Şimdi Ara

Almanya'ya bagajda yiyecek götümek yasak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
39.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar yarin Hamburga ucakla gidicem. Bagaja yiyecekde koydum. Pekmez,bal,lokum vs. Yasak mı yasal mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Almanya'ya Bagajda Yiyecek Götürme Hakkında Bilgiler

Almanya'ya yurt dışından yiyecek sokmak isteyen yolcuların belirli yasal düzenlemelere uyması gerekmektedir. Bu düzenlemeler, hem yolcu sağlığını hem de ülkenin tarım ve hayvancılık sektörlerini korumayı amaçlamaktadır.

Yasak Yiyecekler

Almanya'ya aşağıdakiler gibi bazı yiyeceklerin sokulması yasaktır:

• Et ve et ürünleri (sosis, salam, sucuk gibi)
    • Süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt gibi)
    • Bal
    • Canlı hayvanlar ve hayvan ürünleri (deri, kürk gibi)
    • Bitkiler ve bitki ürünleri (meyve, sebze, çiçek gibi)

İzin Verilen Yiyecekler

Almanya'ya aşağıdakiler gibi bazı yiyeceklerin sokulmasına izin verilir:

• Pişmiş yemekler (konserve veya paketlenmiş gıdalar gibi)
    • Kuru yemişler ve tohumlar
    • Çikolata ve şekerlemeler
    • Çay, kahve ve diğer içecekler (su hariç)

Uçakta Sucuk Taşıma

Uçakta sucuk taşınması Almanya'ya girişi yasak yiyecekler arasında olduğu için yasaktır.

Yiyeceklerin Deklare Edilmesi

Almanya'ya yiyecek getiren yolcular, yiyecekleri gümrük yetkililerine beyan etmek zorundadır. Yiyecekleri beyan etmeyen yolcular para cezasına tabi tutulabilir.

Özel Hususlar

• Bebeklere özel bebek maması ve süt tozu izin verilir.
    • Alerjik yolcular, tıbbi durumlarını kanıtlayan bir belge ile belirli yiyecekleri sokabilmektedir.
    • Ticari amaçlı yiyecek ithalatı için özel izinler gerekmektedir.

Almanya'ya yiyecek sokma kurallarına uymak, hem yolcuların sağlığını hem de ülkenin tarım ve hayvancılık sektörlerini korumak için önemlidir. Yolcular, seyahatlerinden önce Almanya'nın gümrük yönetmeliklerini kontrol etmeli ve yasak yiyecekleri bagajlarına almamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bagaj derken el bagajına mı?
    normal bagaja mı? normal bagajda yasak değildi.
  • et ve süt ürunleri yasak. bavulda baklava lokum goturuyorum bisey olmaz, bal goturme bence burdaki en ucuz bal bile cok daha kaliteli.

bal ciftlikten falansa bilemeyecegim ama.

turk marketi dolu almanya pekmezede gerek yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich Engels -- 5 Nisan 2013; 0:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

et ve süt ürunleri yasak. bavulda baklava lokum goturuyorum bisey olmaz, bal goturme bence burdaki en ucuz bal bile cok daha kaliteli.

bal ciftlikten falansa bilemeyecegim ama.

turk marketi dolu almanya pekmezede gerek yok :D
    Avustralya'ya ambalajsız ve Ülkenin kabul etmediği yiyecekleri götürmek yasak...
    Ama almanya'yı bilmiyom.
  • Türkiye'de bagaj alımından geçer ama Almanya'da inişten sonra gümrükte takılırsın, bavulunu açtırırlar ve yiyecekleri direk çöpe atarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Avustralya'ya ambalajsız ve Ülkenin kabul etmediği yiyecekleri götürmek yasak...
    Ama almanya'yı bilmiyom.

Discovery Channel =Sınır Güvenliğimi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1

quote:

Ama almanya'yı bilmiyom.

Aynen
  • quote:

quote:

quote:

Ama almanya'yı bilmiyom.

Aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

quote:

quote:

quote:

Ama almanya'yı bilmiyom.

Aynen

Alıntıları Göster
    1 kilo güzelim fıstık gitmişti türkiye'de sorun çıkmamıştı ama almanyada sorun çıkarmışlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

1 kilo güzelim fıstık gitmişti türkiye'de sorun çıkmamıştı ama almanyada sorun çıkarmışlardı

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_73455971/mpage_1/key_lahmacun/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

Alıntıları Göster
    İngiliterede mesir macunu almamışlardı ama almanyayı bilmiyorum
  • quote:

Ama almanya'yı bilmiyom.

