Şimdi Ara

Sıfır aldığım aracın lastiği patladı aynı lastikten piyasada yok? Yerine ne alabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, geçen ay sıfır 1.3 Egea aldım. Araç fabrikadan Continental Eco Contact 6 XL 94V lastik ile geldi. Lastik ebatları, 205 55 16.
    10 gün önce bir talihsizlik sonucu, asfalt düz yolda giderken Ankara nın merkezinde lastiğe bir Demir parçası girmesi sonu sol arka lastik yarıldı.

Ankara’da her yere sordum, Continental bayilerine sordum ama bu lastik yok. 1-2 aya gelebilir ama tek olarak zor bulursun diyorlar. Aynı lastiğin 91V olan XL olmayan modeli var piyasada.
    Fiat bayine de sordum onlarda yok diyor, 1-2 aya gelebilir belki diyorlar.

Bir arkadaştan çıkma brigston lastik aldım taktırdım geçici olarak.

91V olan ile 94V olan desen ve diş derinliği olarak yanak genişliği olarak farklı.

Ne yapmamı önerirsiniz, sol arka lastik farklı olması güvenlik açısından sıkıntı yaratır mı?
    91V olanı mı alıp takayım, yoksa 94V XL olana uyumlu hangi lastik olabilir başka bir markanın 94V olanını alsam daha mı uyumlu olur.

Lastik konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var, 1 ay falan bekliycem,
    94V olan İçin. Bulamazsam
    Eco Contact 6 XL 94V ye uyumlu bir lastik bulmam lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stepne yok mu? Oda aynı lastik olur o lastiğe geç patlak olanada aynı boyutlarda farklı bir lastik alırsın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Stepne yok mu? Oda aynı lastik olur o lastiğe geç patlak olanada aynı boyutlarda farklı bir lastik alırsın...
    Stepne marka farklı ve 195 55 16.

• tek lastik ve 91/94 tarafini cok bilmiyorum ama genelde ebat bakimindan %3 farkta herhangi bir sorun olmuyor.

mesela 205-55-16 kullaniyorsunuz ama 195-55-16 alsaniz %1.77 fark olacak, %3'ten az oldugu icin buna gore bir problem olmaz.

hesaplama icin su sayfayi kullanabilirsiniz

bende honda jazz var, 185/55R16 olmasi gerekiyor ama kisliklari cok pahali ve bulmasi zor oldugu icin 195-55-16 aldim, 4 4 kistir kullaniyorum lastikle alakali herhangi bir sorun olmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkien -- 23 Temmuz 2019; 20:32:48 >

• Sanırım stepnen yok, sağ arkayı stepne yap arka tarafa aynı boyutlarda farklı lastik al, mümkün olduğunca kaliteli olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

tek lastik ve 91/94 tarafini cok bilmiyorum ama genelde ebat bakimindan %3 farkta herhangi bir sorun olmuyor.

mesela 205-55-16 kullaniyorsunuz ama 195-55-16 alsaniz %1.77 fark olacak, %3'ten az oldugu icin buna gore bir problem olmaz.

hesaplama icin su sayfayi kullanabilirsinizhttps://kolayoto.com/lastik-uzmani/lastik-olcusu-hesaplama.html

bende honda jazz var, 185/55R16 olmasi gerekiyor ama kisliklari cok pahali ve bulmasi zor oldugu icin 195-55-16 aldim, 4 4 kistir kullaniyorum lastikle alakali herhangi bir sorun olmadi
    4 lastik değiştirmiyorum, boyut aynı kalacak 205 55 16 tek lastik değişecek, lastikler 1 aylık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Sanırım stepnen yok, sağ arkayı stepne yap arka tarafa aynı boyutlarda farklı lastik al, mümkün olduğunca kaliteli olsun.
    Stepne var ama boyutu 195 55 16.
    Teşekkürler, Dediğiniz olabilir, bulamazsam arkaları öyle yapabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayni marka olmasi gerekir mi? sanirim ayni tipte baska marka bulabilirsiniz, bence diger alternatiflere gore daha guvenli olur
    kolayoto.com
    Binek 205 55 16 V XL Oto Lastikleri ve Fiyatları | KolayOto.com
    https://kolayoto.com/binek-205-55-r16-lastikleri?lastik_others=16779&speed_index=168
  • aynı boyutta olsun desen tutarsa veya yakın olursa iyi olur.
    hız ve yük endekslerine takılmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

ayni marka olmasi gerekir mi? sanirim ayni tipte baska marka bulabilirsiniz, bence diger alternatiflere gore daha guvenli olur
    https://kolayoto.com/binek-205-55-r16-lastikleri?lastik_others=16779&speed_index=168
    Teşekkürler inceleyeyim.

• 91 ile 94 son yük endeksi ile alakalı yani aracın toplam ağırlığı 91 deki yük endeksinden düşük ise bence sıkıntı olmaz. Sonuçta boyut falan aynı lastik. Yük endeksi için.
    www.michelin.com.tr
    Nasıl Bir Lastiğe İhtiyacım Var? | Michelin Lastik Güvenliği
    https://www.michelin.com.tr/auto/ipuclari-ve-oneriler/otomobil-icin-oneriler/dogru-lastigi-secmek-icin-yardim-ariyorum

• Farklı ebat kullanma, arabanın ağırlık merkezi kayar. Aynı yanak kalınlığı ve yarı çapta olsun mutlaka.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farkli boyutta lastik takma arabanin dengesi altust olur

• Stepneyi sat. 2 öndekilere çok benzer lastik al. Birini stepne olarak birini de yarık olan yere kullan.

Tek lastik farklı olmasın 0 arabanı riske atma.

• Arka iki lastiğini yenisi ile değiştir. Sağlam olanı stepne yap.

• 91V ile 94V arasındaki fark lastiğin kaç kg yüke dayanacağı ile ilgilş. 91V daha az kilo çekeceği için ön tarafa 91V olanı koysan arkalarda 94V kalsa sorun olmayacağını düşünüyorum. Lastik ebadı aynı olmalı ama o değişmemeli.

• Ya bu kadar takılmaya var mı. Ayni olculerde al yeter.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Ya bu kadar takılmaya var mı. Ayni olculerde al yeter.
    Lastikler uyumsuz olursa, güvenlik açısından sıkıntı yaşatır diye düşünüyorum, şuan rastgele çıkma bi lastik takıldı zaten. Orjinali yada uyumlu olanı bulana kadar idare etsin diye.

• 91V alın bir sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.