Sağ ve sol neresidir? Buranın adı neden forum? Neden insana insan demişlerde matkap dememişler? Matkapın adı neden domates değildir? Domates yuvarlak mıdır? Yuvarlaksa neden yuvarlak denmiştir? Yuvarlağı belirleyen ölçüler nelerdir? Ölçü demişken gidilen hıza neden km/h olarak belirlemişler? Neden domates/matkap dememişler? Dünya big bang ile oluştuysa big bangi kim oluşturdu? Dünya demişken neden dünya diyoruz da muz demiyoruz adına?
Sanırım çok uykusuz kaldım.
Forum 6 ay önce bıraktığım gibi, hiç ilerleme yok...
sağ sol dan sonra yukarı-aşağı yada ileri-geri olayı da çıkacak diye endişeleniyorum..
Hazir sag taraf sol taraf konusunu bulmusken bir hortlatma sorusu: Opel Astra 1.3 J 2012 sahibiyim, şans eseri bir nedenden ötürü bir şey keşfettim veya benim araçta öyle. Aracım 20.000 km.de ve bir iki İstanbul yollarında o belediyelerin yagmur ve kardan sonra bir turlu kapatamadıkları cukurlara girmişliğim var. Bu yüzdendirki arada acaba ön takımlarda meydana gelmis olabilecegini dusundugum bir deformasyon veya baska bir problem olup olmadıgını anlamak adına daha bugun bir ölçüm yaptım. Sol lastikle çamurluk arası boşlugun mesafesiyle sag lastik camurluk arası mesafe bana biraz farklı gibi geldi. Sol tarafın mesafesinin yaklasık 5mm-10mm arası daha kısa oldugunu dumduz yollarda asagı yukarı 3-4 kere tekrarlayarak olcumledim. Acaba bu neden olur. Bu arada olayı garantilemek icin kozyatagi carrefour otopakında yani el freni bostayken kaymaz bir duzlukte denemis oldum en son. Hatta ön tamponun yer ile mesafelerini sagli sollu olcup yine sol tarafin yere yukardaki degerler kadar oynadigini anladim. Nedeni- Belkide bunun motor kisminda agir ceken parcalarin sol tarafta toplanmasi olabilirmi (akü, direksiyon sistemi, hidrolik sivilari veya bilemedigim parcalar) veya ön takim ayarlari, amortisor bozukluklari v.s. mi.
quote:
Orijinalden alıntı: sedat454
Buda kabullenilmislik sol elimin sol taraf oldugunu kim kabul etti bunun bir izahati yok ayrica sol sag ne demek herhangi bir aciklamasi yok
Senin ismin neden sedat. Neden Ayşe değil. Ayşe kız ismi değil ki. Kim demiş. Altı üstü bir kelime. Ben sana Ayşe demek istiyorum.
Oldu mu? Hayır. Nesnelere bir isim takılması gerekir. Sola sol, sağa sağ denmiş. Tüm insanların ortaklaşa kabul ettiği ve günlük hayata yerleşen kelimeler doğrudur.
arabayı kuzey kutbuna yöneltin , güneşin doğdugu taraf sağı battığı taraf solu olur.
arkadaşa sol elini kaldırır mısın diyen arkadaş da ön mü arka mı onu söylemeyi unutmuş(!)
şaka gibi yaa önüne gelen konu açıyor, ciddi ciddi de soruyor yaa
Felsefe
gün geçtikçe seviye düşüyor ilkokul 1 öğrencisine sorsanız poposuyla güler.
Sağım sarımsak solum soğan, işte budur
Hocam sen bir yanına "Türk Büyüğü" al. (ister efe, ister yeni) Diğer yanınada tartışacak bir arkadaş. Sonrasında aman sabahlar olmasın.
direksiyon ortada olmalı
Ön farı sök.R yada L yazan ibareyi bul.R gördüysen sağ L gördüysen sol taraftır aracın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme