|
Bildirim
|
Ön park sensorleri gerekli bence..Ozellikle parkederken demir Cubuklar oluyor kisa boylu...Kaputun yarisina denk geldigi icin goremiyorsunuz....
İlla iki arac arasina park etmek icin degil, radyatör hizasinda ki nesneler icin cok gerekli... |
Yeni aldığım aracımda ön park sensörü de vardı. Sıfır alırken yapılan pazarlık neticesi acente tarafından takılmış sanıyorum.
Ben de ilk başta ne gerek var demiştim. Ancak kullandıkça rahatlığına alıştım. Bir arkadaşım sıfır Dacia Duster almış. 360 derece kamera özelliği var. Kısa bir inceleme ve test sürüşü yaptım. Arka kamera benim aracımda da var ama dört yönlü kameranın ne kadar güzel bir donanım olduğunu bu kısa sürüş esnasında anladım. Başlangıçta gereksiz bulduğumuz bu donanımların kullanınca sürüş esnasında verdiği güven duygusunun ve araba etrafında olan bitenin farkına varmak açısından aslında oldukça gerekli bir özellik olduğunun farkına varıyoruz. |
Park etme olayi, aracı birazda tanimakla alakali olan bir durum. Mesela ben benim araci daha dün arkada ve önde 10-15cm belki de daha az cm lik bosluk kalabilecek park yerine 5-6 manevrada park ettim. Sadece arka park sensörü vardı ve sürekli diiit diye otuyordu.. Tamamen aracı tanimayla alakalı olan bir durum, kendi aracim değil başka bir aracla olsaydi park edemezdim..
Ön park sensörü gerekli mi? Bence eğer ön kaput uzunluğunu ve sınırını oturdugunuz yerden gözle kestirebiliyorsaniz gereksiz. Ama kestiremiyorsaniz ön tarafin bitiş hattını o zaman gereklidir. Size tavsiyem 1000euro vereceğinize hep geri manevra ile girerek arka sensörü kullanin, paraniz cebinize kalsin :) ben hep geri manevra ile giriyorum. Geri geri park etmeye alışırsınız düz şekilde girmeyecek ve ön tarafi hic kullanmicaksiniz zaten, sürekli geri manevralar ile park ediceksiniz. Ne kadar gereksiz birşey olduğunu da anlarsınız dediğime alışırsınız. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 16 Mayıs 2018; 8:35:8 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|