Şimdi Ara

ARABADA KURBAN ETİNİ NASIL TAŞIRIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 10 saat sürecek bir yolculuk sürem var.

    Etleri dondurduktan sonra içine koyabileceğim ve 10 saat çözünmeden nasıl koruyabilirim?



  • Tamam kurban eti 3/1 kendine ayırabiliriz, ayirmayip Kurban etini dağıtın gitsin, tabi kurban dagitilacak kişi başka illerde mi bilemiyorum, kan nerde akiyorsa o bölgede ihtiyaç sahiplerine mı ulaşmalı , Cübbeli ye soralım

    Birde bu etleri dağıtın bimden falan derin dondurucu alıp saklamayın , akraba ve komşu mutfakları derin dondurucu dolu yazık günah, kesmeyin abi, zaten dondurucuya gelecek elektirk parasıyla her ay evine kiloyla et girer akıllı
    yukarıdaki kutudan büyükçe bir tane alıp içine buz kalıpları da ekleyerek gidebilir.

    bir iki saat gittikten sonra kontrol et, buzlar erimişse en yakın yerleşim yerinden buz kalıbı satan yer sor, en kötü ihtimalle fırınlarda olur. ilk bir iki saatte buzlar erimemişse devam et.

    3-5 saat yani yolun üçte birini veya yarısını gittikten sonra kontrol et. buz erimişse buz bul.

    yine de etleri unutup mundar/israf etme ihtimalin var dikkat et.
  • Arka koltuklar müsaitse araba filmli ise klimayı açıp arka koltukta götürmek mantıklı olabilir. Düzgün bir paketleme ile tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıdaki kutudan büyükçe bir tane alıp içine buz kalıpları da ekleyerek gidebilir.

    bir iki saat gittikten sonra kontrol et, buzlar erimişse en yakın yerleşim yerinden buz kalıbı satan yer sor, en kötü ihtimalle fırınlarda olur. ilk bir iki saatte buzlar erimemişse devam et.

    3-5 saat yani yolun üçte birini veya yarısını gittikten sonra kontrol et. buz erimişse buz bul.

    yine de etleri unutup mundar/israf etme ihtimalin var dikkat et.




  • Pikniklerde kullandığımız büyük termos tarzı sepetlerden kullanıyorum ben. Yukarıda klima açıp arka koltuğa koyun denmiş ama bagaj daha muhafazalı oluyor. Termoslu sepetin içinde bagajda 6 saat sorun olmamıştı bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceset torbasına falan koy her tarafını bantla
  • Yukarıdaki kutulardan alıp (en büyüklerinden) mümkünse kuru buz bulun (maraş dondurmacıları 72 saat dayanacak şekilde şoklayıp amerikaya gönderiyorlar dondurmayı). Kutunun kenarlarını bantlayın (hava almasın). Hiç sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene kurban zamanı Şok'ta termos çantalar satılıyor. Termos çanta içine dondurduğunuz etlerin arasına buz aküleri koyarak yada şeffaf poşetlere su koyup yassılaştırıp buz halinde koyarak taşıyabilirsiniz. Adana'dan Manisaya bu yolla dondurduğum etleri çözülmeden sorunsuz 2 kez getirmiştim. ARABADA KURBAN ETİNİ NASIL TAŞIRIM?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogz45 -- 21 Temmuz 2020; 0:48:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 60 litre termosum ve 10 adet jelli buz kalıbım var. Geçen yıl 1600 kmlik uzun yolda denedim. Yolculuğu 2 günde yaptım. Gece çiğ etleri ve buz kalıplarını otel odasının dolabına koydum. Zaten kavrulmuş ete kolay kolay bir şey olmuyor onlar arabada kaldı. Tavsiyem büyük bir termos ve jel içerikli buz kasetleri. Arabanın arka koltuğuna koyun klima açık olacağından hiçbir şey olmaz 10 saatte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam konu için yanlış platform. Kurbanla ne işin var yhaa. Yardım etsen daha sevap falan filan fhambargan. Biraz kalınca kutu Köpük kesin iş görüyor bilgin olsun. Allah kabul etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kabul etsin. Küçükbaşı tek parça taşıma durumu varsa evde parçalamanızı tavsiye ederim. Büyükbaş hisseli olacağı için parçalanmak zorunda. Parçalanan eti yaymanız ve havalandırmanız gerekir. Sıcak parçalar birbirini çürütmeye başlar.

