Şimdi Ara

Arabam Gec Calisiyor Neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana da benzinde kullan 2-3 gün dediler. Ama çok yol yaptığım için ve aynı zamanda fazla dert etmediğim için en fazla 10 dk kullanıyorum benzinde.

Krank sensörü aracı çalıştırırken krank milinin konumuna göre yakıt gönderim işini yapıyormuş ( ustanın yalancısıyım ) sensörde bir hata-kusur vs varsa bunu tespit edemiyor ve marş uzuyormuş.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Hocam valla simdi benznde kullandim dur bakalim sabaha araci kullancam tekrar bakalim ne olcak o,sensor kac tl acaba? Bide benim aku zayiff acaba akudenmi kaynakli ? Yani dyormki,arac calistiktan sonra akuyu sarj ettgi icin tekrardan calistiginda problem kesilmis oluyor acaba akudenmi dyorm? Beyin olma ihtimali varmi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelisme varmi hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kömürlere bi baktır

• Kontak anahtarını son konuma alın ama motoru çalıştırmayın, 5 sn kadar bekleyin yakıt pompası hattı doldursun, sonra kontağı kapatın birkaç saniye sonra kontağı yine son konuma kadar çevirin. Birkaç saniye bekledikten sonra motoru çalıştırın. Hemen alırsa yakıt pompasının basıncı düşmüş yada çekvalf fazla kaçırıyor demektir.

Akü sorunlu olsa ilk marş sonrası motoru hemen durdurup 2. marşı bastığınızda da zor çalıştırması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yakıt tüketimine hayran oldum.
    Keşke benim olsa

Der ve araba parçalanır.

• Hocam bi,degsklik yok suan benzndede gec calisyor ama sanki bu süre 4-5 saniyeden 2-3 saniyeye dusmus gibi geldi dur bakim bu sabah ne olcak gorcez ama az bucuk bseyler buldum nette bikac sebep olabilir..

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Anladm hocam bugun soyledgnzi denicem nette buldgm arizaya gore lpg regulatorunden de olma iltimali cok yuksekmis yani reguletor sizinti yaptgi icin gaz ile benzn karstgi icin gec aliyormus mars tabi bide krank devr sensörude arizali.ise yapiyomus bakalm bulccz insallh..

• LPG sisteminin sigortasını çıkartın yada lpg sistemine gazı veren motor kısmındaki selenoid valfin bağlantılarından birini çıkartın. Hangisi kolaysa ya regülatördeki gaz hortumunu gevşetip yada gaz filtresini gevşetip sistemdeki gazı boşaltın ve bağlantıyı geri yapın. Aracı kullanıp varsa sızmış lpgnin bitmesini sağlayın (5-10 sn yeter). Sonra motoru soğumaya bırakın deneyin. Ama şu da var ki lpg sistemi basıncı belli bir değerin üstünde yada altında ise zaten alarm verip çalışmayı kesebilir. Sisteme göre değişiyor bu fakat dediğim yöntemle lpg sistemini izole edip deneyebilirsiniz.

LPG regülatörü sızıntı yapmaz zaten gelen sıvı yakıtı gaz haline dönüştürür yani sürekli gireni dışarı verir. Sızıntıyı lpg enjektörleri yapar o da gaz, enjektörler kapalı iken geçiş noktasında kapama yönünde basınç oluşturduğundan ne kadar basınç o kadar az geçirme olayı demektir. Anlayacağınız mekanik yapısı hasar dışında pek kaçağa izin vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 8 Ağustos 2015; 8:19:54 >

Hocam bu islemi yapmadan komple benzinle kullansam olmazmi? Mutlak yapmalimiyiz?Suanda benznde kullanyorm ve motor sogukken mars almasi.3-4 saniye suruyor!!

• Bunu yapmazsanız sistemde kapalı da olsa basınçlı gaz borularda kalır. Sorunu izole etmek için şarttır.
    Anladim hocam nasil yapmamlazm bilmiyorm ama bana bunu nasl tarif edebilirsinz? Motorun uzerinde lpg enjektorleri var sanirim basit yoldan anlatirmisnz size cok dua ederim hocam

Hocam,size fotograf cekcem brazdan ...

Hocam bunlarmi
     Arabam Gec Calisiyor Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 8 Ağustos 2015; 11:53:28 >

• Evet lpgyi düğmesinden kapatın, aracın hiçbir şekilde lpg den çalışmayacağına emin olun. Enjektör kütüğüne soldan giden boruyu sıkan kelepçeyi gevşetip hortumu yerinden oynatın. Borulardaki gaz bir anda deşarj olur korkmayın. Tamamen deşarj edip basıncı sıfırlayınca ki isterseniz hortumu hiç takmayın motoru benzinde çalıştırıp manifoldda da gaz artığı kalmadığına emin olunca motoru soğutun yada bekleyin. Örneğin akşamdan bu işlemi yapıp sabah kontağı çevirmeden kaputu açın gaz kaçağı olma ihtimaline karşı. Koku yoksa motoru çalıştırıp bakın. Çalışma düzelmiş ise lpg kaçağı motoru boğuyordur, değilse lpg kaynaklı değidir.

Eğer regülatöre geen ince bakır gaz borusunu takip ederseniz elektrovalfe gittiğini görürsünüz. O elektrovalfin de fişlerinden birini çekerseniz kazayla lpg sisteminin tekrar gaz dolmasını engellersiniz.
    Hocam allh razi.olsun ..Õgleden beri sizim nete girmenizi bekledim valla..Peki aracin lpg deposunda biyerde vana varmis kapamak icin ordanda kapatmalimiyim nedersnz??

• Eksik olmayın. Bu kadar kafaya takmayın. Vana fişini söküp hortumu da boşa çıkartın sistemde gaz kalmasın yeter.
    Tamam hocam o zaman sabaha insalllh lpgyi kapatip benzne aliyorum akabinde soldaki borunun girisini gevsetip tum gazi saliyorum bukadarini net olarak anladim.Kusurabakmayin ogreniyorum hocam lpg sistemini ..Baska bsey yapmalimiyim yada o bahsettgnz soketide cikarmalimiyim yerini bilmiyorum affola !!

Yani soket derken vana fisini kasdettim hocam onun yerini bilmiyorum nerde acaba?

• Regülatörden çıkan yani regülatöre sıvı gazı getiren bakır boruyu takip edin, 8-10 mm lik bir boru gaz aracın altından bakır boruyla gelir elektrovanaya girer, oradan çıkar regülatöre oradan da filtreye filtreden de enjektörlere.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.