Şimdi Ara

arabada ups kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Arabaya Hifi bluetoth sistem bağlanıyor, logitech 5+1 de bağlanıyor,,, Normal oto teybi ve hoparlör Bağlamak yasakmı arabaya

Tamam Ups yi anladım, 220v her zaman lazım olabilir.. sadece ses sisteminin harici bağlanmasını mizahi olarak sormak istedim, Baba teyp yok, LG var ver 220yi >>

Normal oto teybi var ama ben telefondan tabletten bluetooth ile kullanmak için bunu aldım. Normal anfi kolon alsam montaj dahil minimum 500-600 tl ve bluetooth gene yok. (pakette kutu bass tweeter kablo seti var)oysa bana bunun maliyeti 500 tl ve istediğim an al eve çıkar nerde istersen oraya götür... Mizahi olarak cevabım biraz sıradışı kişiliğim ve kendi başıma yapabileceğim işleri kendi kendime yapmanın hoşuma gitmesidir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Ups yerine 12 v dc to 220 v ac inverter kullanılabilir .

inverter i eledim:)
  • zekiz Z kullanıcısına yanıt
    Okumadım tüm yazıları kusura bakmayın . Eleme nedeniniz nedir ?
    Ac ve Dc akım değilde, 220v ve 12v üzerinden aynı akımda farklı kesitli kablolar kullanılır..
    Çünküüü ; 220v dan 50w çekmek istersek , bu bize ortalama 0.2 amper iken,, 12v üzerinden ortalama 4.2 amper çıkar...
    tabikide 0,2A geçecek kablo ile 5A geçecek kablo aynı kesitte olmayacaktır..
    Oto anfiler için 6mm kablolar var heralde, ondan bağlayın,, soru işareti kalmasın... ilerde şunuda bağlayayım, bunuda bağlayayım derken çekilen akım 15A yı geçebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekiz

M. Ali bey, yükü yukarıda yazdım herhalde gözden kaçtı, cihaz etiketinde 50 W yazıyor. Yani 4-5 amper arası çekiyor (50W/12v= 4,2A). aküden bagaja + dan besleme kablosu mesafesi maximum 3 metre. akım taşıma kapasitesinden yararlanarak 4mm2 kablonun taşıyabileceği akımı toprakta 65A havada 46Amper olarak gördüğümden 4 lük kablo yeterlidir diye düşünüyorum. Tablo aşağıda. Ama D.C. 12 voltta kablonun akım taşıma oranı kesiti değişiyorsa bunu bilmiyorum. Bu bilgiler ışığında size danıştım ki sizde oldukça faydalı bilgilerinizi paylaştınız.
    Sonuç olarak benden istediğiniz cevaplar...
    yük 50W
    Çekilen akım kendi bilgilerime göre (hatalı olabilir:)) yük/v a göre 50/12= 4,2 A metraj max. 3m. (- bagajdan şasiden alınacak)
    Eğer şasiden alacağım bağlantı araç gövdesinin yani şasinin iletkenlik katsayısının düşüklüğünden dolayıda bir kayıp oluşturacak ise bunuda bakır 4mm2 yada sizin tavsiye edeceğiniz kesitteki kablo ileaküden alabilirim. (Buda şimdi aklıma geldi:))

Buna ilaveten yukarda yazılan bilgiler arasında yüklerin yakıta etkisinden bahsediliyordu. Sanırım bu olay 50w lık bir yük için gözardı edilebilir bir miktardır:) Bu konuda da görüşünüzü almak isterim...
    Tekrar teşekkürler...
    Akım taşıma kapasitesi tablosu ektedir.
     arabada ups kullanımı

Merhaba 50Watt yazdığınız gözümden kaçmış,kusura bakmayın.
    Çekilen akım,mesafe belli olduğuna göre,,,sonrası kolay,ve düşük maliyet demektir..

Mesafe 3 metre,,çekilen akım 4,2A ben 5A baz alıyorum...Bırakın 4mm çaplıyı,,1mm. çaplı fazlasıyla yeterli olur.
    Hesabını yapalım;3M. 1mm. çaplı telin iç direnci;0,068 R(ohm),,,5A akım geçirdiğimizde iletkenden gerilim kayıbı;0,068x5A=0,34V max. gerilim kayıbı,,x5A=1,7Watt max. güç kayıbı oluşur.

Gördüğünüz gibi DC akım ama çap 1mm.ye düştü..Araç çalışırken akü voltajı genelde 13,9-14-14,1V'da gezer.14V olduğunda 3 metre 1mm. çaplı tel sonu 5A akım çekildiğinde voltajı=13,65V okursunuz,sıkıntı yok yani..

50Watt yük evet motoru çok zorlamaz,hissetmez bile.Ama sarfiyat az da olsa illa yakıta binecek..Sorun değil eğer bu şekilde direk dc akım ile çalıştırabilirseniz en verimli yöntem olur.

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    Aküden çekilen akımın, araç yakıtına etkisini anlamadım

Olayı bağdaştıramadim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aküden çekilen akımın, araç yakıtına etkisini anlamadım

Olayı bağdaştıramadim ?

