Şimdi Ara

Turbo doldurarak kalkma zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım BMW 320d 8 ileri otomatik. Kalkarken frene ve gaza aynı anda basıp deviri 2 bin bandına getirip freni bırakıp gaza yüklenince daha iyi kalkıyor. Bunu yapmanın zararı var mı? Varsa neye ne kadar zarar verir? Bazen balata kokusu geliyor böyle yapınca veya çok sert fren yapınca bir kaç kez. Bu normal mi?

• Çok şükür bir MPV kullanıcısı olarak ışıklarda kimseyle yarışma ihtiyacı hissetmiyorum, herkes gibi normal bir şekilde hızlanmam için gaza hafif dokunmam yeterli oluyor. Ha, sizin gibi "drag" meraklılarını mümkünse trafikte görmek istemeyiz, pistlerde istediğiniz teknik ve ekipmanla dilediğiniz şekilde yardırabilirsiniz.
  • Ben patinaj onlemeyi kapatiyorum,turboyu doldurup kalkiyorum yesil yanmasini bekledigim isiklarin yarisinda falan. Birsey olacagi yok,olsa da sen gormezsin senden sonraki 3.sahibi falan gorur :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca BMW bile düz gaza basınca diğer araçlardan daha iyi kalkamıyorsa ve sahipleri bu tür taktiklere ihtiyaç duyuyorlarsa adamlar fabrikayı kapatıp gitsinler bence.
  • Isiklarda yaristiginiz araclar porche gurubu sanirim...

• Şanzımana yük biniyor, çok yapmamak lazım. Aracın launch modu olsa olabilirdi.

• şanzıman kuru kavrama ise yapmamak lazım. ben CVT de yapıyorum ama tork konvertörlü ıslak kavrama yani

• çok gereksiz ve tehlikeli hareketler bunlar, herkes gibi bas gaza git. arabayı yersin öyle yaparak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Kalkıyor canım arabamdan çok memnunum ama 190 hp quattro a4, 211 hp e250 gibi araçlarla kalkarken aradaki beygir farkını kaptmak için gerekebiliyor doğal olarak sonuçta hepsini parçalıyorum ve deli oluyorlar :D
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Launch modu aktifleştirilebiliyor. Şanzımana spor yazılım atılarak gizli özellik olarak mevcut araçta. Fakat pek emiin olamadığım için aççtırmdım ona da şanzımana bi anda yük biniyor sıkıntılı olur falan dediler de bilmiyorum. Gerçi bu ZF8, DSG değil ama bilemedim. Tork konvertorlu sağlam şanzıman tabi belki haklılardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Koskoca BMW bile düz gaza basınca diğer araçlardan daha iyi kalkamıyorsa ve sahipleri bu tür taktiklere ihtiyaç duyuyorlarsa adamlar fabrikayı kapatıp gitsinler bence.
    Vay be Vay be demek launch control falan filan yalanmış seviye buralara düşmüş demek ki.

Bu Fransızcılar da bir garip yorum atıyor bu aralar.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Çok şükür bir MPV kullanıcısı olarak ışıklarda kimseyle yarışma ihtiyacı hissetmiyorum, herkes gibi normal bir şekilde hızlanmam için gaza hafif dokunmam yeterli oluyor. Ha, sizin gibi "drag" meraklılarını mümkünse trafikte görmek istemeyiz, pistlerde istediğiniz teknik ve ekipmanla dilediğiniz şekilde yardırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

Kalkıyor canım arabamdan çok memnunum ama 190 hp quattro a4, 211 hp e250 gibi araçlarla kalkarken aradaki beygir farkını kaptmak için gerekebiliyor doğal olarak sonuçta hepsini parçalıyorum ve deli oluyorlar :D

Parçala behçet.
    Launch control yaptır bir an önce yoksa şanzımanı daha beter hale getirirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Rica ediyorum trollük yapacaksan atamın resmini avatarından kaldır da öyle yap. Aziz hatırasını böyle saçma yorumlarınla karalamamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Koskoca BMW bile düz gaza basınca diğer araçlardan daha iyi kalkamıyorsa ve sahipleri bu tür taktiklere ihtiyaç duyuyorlarsa adamlar fabrikayı kapatıp gitsinler bence.
    1:35 ten itibaren bak freni bırakıp kalkıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=_hsTm46k_YY
  • Tork konventörü ve şanzımana yük biner.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tork konvertörlü tam otomatiklerde yapılabilir, çok yüksek devir çevirilmediği ve uzun sürmediği sürece de ciddi bir sorun olmaz. Kalkıştan 2sn kadar önce 3000rpm civarı tutsanız daha iyi kalkış yapar. Ama bu hareket debriyaj balatası olan araçlarda çok daha zararlı olur kesinlikle onlarda yapılmamalı.
  • İşte bu hareketler yüzden tanıdık yada bildik olmadıkça BMW alınmaz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.