göremedim. Nasip olursa düzenli kan vermeye çalışacağım.

Ben durduk yerde terlemem araba gibi özellikle sırtımı yasladığım ortamlarda sırtım ve alın çevrem terler ama çok terler bir de hızlı yürürsem terler. Normal ortamda da diğer saydıklarıma göre çok daha az terlerim o da sürekli değil.

Mesela bugün arabayla giderken sırtımı yaslamamaya çalıştım yarı yarıya farketti bu arada hem camı biraz açtım hem de klimayı açtım sonra bir arkadaşı da aldım 15 dakikalık bir yola gittim arkadaş araba soğuk cam yeter deyip klimayı kapattı ve ben de sırtımı yaslamak zorunda kalmıştım çünkü bir süre sonra sırtım ağrıyor, onun soğuk dediği ortamda sırtım zaten su gibi olmuştu ama gideceğimiz yere vardım orada normal otururken sırtımdaki ter soğudu, kurudu, akşam gelirken yine ter oldu.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 28 Mayıs 2021; 21:21:50 >

• Teşekkürler, dediğinizden iyi marka bir tane alayım.

• Prokizya kullanıcısına yanıt

Zamanla anladım ki araba döşemesi ile olacak iş değil , aldığım kılıf da gayet pahalı idi ama sırta çözüm olmuyor.

Saraçoğlunun kürü var fakat birkaç kişi işe yaramadı yazmış.

teşekkürler öneriniz için, biraz daha araştırayım ama ürünlerin "kaşıntı, tahriş" harici yan etkisi yok sanıyorum, 4-5 yıldır kullanan olduğuna göre.

Kürler herkeste aynı sonucu vermeyebilir.

Döşeme sadece araç içinde, belki binince stres oluyorsunuz aniden ter boşaliyor.

Kimyasallar ciltte ki gözenekleri tikayarak terlemeyi önlüyor ise iyi değil bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Terleme ciltte belirli noktalardan oluyor.Yurtdisi Bir videoda o noktalari (kişinin sadece koltukaliti terliyordu) kisinin o bolgesine once tentirdiyot ustune kuruduktan sonra pudra surduler.Cikis noktalarina çok küçük olcekleride botox yaptilar.ilk seansta azaldığını sonraki seansta kayboldugunu soylediler.Sizin gibi cok terleyen biri en azindan tek seans yaparsa asiri degil en azindan gerektigi kadar terlemeye gecilebilir.Sonrasi icinde hava alip kolay kuruyan kiyafetlere geçersiniz.Bu konuyu arastirin.Eger istenirse tamamen kesebilir veya azaltabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fuji kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

Dün kan verirken kan değerim kaç dedim "17.3" dedi, yüksek dedi.

yıllardır 16-18 arası gidip geliyor daha üstü olmadı. kan tahlili falan yaptırdığımda da doktorlar bir şey demedi, sadece kalbin 2 kat daha fazla yoruluyor, güçsüz düşüyor dedi. Dün kan vermemin şimdilik bir değişikliğini, bir rahatlama sağlamasını göremedim. Nasip olursa düzenli kan vermeye çalışacağım.

Ben durduk yerde terlemem araba gibi özellikle sırtımı yasladığım ortamlarda sırtım ve alın çevrem terler ama çok terler bir de hızlı yürürsem terler. Normal ortamda da diğer saydıklarıma göre çok daha az terlerim o da sürekli değil.

Mesela bugün arabayla giderken sırtımı yaslamamaya çalıştım yarı yarıya farketti bu arada hem camı biraz açtım hem de klimayı açtım sonra bir arkadaşı da aldım 15 dakikalık bir yola gittim arkadaş araba soğuk cam yeter deyip klimayı kapattı ve ben de sırtımı yaslamak zorunda kalmıştım çünkü bir süre sonra sırtım ağrıyor, onun soğuk dediği ortamda sırtım zaten su gibi olmuştu ama gideceğimiz yere vardım orada normal otururken sırtımdaki ter soğudu, kurudu, akşam gelirken yine ter oldu.

Teşekkürler.

Kardeşim kan vermekle değerlerin düşmesinin alakası yok. Ben de lösemi olmadan önce düzenli kızılay bağışçısıydım. 3-4 ayda bir bağış yapardım. Hatta altın plakete koşuyordum. Maalesef artık bağış yapamıyorum. Kan vermenin sosyal bir ödevi yerine getirmiş olmanın verdiği huzur dışında getirdiği bir rahatlama yok zaten. Nasıl bir rahatlama bekliyorsun kan vererek orasını anlamadım.

Yine söylüyorum eğer aynı şeyden yani wbc değerinden bahsediyorsak "hasta değilken" verdiğin kanda 16-18 gibi değerler yüksek. E devlet şifrenle e-nabızdan geriye dönük bakabilirsin. Normal aralık 4-10 şeklindedir. Doktorlar bana da 15-17 wbc için bir şey dememişti.

Ayrıca fazla wbc sayısı kalpten ziyade dalağı yorar. Lösemide teşhis yardımcılarından biri de zaten dalak büyümesidir. İlk bakılan yerlerden birisidir.

Senin wbc hep böyle yüksek seyrediyorsa hematoloji servisine gitmeni öneririm. Lösemi dışında da çeşit çeşit kan hastalıkları var. Hematolog hekim periferik yayma yapabilir, ya da daha ileri genetik tetkikler isteyebilir. Eğer devlet hastanesine gidiyorsan hematolojiye direk randevu alamazsın önce dahiliye hekimine gitmen gerekir.

Ben de ticari araç şoförüyüm. bahsettiğin durumları iyi biliyorum sırtım her koşulda terler isterse klima 18 derece olsun farketmez. Sadece ortam değil, stressli sıkıntılı durumlar da çok terletir beni.

Sonradan okudum driclordan bahsetmişsin ben bazen kullanıyorum. İki gün üst üste talimatlara uygun kullandıktan sonra, gün aşırı, daha sonra ise haftada bir kullansan yeterli oluyor.

Mutlaka gece yatarken kullanmalı ve henüz yeni traş edilmiş bölgeye asla uygulanmamalı, yoksa çok kaşındırır.

Alüminyum içerdiğinden dolayı sakıncalı bulup eleştirenler de var dricloru söylemeden geçmeyelim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.