Şimdi Ara

Arabaya ayran döküldü ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
21.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MErhaba arkadaşlar arabaya ayran döküldü. 3-4 hafta falan oluyor öncesilde silmiştim geçtiğini sanmıştım çünkü belli olmuyordu arabanın döşemeleri bej. Ama şu an öyle pis , ekşi bir koku var ki araçta anlatamam bir de kalorifer falan açınca daha beter oluyor.

Bir de öyle pis bir yere döküldü ki. El freninin yanından sol ön, sağ ön koltuk, araları ve altları.

Konuştuğum yerler 500-600tl falan diyor temizlik için, koltuklar bilmemneler sökülecek diyorlar, döşemeler kalkacak diyorlar.

Daha ucuza halledemez miyim bu işi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Ayran Döküldüğünde Yapılması Gerekenler

Arabaya ayran döküldüğünde, kötü kokuları gidermek ve lekeyi çıkarmak için hızlı hareket etmek önemlidir. İşte bu sorunu çözmek için adım adım bir kılavuz:

1. Derhal temizle: Ayranı döktüğünü fark ettiğinde, mümkün olan en kısa sürede temizle. Kurumasına izin verme, aksi takdirde çıkarmak daha zor olur.

2. Emici bir bez veya kağıt havlu kullan: Ayranı emmek için temiz, emici bir bez veya kağıt havlu kullan. Lekeyi ovalama veya yaymamaya dikkat et.

3. Karbonat uygula: Emici bez veya kağıt havluyla ayıramadığın ayran kalıntılarını temizlemek için karbonat kullan. Karbonatı lekenin üzerine serpip birkaç saat beklet. Ardından elektrikli süpürge veya fırça ile karbonatı temizle.

4. Sirke veya limon suyu kullan: Karbonat kullanımı sonrası kalan kokuyu gidermek için beyaz sirke veya limon suyu kullanabilirsin. Sirkeyi veya limon suyunu bir sprey şişesine doldur ve lekeli bölgeye püskürt. Yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra temiz bir bezle sil.

5. Profesyonel temizlik: Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, profesyonel bir araba yıkama veya temizleme hizmetine başvurmayı düşün. Onlar özel ekipman ve temizlik malzemelerine sahip olacaklardır ve lekeyi ve kokuyu etkili bir şekilde giderebilirler.

Ayran kokusunu gidermek için yukarıdaki adımları takip etmenin yanı sıra, arabanı düzenli olarak havalandırmayı da unutma. Pencereleri açmak veya klima kullanmak, kötü kokuların birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekşi kokuyu bastırmak için 2 diş sarımsak at oraya daha ucuza gelir hocam
  • Zamanla geçeceğini düşünüyorum. Geçene kadar envayi çeşit araç parfümü kullanmanızı tavsiye ederim. Bu işin profesyonelleri ne diyor acaba?
  • hocam haftasonu dokulen yerleri iyice yikayin sonra birakin kurusun 1-2 gune kadar kurur zaten yine devam ederse parfumle kokuyu maskelemeye calısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı perte çıkarın.
    Şaka bir tarafa süt ve süt ürünleri arabayı mahvediyor. Bir arkadaşımın aracına süt dökülmüştü.Aracın halısını değiştirdiği halde halen koku vardı. Bu işi ucuza halletmeniz zor. Her tarafın sökülüp iyice elden geçmesi lazım.Kış olduğu için belki şansınız olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCeVViKK

hocam haftasonu dokulen yerleri iyice yikayin sonra birakin kurusun 1-2 gune kadar kurur zaten yine devam ederse parfumle kokuyu maskelemeye calısın

Evet düşünüyorum ama internette biraz gezdim süt, ayran gibi içecekler dökülünce sürekli bakteri üretip koku yayıyormuş.

Bir de işin kötüsü daha ekimde iç-dış boya koruma, kuaför yaptırmıştım arabaya. Şimdi tekrar o kadar para vermek koyuyor insana.

Bir de dediğim gibi çok ters bir yere döküldü, sadece koltuklardan birine dökülse en azından orayı temizletirdim sadece ama bu durumda olmuyor.

Ayrıca buradan da belki okuyordur, o ayranı döken kıza selamlarımı yolluyorum.
  • geçmiş olsun o koku çok kötüdür geçmezde kolay kolay en mantıklısı profesyonellere bırakın siz bu işi zaman kaybetmeden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 600 tl çokmuş be.!

