Şimdi Ara

Arabam Gec Calisiyor Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaslar bi sorunum var.2005 model tuplu 1.6 opel meriva aracim var.Arac sogukken yani 2-3 gun yatinca ilk marsi tek sefeerde aliyor ama boyle 2-3 saniyede calisiyor gec calisiyor.Motor scakken hemen aliyor.Sebebi ne olabilir? Buji olsa cok yakar dye dusunyorum,28 litre gazla 360 km yapyorum .Yardmci olursaniz sevnrm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakıt pompası veya marş dinamosu
  • Benzin geri besleme valfi arızalı olunca da araç geç çalışır. Akü veya Marş Dinamosu arızalı değilse 3. seçenek olarak baktırın bence.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Hocam akuden olsa herzaman gec calismazmi?Motor scakken hemen basyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam akuden olsa herzaman gec calismazmi?Motor scakken hemen basyor..

Akü zayıfsa motor sıcak olduğunda gene çalıştırabilir, ama zayıfsa soğuk motoru çalıştırmak için marş dinamosuna yeterli akımı sağlayamıyor olabilir, bence ilk önce aküyü bir ölçtürün.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Aku zayiff hocam akuyu yenilesek iyi olcak sanirm,Ama aku yeniykende vardi ayni.problem..

• Ateşleme sorunu olabilir. Ateşleme sistemini kontrol ettirin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    LPG takılı araçlarda marşın normalden uzun sürmesi beklenen bir hadisedir.

yakıt pompası,
    krank devir sensörü,
    benzin geri besleme valfi,

tabi marj dinamosu kontrolünden sonra bunlara bakılır. Muhtemelen de sağlamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

yakıt pompası,
    krank devir sensörü,

"LPG li araçların marşın normalden uzun sürmesi beklenen bir hadisedir" Alakası bile yok Hocam. Sıralı sistemle çalışan araçlar zaten Benzinle çalışıyor, yani beklenenden uzun süre marş basmak diye bir şey yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

yakıt pompası,
    krank devir sensörü,

"LPG li araçların marşın normalden uzun sürmesi beklenen bir hadisedir" Alakası bile yok Hocam. Sıralı sistemle çalışan araçlar zaten Benzinle çalışıyor, yani beklenenden uzun süre marş basmak diye bir şey yoktur.

Şöyle söyliyim, 2a mühendislik ve gittiğim bir kaç lpg bayisi benzer şeyi söyledi. Eski aracımda marsa dokununca çalışırken(hitler motor) , bu aracımda 2 sn kadar sürüyor( ecotec motor) . Ve her şeyine baktırdım, sorunsuz. Birbirinden bağımsız 4 bayinin söyledikleri bu şekilde. Sıralı sistem - ki bahsi geçen Araç zaten öyle, Lpg de her motor tipinde aynı tepkiyi vermiyor haliyle...

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aracta ecotec motor sizdede ayni problemmi vardi?

• yakıt tüketimine hayran oldum.
    Keşke benim olsa

Hocam yani,sizce mars dinamosundami?

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hoca yeminedyormki aynen test sonucumu yazdim!!Yalan yok sehirler arasi testim bu!!

• Eğer geçtiğimiz 20 günlük aşırı sıcakların olduğu dönemde oluyorsa bu geç çalışma benim arabada da aynı durum oldu. Aşırı sıcak havanın genleşmesi ve benzinide buharlaştırması ile ilk anda sağlıklı yakıt hava karışımının silindirlere alınamadığı kanaatine vardım.
    Aşırı soğuk gibi aşırı sıcak havada zararlı motor için

• quote:

Hocam benim aracta ecotec motor sizdede ayni problemmi vardi?

Bende hala geç marş alıyor, yaptırmaya gittiğimde Bu şekilde cevap aldım. Bu sebeple Uğraşmadım. Ama tabi hoş değil. Fırsat bulursam krank sensörü baktiricam. çünkü motor ustası önceliği ona verdi. (marş sağlam) ama ustalardaki genel kanı pek uğraşmayın şeklinde. ..

Anladim hocam araci 2.5 yil evel aldim ozamandada vardi ama son bikac gundur sure birazdaha uzadi o yuzden ugrasyorum neyse yarin elektrikci arkadasa goturcem bakalim ne dicek o yarin aksam yazarm buraya ama krank sensoru durup durrken nye ariza versn onu anlamadim!!

Bu arada bi arkadas benzn pompasndandir demisti az evel lpg ile calistirdim yine gec calisti .Kontagi kapayip tekrar deneyince hemn calisyor.Demekki benzn pompasiyla alakasi yok acaba bobinden olabilirmi?

• quote:

Bu arada bi arkadas benzn pompasndandir demisti az evel lpg ile calistirdim yine gec calisti .Kontagi kapayip tekrar deneyince hemn calisyor.Demekki benzn pompasiyla alakasi yok acaba bobinden olabilirmi?

Ölçüm yaptırmalısiniz hocam. Elektriksel parçaları olcebiliyorlar ( gerçek elektrikciler)

Benim araçta çalışma süresi düzensiz,motor sıcak soğuk farketmez. yani bi çalıştırıyorum hemen alıyor, bi çalıştırıyorum geç alıyor. Bu sebeple hangi parça veya parçalar tam çalışmıyor çözmek zor. Ama kafam rahat.

Hocam bugun bujilerim degisti ama hala var ayni srkilde.Usta arabayi bikac gun benznde kullan dedi egerki benznde olmazsa lpgde problem vardir dedi bakalm ne olcak bi arkadas lpgnin regülatrorunde ariza vardir dedi ama bilmiyorm bakalim bobinde saglammis bu arada!!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.