Şimdi Ara

Daha önce yağ soğutucusu patlayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başına gelen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum, benim araçta da yağ soğutucusu patlamıştı suya yağ karıştırmıştı.Yaptırdım arabayı motoru temizlediler yağ soğutucusu vs değişti hortumlar ve genleşme kabı değişti.Kalorifer peteği tıkalıydı ısıtmıyordu, o da son gün aracı teslim almadan önce düzeldi vs dediler aracı teslim ettiler.

biraz kullandım aracı bir süre sonra genleşme kabında yine yağ gördüm, yine tekrarladı mı arızayı diye korktum açıkcası.Motor soğuyunca açtım genleşme kabının kapağını baktım motor suyu temiz duruyor, fakat genleşme kabının kenarlarında yağ kalıntıları birikmiş daha doğrusu sıvanmış.Çok ince bir yağ tabakası var kenarlara yapışmış duruyor.

Bunlar motorun içinde kalan yağ kalıntılarıdır değil mi? Arıza tekrarlasa su kabının içi komple yağ dolması gerekir değil mi? Arabayı tekrar servise götürüp baktırıcam bakalım, kabı temizletip antifrizi değiştirtecem.Umarım sadece kalıntılardır, sizin de yorumunuzu almak istedim.Daha önce başına gelen var mı? Aracınızı yaptırdıktan sonra sizde de böyle yağ kalıntıları oluştu mu genleşme kabında ve Sonrasında soğutma sıvısını tekrar değiştirdiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne yaparsan yap içerisinde yağ birikintisinin %100 temizliyemezsin, 1-2 gün su ile dolaşirsin tekrar suyu boşaltir tekrar ayni şeyi radyatör temizleyici maddesi döker 2-3 defa durulama yapar sonra antfriz koyarsin.bu süreç de yağ görmeye dvm edicen gibi kış mevsiminde oldugumuz için su ile 1-2 gün dolaşmakta riskli sen radyatör temizleme alip iyice gezdir 2,3 defa durulama hapip antfriz koy 3,4 saatini alir.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Serviste ilaçla temizlediler motorun içini sonra antifrizini felan koyup teslim ettiler ama araçta gözlemlediğim kadarıyla çok az bir su eksiltme var birde o yağ kalıntıları var işte.Servise götürüp tekrar bi temizleteyim o zaman ben hocam hem de su kaçağına bir baktırırım.

su kaçağını bulamadım bir türlü nereden eksilttiğini, her yer kupkuru ama ufak ufak eksiltiyor.Conta mı yanık acaba ? Conta yanık olsa arabanın çekişi böyle güzel olmaz, rölantisi düzgün olmaz.Arabanın çekişi güzel, rolanti ip gibi, egzozdan duman atma vs de yok, motor da kupkuru ama az az su eksiltiyor vallahi anlamadım.

umarım serviste genleşme kabından basınç verip su kaçağını tespit ederler, sırf şu sıkıntılar yüzünden uzun yola gidemiyorum.

• 4 ayda 4 kere yag sogutucum patladi. Sonunda gittim orijinal aldim sikinti kalmadi. Genlesme kabinda gordugunuz yag kalintisi. Yag sogutucu patlasa o su tamamen camur gibi olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bağa mı didin? kullanıcısına yanıt

Hocam sağol içimi rahatlattın, size de geçmiş olsun bu arada.Keşke araçlara şu lanet yağ soğutucusunu hiç koymasalar sıkıntıdan başka bir şey değil.

Kimisi sanayide yağ soğutucuyu kaynak yaptırıp körletiyor bir daha yağ su karıştırmasın diye, acaba öyle bir şey yaptırmak araca zarar verir mi?

• Araç Opel mi? Bu sorun Opel'in olmazsa olmazıdır da. Veya GM modellerinden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Şubat 2024; 13:19:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aveo 12 yılda 3 kere patladı, 110 dereceye ulaşan soğutma sıvısı sıcaklığından dolayı sistem zayıf bir yerinden atıyor, sonra pecochip yazılım yükletip max. sıcaklığı 100 derecenin altına düşürdükten sonra bir daha sıkıntı yaşamadım...

motor içi iyi bir temizlik yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suya karışan yağ pek sorun değil, asıl sorun yağa karışan antifiriz. Şanzıman yağı ise balataları bozuyor, motor yağı ise vizkoziteyi.

• Binek arabaya neden yag sogutucu koyarlar garip rcz 1.6thp 280 hp falan spor araba olsa anlarim astra vardi arkadasta o da durumdan muzdarip surekli bozuluyor.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Evet Opel araba ecotec motorlarda genel bu sıkıntı hepsinde var ama başka arabalarda da oluyor dizel multijet motorlarda da oluyormuş ama onun için çözüm geliştirmişler yağ soğutucusu iptal ediyorlar keşke Opel için de öyle bir parça üretilse.

• degobar kullanıcısına yanıt

yazılımı ne kadara yapıyorlar hocam bir de İstanbul da yapan bir yer var mı? Ben de yaptırmak istiyorum 100 dereceyi geçmesin araba istiyorum.Sadece yazılım yetiyor mu yoksa termostat vs değiştirmeye gerek duyuluyor mu?

• 🚗 PecoChip CRUZE - OPEL Performans & Termostat Yazılımı Paylaşım Platformu | Facebookfacebook
    LÜTFEN NE İŞE YARADIĞI VE FAYDASI KONUSUNDA KULLANICI YORUMLARINI OKUYUN ! Chevrolet ve Opel 1.4 - 1.4t -1.6 -1.6t Ecotec - Twinport benzinli(LPG) atmosferik ve turbo motorlu Chevrolet Cruze, Trax,...
    https://www.facebook.com/groups/201668993189865

ben 2 sene evvel yaptırdım sacit ile irtibat kuracaksın hangi gün hangi serviste işlem yapıyor randevu alıp gidiyorsun

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Aslında sadece soğutmaya yaramıyor, asıl adı 'heat exchanger'. Soğuk motorda yağın daha çabuk çalışma sıcaklığına çıkmasına da yarıyor.

• Cruze da her iki yılda bir yaşardım bu durumu. Yağ soğutucu, gömlek, conta, subap favori anahtar kelimelerimdi bir zamanlar...

• Benim Cruze'da başıma geldi. Sanayide yaptırdım, düzeldi.

Yalnız ben o Cruze'da naptıysam su eksiltme sorununu çözemedim.

• Patladi ve muhazanin ustube dokuluyordu yan sanayi 800 orjinal 3000 orjinal taktirdim suan ustu yanmaya basladi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

LPG var mıydı ? Ben baktım LPG beyninin arkasında antifriz lekeleri var sanırım oradan eksiltiyor götürüp ona bir bakım yaptıracam inş düzelir.

Arabayı satıp model değiştireyim diyorum da satsam o paraya aynı segment araba alamıyorum hep eski modeller var.

• Motor soğukken yüksek devir kullanmak bu parçaya zarar veriyormuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.