Ne var ne yok atıyor çöpe adamlar. Acaba bizim ülkede girişlerde bukadar sıkı mı hiç dışarı çıkmadım bilmiyorum vallaha Bugünkü bölümde taşlama'nın içine kokain saklamışlar onu buldular süper işçilik vardı ya

• quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Türkiye'de bagaj alımından geçer ama Almanya'da inişten sonra gümrükte takılırsın, bavulunu açtırırlar ve yiyecekleri direk çöpe atarlar.

Oha ne yapicam ben! O kadar cok sey aldim ki. Orada pahalı alamiyorlar diye burda doldurdum
    bavulu.
    Reçel,salam falan.

En son ne zaman yasandi bu olay? Dokme olayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vustic

quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Türkiye'de bagaj alımından geçer ama Almanya'da inişten sonra gümrükte takılırsın, bavulunu açtırırlar ve yiyecekleri direk çöpe atarlar.

Oha ne yapicam ben! O kadar cok sey aldim ki. Orada pahalı alamiyorlar diye burda doldurdum
    bavulu.
    Reçel,salam falan.

En son ne zaman yasandi bu olay? Dokme olayı?

Bu her zaman yaşanan bir şey. Lokum, kurabiye vs kuruyemiş gibi yiyeceklere izin verirler ancak reçel, bal, salça, hatta altın gibi bazı takılar.. bunlar geçmiyor. Hele sıvı şeyler belirli bir mililitreden sonra sanırım 150 ml di, elde bile götürmek kesinlikle yasak. O 150 ml'lik sıvı da özel ağzı kapatılan şeffaf bir poşete konuluyor.
    Ancak bazı gümrük görevlileri iyi niyetlerinden bu durumu görmezden gelebilir inşallah size de öyle biri denk gelir ve bavulunuzu açtırmaz. İyi yolculuklar...

• Alman gümrük kontrolü programını izledigime göre et ve süt ürünler yasak cogunluk Türk amca ve teyzeleri durduruyorlar tabi teyzeler Türkce yakınıp , küfürler ediyor anlatamam ayrıca altında yasak genc bir Türk bayan koluna altın bilezikleri doldurup alçı kaplamıstı ama yakalandılar ve altınlar gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scheisse -- 5 Nisan 2013; 9:56:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luftfahrttechnik

Alman gümrük kontrolü programını izledigime göre et ve süt ürünler yasak cogunluk Türk amca ve teyzeleri durduruyorlar tabi teyzeler Türkce yakınıp , küfürler ediyor anlatamam ayrıca altında yasak genc bir Türk bayan koluna altın bilezikleri doldurup alçı kaplamıstı ama yakalandılar ve altınlar gitti.

Kimse de demiyor ki Xray var orda teyze diye
  • Ya Allah diyip gidicem. Pek Türke benzetmiyorlar beni ondan bakmazlar bile. Umarım.

Helva,tahin pekmez,bal,reçel,cig kofte,salam,fındık,incir,fıstık,kahvaltılık ezme goturucem.
  • hazır konu var bende sorayım.İngiltereye gidiyorum da kahve bisküvi krem filan koyacağım büyük bavula problem olur mu
  • quote:

Ya Allah diyip gidicem. Pek Türke benzetmiyorlar beni ondan bakmazlar bile. Umarım.

Helva,tahin pekmez,bal,reçel,cig kofte,salam,fındık,incir,fıstık,kahvaltılık ezme goturucem.

Ingiltereye giriste kopeklerle kontrol ediyorlar, ab ulkeleri disindan et getirmek yasak. Bir de eti iceri soktugun zaman yaptirimla karsilasabiliyorsun.

Almanya icin sorun olur mu bence evet. Ab muktesebati hepsinde ayni.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Ya Allah diyip gidicem. Pek Türke benzetmiyorlar beni ondan bakmazlar bile. Umarım.

Ingiltereye giriste kopeklerle kontrol ediyorlar, ab ulkeleri disindan et getirmek yasak. Bir de eti iceri soktugun zaman yaptirimla karsilasabiliyorsun.

Almanya icin sorun olur mu bence evet. Ab muktesebati hepsinde ayni.

Bu uygulamanin amaci nedir anlamadim cok sacma.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.