Çeşit çeşit paarfümler temizlik malzemeleri vs al enazından daha ucuz olur.
  • derler ya süt için araba sattıran koku....

tarifi imkansız bu süt kokusunun.
  • Geçmiş olsun. O koku kolay kolay çıkmaz. En başta kaliteli döşeme temizleyicilerle ayranın döküldüğü yere bol miktarda uygulayın, hatta döşemeyi kaldırabiliyorsanız kaldırın, altını da temizleyin. Mutlaka vardır ayran kalıntıları. Bu arada, tüm temizlik işlemlerinden sonra o bölgeyi sıcak hava tabancası/iyi bir saç kurutma makinesiyle iyice kurutun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Geçmiş olsun. O koku kolay kolay çıkmaz. En başta kaliteli döşeme temizleyicilerle ayranın döküldüğü yere bol miktarda uygulayın, hatta döşemeyi kaldırabiliyorsanız kaldırın, altını da temizleyin. Mutlaka vardır ayran kalıntıları. Bu arada, tüm temizlik işlemlerinden sonra o bölgeyi sıcak hava tabancası/iyi bir saç kurutma makinesiyle iyice kurutun.

Hocam tam koltuğun altına döküldü ya koltuğu da sökmem lazım sanırım.

o işler beni aşıyor kaldık yine oto kuaföre.

Madem daha ucuz bi yolu yok, yaza kadar bekleyeyim, zaten 6 ayda bir boya koruma kuaför yaptırıyorum araca. Genelde de bi' şey dökülmüş oluyo ama bu seferki erken geldi

Yaza kadar oto parfüm falan idare edelim bakalım yapacak bir şey yok.

• Döşemeleri temizletirken koruma yaptırdınız mı? Sanırım Ziebart döşeme koruma yapıyordu. Uygulamayla kumaş koltuk ve döşemeler sıvı geçirmiyor. Bir şey döküldüğünde hemen kurulayabiliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun en iyi yolu sirkedir komşunun partner teepe ye süt döküldü adam bir hafta boyunca sıcak suyla deterjanlarla yıkadı koku çıkmadı sonra 1 şişe sirke döktü kurtuldu döşemeyi söküp sirke ile yıkayın havalar ısınınca aracın içinde duramazsınız kokudan

• yıkatın

bizim ufaklık sürekli kusuyor köpüklüyorlar güzelcene mis gibi olmasada idare ediyoruz.

bir kere balığa giderken akşamdan solucan toplayıp kovaya koymuştum..

bunlar çık sen kovadan arabadaki her deliğe girmişler 1 ay binemedim arabaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 12 Aralık 2011; 22:03:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Döşemeleri temizletirken koruma yaptırdınız mı? Sanırım Ziebart döşeme koruma yapıyordu. Uygulamayla kumaş koltuk ve döşemeler sıvı geçirmiyor. Bir şey döküldüğünde hemen kurulayabiliyorsunuz.

Yaptırmadım ama yaptıran biliyorum o iş tamamen yalan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

bir kere balığa giderken akşamdan solucan toplayıp kovaya koymuştum..

bunlar çık sen kovadan arabadaki her deliğe girmişler 1 ay binemedim arabaya

• Normal yıkamacılar 120-160 arası fiyatlar ile aracın koltuklarını komple sökerek halı yıkama makineleri ile girişiyorlar. Şampuan kokuları bastırabilir fakat büyük olasılıkla aracınızın altındaki keçeye de bulaşmıştır. Lokal bir işlem ne derecede yararlı olur bilemiyorum.

Sanırım bunun için iyi bir işlem görmesi gerekir. Dediğiniz 600 TL lik işlemde iç döşeme tamamen sökülüyor ve döşeme yıkandıktan sonra boya fırınında kurutuluyor.

Bunların dışında Ziebart gibi bu alanda çalışan firmalara da danışabilirsiniz.
  • http://www.sanalpazar.com/Dr.mat-Hijyen-Sprey__isp2170031

kardeş bir de bu linkteki ürünü dene işe yarıyor. umarım geçer.
  • Deneyeceğin her ucuz çözüm +masraf olarak cebinden çıkacak. Hiç uğraşma, işi profesyonelce yapan düzgün bir yerle anlaş ama karşılığında "koku çıkmazsa para yok" de ve oraya yaptır.

Yakın bir arkadaşımdan biliyorum, tecrübe ile sabittir, süt, ayran, çiğ yumurta, yoğurt (kendisi köyde organik üretip şehir merkezine getirip satıyor sürekli) kokuları ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmıyor. Profesyonel yerler özel kimyasallar ve ciddi emek ile hallediyorlar.
  • siteye yeni uye oldum ik sorunuzu gordum ve cevaplamak istedim ben abd de yasiyorum.. bundan 2 hafta oncede benim arbama sut dokuldu cok seyler denedim ama care olmadi ve sonunda BAKIG SODA diye birsey konusuyorlardi bir sitede bende uyguladim sonuc kurtuldum tafsiye ederim turkiyede camasir sodasi galiba...nasil uygulandigida soyle once dokulen yeri nemli bezle silin sonra sodayi uzerine serpin kokan yeri kaplicak sekilde sonra o beyaz tozun uzerine soguk su serpeleyin bolsu degil sadece serpeleyin 1gece bekletin ertesi gun elektirikli supurgeyle cektirin emin olun kurtulacaksiniz ama eger basaramassaniz beyaz sirke kullanmaktan baska caereniz yok demektir oda kesin cozum olacaktir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.