Şimdi Ara

ARABADA KURBAN ETİNİ NASIL TAŞIRIM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tek çözüm köpük kutu. 1300 km yol geldim geçen sene. dondurup yola çıkmadan önce kutuya koyun. Hiç bir sorun olmuyor.
  • Etlerin ağzı açık şekilde bagaja koy, gece yolculuğu yapacaksan sorun olmaz... ama sakın ağzı kapalı poşetlerde taşıma... leğen gibi kaplar kullan...

    Etleri dondurduktan sonra donuk olarak sevkedeceksen tanıdık bir eczaneden ya da ilaç deposundan soğuk zincir ilaç sevkiyatında kullanılan strafor(köpük) kutulardan iste verirler... (vermezlerse parayla da satılıyor) stafor kutuların içine de bolca buz aküsü doldur bi şey olmaz diye tahmin ediyorum...
    Buz akülerini toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz dağıtıyorlardı eskiden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkçı kasalarına bir bak istersen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En pratiği strafor köpük kutu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce etleri sağlam bir şekilde dondurun. Sonra bir karton kutu içine bolca saman koyun. koyduğunuz etlerin üzerini yine bolca samanla örtün. Bu arada etlerin paketinde yoğuşmadan oluşacak suyun samanla temasını önlemeye çalışın. Etlerin bolca samanla dış hava temasını kesmek bu işin püf noktası. Ben kendim denedim gayet başarılıydı. Bana da eski toprak birileri söylemişti. Ben de sizlerinde diyeceği gibi hadi len! dedim kendimce. Fakat deneyince başarılı bir çözüm olduğunu gördüm. Tavsiye edilir.
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    geçen bimde vardı büyük diye almadım bayaa güzeldi,25 lt liği var çok uzun yıllardır bagajımda sabit duruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben sadece et koymuyorum. Kendim egeliyim doğuda çalışıyorum. Yazın giderken dondurulmuş barbunya bezelye vb birsürü şey daha koyuyorum termosa o yüzden büyük olması işimi görüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    aynen,benimde gözüm kaldıda bagajda yer kalmıyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2.5 saat getireceğim. Dondurmak için vaktim yok o yüzden buz Pet şişelere buz hazırlayıp onları da arasına koyup gece yola çıkmayı düşünüyorum inşallah sorun yaşamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözüm meclisten disari kurban kesip butun eti buzluga stoklayip diger kurbana kadar bir sene yiyen insanlar taniyoruz kurban nedir amaci nedir ne icin kesilir oysa ki yuce kitabimiz oku kelimesi ile basliyor neyse konu sahibi uzerine alinmasin Allah hepimizin kurbanlarini kabul etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARABADA KURBAN ETİNİ NASIL TAŞIRIM?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elbette haklısınız. Kurban demek paylaşmak demek. Ancak ülke şartları insanları dediğiniz olaya itiyor. Bugün memur insan bile haftada 1 kilo et alıp ailesiyle yiyemiyor. Anca kenarda köşede birikenle yılda 1 kurban kesip et yüzü görüyor birçok aile. Keşke bu kadar ulaşılmaz olmasa da herkes yardim edebilse birbirine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaz günü olduğu için gece gitmek lazım, birde çakmaklığa takılan araç buzlukları var.
  • hava aklmayacak şekilde battaneye sarabilirsin, fatsadan istanbula hiç erimeden getirmiştim etleri bu yöntemle. ya da köpük kutulardan alacaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osilayer

    hava aklmayacak şekilde battaneye sarabilirsin, fatsadan istanbula hiç erimeden getirmiştim etleri bu yöntemle. ya da köpük kutulardan alacaksın
    Gerçek yün battaniye olursa harika. Yazın pet şişenin birini buzluğa atardık ve donardı. Onunla birlikte iki şişe içme suyunu battaniyeye sarardık. İçme suyunda buz tortusu görünecek kadar soğutma yaptığını ve pet şişedeki buzun 2 gün erimediğini gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    https://www.google.com/search?q=strafor+köpük+kutu
    Bir ilaç firmasından gelen strafor köpük kutuyu 5 yıldır kullanıyorum. Dışı haşat oldu ama muazzam iş görüyor. Atmıyorum. Kilerde bekliyor, lazım oldukça çıkarıp kullanıyorum.


  • Sürekli uzun yola taşırım, 6-7 saat dayanır. tabi bu sıcaktaki performansını bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

    Poşete koyarsanız bozulabilir, kardeşim bir kurbanı öyle kokuttu boşa gitti koca koyun.


    Leğen falan olursa üstü açık olunca sorun olmaz muhtemelen. Eve gidince de hemen etleri bir sofra gibi bir şeylerin üzerine yayın hava alsın. Üst üste kalmasın mümkünse çok uzun süre. Havalandırdıktan sonra dolaba koyabilirsiniz.


    Kasap değilim ama tecrübeler bu şekilde, kasap arkadaşlar da kesildikten sonra etleri hemen dolaba atmayın havalandırın birkaç saat hatta bir gün boyunca diyorlar ama sıcak memleket olunca insan korkuyor bozulabilir diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Haziran 2024; 8:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir bilgiyi düzelteyim üzerinden 4 yıl geçmiş olsa da. Derin dondurucum günlük 0.7-0.8 kW civarında güç tüketiyor, bunu 1 kW olarak değerlendirirsek 30 günde 30 kW yapıyor. Aylıkta faturada oluşturduğu fark ise 45 tl bile olmuyor, yıllık 540 liraya tekabül ediyor desek, bu parayla her ay eve kiloyla et girmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.