Gerçektenmi?
    Abi hani almadan vermek Allah'a mahsusdur ya,,o yönden..50watt aküden çekecek,aküye kim verecek?Tabi ki zekiz beyin cebinden yakıt alınıp,yakılacak oluşan enerji ile aküye verilecekBeleş yok öyle(Kemal SUNAL'ı rahmetle anıyorum)

Dinamo daha fazla çalışacak,, şimdi anladım...

• quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Okumadım tüm yazıları kusura bakmayın . Eleme nedeniniz nedir ?

Elimde hazır atıl ups varken invertere para bağlamak istemedim. Sonuçta aynı işi görecek. Birde inverterlerde kalite problemi var. UPS in verdiği güç daha dengeli...
    M.Ali bey başta size ve fikirlerini yazan diğer tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oldukça aydınlatıcı bir konu oldu. Umarım herkes faydalanır. En kısa zamanda tatbikata geçeceğim:)
  • Bende teşekkür ederim hocam.Hayırlı günler...
    Merhaba ben sık elektrik kesintisinden dolayı evde agm 80 amper aküye bağlamak için black decker 800 watt inverter aldım henüz akü gelmedi doğrumu yaptım bilmiyorum ama laptop tasarruflu ampül veya tv ve digitürk dekoder i bağlamayı planlıyorum.

akü şarjı için black decker 10 amper akü şarj cihazı aldım 20 amperlik bulamadım :
    http://www.koctas.com.tr/blackdecker-bdsbc10a-autoselect-aku-sarj-cihazi/6346-11177/?ref=search

black decker inverter:
    http://urun.n11.com/220v-donusturucu/black-decker-bdpc750-800watt-12-220volt-donusturucu-invertor-P140888313?cid=700503&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel&utm_content=110_277_3517&utm_term=

bunun haricinde tek parça olarak satılan akü takviye cihazları var bunlardan laptop a elektrik verilirmi bilemiyorum youtube da olduğunu söylüyorlar
    bakarsanız sevinirim:

akü takviyesi:
    http://www.koctas.com.tr/blackdecker-aku-takviye-cihazi-bdjs450-450-ah/16646-23153/?ref=search

• malifural M kullanıcısına yanıt
    Durun, almayın... Çok kaliteli ürün almak bir yana, gereksiz üründe almak uzeresiniz fazladan,, aman Abi yavaş.
    Mesela akü takviye cihazı yerine size önerimiz, ikinci bir akü olur..
    Asıl malzemeler; şarj cihazı - inverter ve akü,,, .

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    takviye cihazı almadım şükür. diğer black decker inverter ve şarj cihazı fazlamı kazık oldu bilmiyorum ikisi 660 tl ye geldi daha içinde akü yok akü içinde en az 450 tl ye gelecek.
  • bunları alma nedeniniz sadece elektrik kesintilerinde cihazları korumaksa UPS yeterliydi.
    malifural M kullanıcısına yanıt
    Uzun süre tv ve uydu cihazı falan çalıştırmak istiyor,,, bende piyasayı tam bilmediğim için, sadece akü takviye cihazının gereksiz olduğunu düşündüm... UPS yi tam bilmiyorum, kısa bir süre sonra kapandığı için düşünmemiş olabilir.
    Mademki böyle birşey yapmış, güneş paneli ve güneş paneli şarj regülatörü ile sistemin yararlığını genişletebilir..
  • quote:

Uzun süre tv ve uydu cihazı falan çalıştırmak istiyor,,, bende piyasayı tam bilmediğim için, sadece akü takviye cihazının gereksiz olduğunu düşündüm... UPS yi tam bilmiyorum, kısa bir süre sonra kapandığı için düşünmemiş olabilir.
    Mademki böyle birşey yapmış, güneş paneli ve güneş paneli şarj regülatörü ile sistemin yararlığını genişletebilir..

ups ler çok zayıf geliyor bana hem aydınlatma ,hem pc, modem, dekoder, tv derken almam gereken ups 3 kv altı olmaması kanısındayım. haliyle 30-40 kg dan az değil fiyatta 1500-1800 tl civarı . agm akü orijinli inverter daha mantıklı geldi. 80 amper ve üstü agm akü ile 3 kv lık bir ups ye daha üstün olduğunu düşündüm. tabi benim ki sadece amatörce vardığım kanı. başka fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

• malifural M kullanıcısına yanıt
    Yanlış hesaplamiyorsam 80A akü, 900w yapıyor, oda ham olarak,, .. aradaki inverter kablo falan sayarsak 800w diyelim.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    şimdi benim ihtiyaç şu şekilde;

20 watt ampul + 24 watt digiturk + 80 watt tv + 60 watt laptop şarjı olsa = 184 watt yuvarla 200 watt olsun.

200/12=16.66 80 amph akünün %20 sini düşelim, akü bozulmaması için %20 şarjı kalması lazım. kaldı geriye 64 amph (birde akünün hızlı boşalmaması için agm akü gerekli.)

64 amph /16.6=3.8 saat yani ortalama 3 saat idare etmesi lazım diye hesapladım. bilmiyorum hesabım doğrumu tamamen cehaletimle yaptığım hesap bu . varsa yanlışım düzeltirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.