Bildirim
Arabada koltuğu yanlış mı ayarlıyoruz? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Solllama yaparken ileri doğru ayaklanan sonra tekrar 'yatan' kişi de gördüm.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: jvcjvc
quote:
Orijinalden alıntı: ingeniarius
90 derecede ayarlarsam kesinlikle rahat olamam. Direksiyona yakin olmayi da sevmiyorum. dirseklerimi kirmayacak sekilde bir mesafe birakiyorum. Koltuk 100 derece civari bir aciyla yatik duruyor. Sahsen kendimi en rahat hissettigim ve araci en iyi sekilde kontrol edebilecegimi dusundugum ayar bu.
Bence bu ayar meselesi biraz da kisisel. Adamin boyu kisa olur farkli ayarlar. Kilolu olur mesela cok dik oturamaz vs. vs.
Hocam mesele bu, surus guvenligi icin o dirseklerin kirik durmasi gerekli.
Illaki bi miktar kirik olacak. Ancak cok yakin durmak bana guven vermiyor acikcasi. Belki de bu sekilde alistigimdan boyle geliyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben kaputun tamamini gorecen sekilde oturuyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bileklerim direksiyonun üst tarafına değecek şekilde yakınlık ayarı yapıyorum. 100 derece eğik kullanıyorum. rahatım. -
Alçak koltuk yatmak sanılıyor sanırım. Bem gördüklerim de dizleri kırık kullanıyor nedense.
Zaten yarış arabalarında da adamlar dimdik oturuyor. Ben de bu aralar dikleştirdim elim vitese uzak kalıyor diye. -
bayan sürücüler gibi oklava yutmuş gibi dimdik oturmanın gereği yok. Cama yapışan adamı görünce arabasına binmek istemiyorum acemi adam öyle kullanır. -
ben tam 90 derece oturuyorum zaten bel fitigim var rahat ediyorum.
Ben direksiyona yakın kullanmaya alıştım taa en başında. (boyum kısa ) Biraz geri alayım diyorum bu sefer debriyaj kavrama noktası karışıyor, araba altımdan kayıp gidiyormuş gibi geliyor. Direksiyonun dibinde sürüyorum dalga geçenler olacaktır elbet ama yakından arabaya daha hakim hissediyorum kendimi. Benim gibi var mı böyle acaba yoksa ben başta yanlış bir alışkanlık mı oluşturdum -
kim nasıl rahat ediyorsa öyle oturur,tamamen kişisel bir durum ,,, mesela benim koltuklar olması gerekenden 1 cm ilerde veya yukarıda olsa rahat edemem , önceden şahin doğan kullandık ama bu kadar ince ayar üzerinde durmazdım niyeyse
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Koltukta rahat pozisyonu bir türlü bulamadım. Ama şu var, ne kadar dikleştirirsem yola o kadar yukarıdan bakıyorum. Bu da hem araca daha hakim olmamı sağlıyor hem de hız hissiyatını düşürüyor. Ben ise, koltuk pedallara yakın (Ayağım tam düz olmayacak kadar) koltuk yatık ama direksiyona rahat uzanacak şekilde kullanıyorum. Yani normal dik pozisyonda oturduğuma göre başım biraz daha aşağıda kalacak şekilde direksiyona aynı mesafeden bakıyorum. -
Benim koltuk dik konumda fakat direksiyona bu kadar yakın degilim
Koltuk yatık olursa uykum geliyor
Oturus pozisyonum:
1) Direksiyonu en alta indirip, tamamen kendime cekerim.
2) Duz vites araclarda debriyaja tam basarak sol ayagin 160derece civarinda olmasi saglanir. Ayak gergin olmamali ki darbe alindiginda ayak kirilmasin.
3) Koltugun yuksekligini havada kalmayacak kadar ama goruse engel olmayacak sekilde benim icin en uygun konuma getiririm.
4) Sirtligi direksiyonu tek elle bile rahatca cevirebilecek ve sirtimi sirtliktan ayirmayacak konuma getiriyorum. Bu acida sirtim daima sirtliga yapisik ve ani direksiyon hamlelerinde direksiyona tam guc uygulayacak halde oluyorum. Sirtligimda tahmini olarak daima 95-105derece arasinda dikliktedir.
5) Cok dur/kalk trafikte bir elim viteste dururken bu durum haricinde direksiyonu daima 9.15 tutarim.
Not: direksiyon ile gogus boslugu en azindan 40 cm olmali aksi halde hava yastigi acilirken cilt gaz patlamasindan ciddi olcude zarar gorebilir. Bunada dikkat ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 26 Kasım 2015; 21:25:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Ben dik pozisyonda oturamiyorum. Kilolu ve uzun bir insanım( 191cm ,125 kg) ve agirligimin tamamını kalcaya verdiğim zaman omurgam agriyor. Oturuş pozisyonum yanlış , çünkü uzun yolda uykum geliyor.
Ayrıca kaval kemigim uzun olduğu için koltukların baldır destekleri işe yaramıyor. Yatik suruste koltugun bittiği yer ile diz kapağımin arasındaki mesafe 20 cm i felan buluyor ve bu yuzden agirligimı geniş yüzeye yayamadigimdan baldirimin koltuğa değen yerlerinde basınç artıyor.
Zayıf ve kısa insanlara araba kullanımda o kadar çok ozeniyorum ki !
koltuk güvenli sürüş için dik olmalı, yüksekliğine pek dikkat etmem.
koltuk kadar önemli olan koltuk üzerindeki boyunluk ayarıymış.Allah korusun araç arkadan darbe alırsa , güvenlik açısından boyunluk ve ayarı birinci derecede önemli.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X