Şimdi Ara

Araba almak icin dogru zaman mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar babamda 2004 bora var bunu satip (400e satabilirsem) 250k ustune koyup 300k kredi cekip 900-1milyon arasina bir araba alma planim var ? Clio i20 gibi.

kredileri 3.5 civarindan veriyorlar, sizce suan bu hamleyi yapmak icin dogru zaman mi yoksa beklemeli miyim ?

birikimimi altinda biriktirip 2024 sonuna dogru mu almak mantikli olur bilmiyorum ?

• Yatırın faize sonra dolar 40 i geçtiğinde cücük kadar kalan paranızla bakalım o istediğiniz araci alabiliyor musunuz sonra bankalar da saftı zaten size ne güzel para kazandırıyor değil mi banka enflasyonun altında faiz veriyor para eriyor aloooooooo
    Banka sevmeyecegi eşşeğe ot vermez
  • Liste fiyatları artıyor olsa bile kampanyalar ve bayideki pazarlık payı göz önüne alındığında araba fiyatları düşük seyrediyor. Enflasyon nedeniyle uzun vadeli kredi çekilirse ödeme avantajı olduğunu da düşünecek olursak son 3-4 yılda araba almak için en uygun zaman diyebilirim. Ancak 2024'ün sonunda durum ne olur bilemiyorum.
  • şu anda faiz oranları yüksek. Biz eylülde araba aldık rakamı sallıyorum 1 milyonu arabaya yatırmak yerine ayda 40k faiz alabilirdik. Araba alarak kasko sigorta mtv benzin lastik bakım masrafları bitmiyor. Babam fabrikada çalışıp 40k alamıyor bu yüzden parayı faize atmak daha mantıklı geliyor. Biz araba alırken parayı faize atan akrabaları görünce hasetleniyorum açıkcası.
  • Şuan piyasa düşük. Almak için doğru zaman. Tabi ki yatırım olarak değil, ihtiyacın varsa doğru zaman. Arabalar artık yatırım aracı değil.

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Aslinda cok ihtiyacimiz yok yani arabayi cok sık kullanmiyoruz hocam ama suanki araba eskidi 20 yasina geldi ilerde satmasi zorlasir sorun cikarir diye aslinda satip 0 almak istiyoruz

kredi faizleri yuksek birde araclar piyasa fiyatina pek satilmiyor sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza.10 -- 26 Ocak 2024; 21:4:5 >
  • alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt
    İhtiyacım yoksa ve tamamını nakit alamıyorsam bu faizlerle araba almam
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

300e yakin kredi cekmem lazim hocam 3.6 dan falan veriyorlar krediyi 500e yakin odemesi oluyor 2yilda baya fazla bence de ama iste araba fiyatlari daha mi fazla artar bilemiyorum

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

Senin gibi bizde de 2009 model accent ara vardı. Baktık babam emekli oldu arabayla işi bitti ortak benimde birikmişlerim vardı kredi çekmeden sıfır Kuga aldık. Ben olsam parayı faize atar biraz daha biriktirir ondan sonra sıfır bir araca yönelirdim. Bu devirde kredi çektiğin para 300 ise sen 500 ödüyorsun kolay değil. Üstelik o kadar da gelir olacak mı hanede orası da ayrı bir mesele. Araba için 300 400k kredi çekmek biraz risk işi.

• kaplanemral K kullanıcısına yanıt

bende sizin gibi yapcam hocam sanirim ama insallah arac fiyatlari benim biriktirdigim paradan fazla artmaz 😂 suanki kredi faizleri cok yuksek gercekten 😢

• şuan fiyatlar yatay seyrediyor. Hatta hala düşüyor alınabilir

• Yatırın faize sonra dolar 40 i geçtiğinde cücük kadar kalan paranızla bakalım o istediğiniz araci alabiliyor musunuz sonra bankalar da saftı zaten size ne güzel para kazandırıyor değil mi banka enflasyonun altında faiz veriyor para eriyor aloooooooo
    Banka sevmeyecegi eşşeğe ot vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 27 Ocak 2024; 12:39:53 >
  • 2021 üzeri alınacaksa doğru yaşlı araba için yanlış zaman
  • Sıfır yerine güncel kasa temiz ikinci el bakın derim. O zaman kredi çekmeye de gerek kalmaz belki.

Yukarıda bir forumdaşın yazdığı gibi seçime kadar aldınız aldınız yoksa bankada faizde paranız eriyecektir.

Aynı şey ev içinde geçerlidir.

• Onyargisiz kullanıcısına yanıt
    bence parayı araba olarak tutma avuntusu bu ama parayı faizde tutanlar senin arabanın fiyatı sabitken hatta düşüyorken ayda 30 40k gelir yapıyorlar. Bu sistem ne kadar gider bilinmez ama geçmiş kaç ay parayı faizde tutan kazandı.
  • Dostum senin yasin ufak bir gecede devalüasyon oluyor bu topraklarda arac bir ihtiyaç benim tek aracim var çocuk var mecburum araca

Herkesin kendi kararı bakalım zaman ne gösterecek seat 200 bin lira üzerinde zam yapmış burdayız...

araba ihtiyaç evet ama yattığı yerden hiç kullanmasan 50k masraf yaratıyor. ayrietten arabadaki parayı farklı şekilde değerlendirsen belki ayda 40 50k getiri yapacaksın bu düşünceler can sıkıyor. Faiz sürekli kazandırmaz ama şu zaman kazandırıyor gibi duruyor bundan 1 ay sonrayı bırak yarın ne olacağını bile kestiremez kimse. Araba piyasasının olması gereken kıvam budur zaten fiyatların şişmesine o kadar alışmışız ki fiyatlar normal hale gelince piyasa düştü diyoruz.
    Ya gerçekten bu foruma sigorta prim günü olmayan yazmamalı 18inde 2005li adam can sıkıntısından bize hayat tavsiyesi vs veriyor. Çıldırırsın yemin ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 29 Ocak 2024; 23:51:30 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
  • İyi eyt gelirse erken emekli olursun. Akıllık etmiş baban gerçi sen primi doldurana kdr ülkede sgk kalır mı ondan emin değilim sen bese gir bence şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000

Adam azimli bana boş yapmayın diyor. Araba almak icin dogru zaman mi ? Araba almak icin dogru zaman mi ? 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.