    10 saatlik yolda tecrübem olmadı ama 3 veya 4 saatlik yola donmadan dayanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam kurban eti 3/1 kendine ayırabiliriz, ayirmayip Kurban etini dağıtın gitsin, tabi kurban dagitilacak kişi başka illerde mi bilemiyorum, kan nerde akiyorsa o bölgede ihtiyaç sahiplerine mı ulaşmalı , Cübbeli ye soralım

    Birde bu etleri dağıtın bimden falan derin dondurucu alıp saklamayın , akraba ve komşu mutfakları derin dondurucu dolu yazık günah, kesmeyin abi, zaten dondurucuya gelecek elektirk parasıyla her ay evine kiloyla et girer akıllı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 21 Temmuz 2020; 9:53:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plastik poşete güvenmeyin. Balık koyup, aylarca arabasının içi kokan insanlar biliyorum. Köpük de olabilir ama en önemlisi suyunun akmaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogz45

    Her sene kurban zamanı Şok'ta termos çantalar satılıyor. Termos çanta içine dondurduğunuz etlerin arasına buz aküleri koyarak yada şeffaf poşetlere su koyup yassılaştırıp buz halinde koyarak taşıyabilirsiniz. Adana'dan Manisaya bu yolla dondurduğum etleri çözülmeden sorunsuz 2 kez getirmiştim.
    Bu şoktan satılandan aldım hiç bir işe yaramıyor. Buz kasedi bile 1 saatte eridi içinde

    En iyisi balıkçıların kullandığı beyaz köpük kutular




  • Hocam balıkçılar çarşısında falan oluyor genelde. Strafor kutular var onlardan duruma göre 1-2 tane al, kurbanın etini buzdolabı poşetlerine pay edip dönüş zamanına kadar varsa derin dondurucuda beklet. Gideceğin zaman o strafor kutulara koy ve ağzını hava almayacak şekilde kapat. Koli bandıyla falan bantlayabilirsin. Vardığında etlerin hiç yumuşamadan aynı sertlikte kaldığını göreceksin. Her sene yaptığım uygulama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 1 ay kadar önce balığa gitmiştim. 10 litrelik strafor kutu içerisine, evde 4-5 adet peynir kutusuna su doldurup dondurduktan sonra koymuştum. Yaklaşık 30 saat kadar içinde durdu, buzlar erimişti ama kutunun içi buz gibiydi. Sonrasında tuttuğum balıkları kutu içerisine koyup (suyu döktükten sonra) buz akülerini ekledim kutuya. Mersin'den Konya'ya kadar sapasağlam gelmişti. Benim gibi kutuyu önce iyice soğutun buzlarla, onları döktükten sonra buz aküleri ile işi halledin. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

    Şimdiden Allah kabul etsin.
  • Bir tanıdık ufak bir derin dondurucu aldı. Etleri burada donduruyor, sonra dondurucunun fişini çekip araca yüklüyor. Araç da fluence. Ön koltuğu en öne çekince araya sığıyor herhalde. Sığmazsa koltuğu sökerim diyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogz45

    Her sene kurban zamanı Şok'ta termos çantalar satılıyor. Termos çanta içine dondurduğunuz etlerin arasına buz aküleri koyarak yada şeffaf poşetlere su koyup yassılaştırıp buz halinde koyarak taşıyabilirsiniz. Adana'dan Manisaya bu yolla dondurduğum etleri çözülmeden sorunsuz 2 kez getirmiştim.
    gereksiz pahalı, az et alır içine. ben kendi pratik-ucuz çözümümü anlatayım:

    -koca bir leğen al. böylece etlerin oraya buraya akma ihtimalini sıfırlarsın.
    -10 adet 0.5 lt su al (veya daha fazla, artık ne kadar sığdırırsan).
    -bu suları dondur.
    -leğene etlerin arasına serpiştir donmuş pet su şişelerini.
    -yolculuğun sonunda su şişelerini de yıkar, sonra onları da afiyetle içersin. hem çok efektif hem de çok ucuz. vakti zamanında dondurulan buz kutuları almıştım, hepsi boş işlermiş, para tuzağı resmen.
    -leğenin üstü de açık olacağı için etin kokma-kızışma ihtimali de düşüyor.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.