Şimdi Ara

Ön arac sensoru ne kadar gerekli ne kadar ihtiyac duyuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim arabamda sadece arka sensor var, ben arka kamera taktirmak istiyorum bunun yaninda da yapmisken ön sensorleri de taktirayim diyorum ancak fiyat biraz pahali. Acaba deger mi diye düsünüyorum. On sensorler sadece geri vitesteyken mi calisiyor? BMW icin konusursak konsolda bir buton var o buton aktif mi yapiyor ileri giderken (öyle bir seyler duymustum)
    ve en onemlisi ihtiyac oluyor duyulur mu cok fazla. Bazen ileri dogru park etmek zorunda kaliyorum ve ne kadar yaklastigimi kestiremiyorum araba biraz büyük geliyor bana. (bmw X1)

Tesekkürler

• Yeni aldığım aracımda ön park sensörü de vardı. Sıfır alırken yapılan pazarlık neticesi acente tarafından takılmış sanıyorum.

Ben de ilk başta ne gerek var demiştim. Ancak kullandıkça rahatlığına alıştım.

Bir arkadaşım sıfır Dacia Duster almış. 360 derece kamera özelliği var. Kısa bir inceleme ve test sürüşü yaptım.

Arka kamera benim aracımda da var ama dört yönlü kameranın ne kadar güzel bir donanım olduğunu bu kısa sürüş esnasında anladım.

Başlangıçta gereksiz bulduğumuz bu donanımların kullanınca sürüş esnasında verdiği güven duygusunun ve araba etrafında olan bitenin farkına varmak açısından aslında oldukça gerekli bir özellik olduğunun farkına varıyoruz.
    Park etme olayi, aracı birazda tanimakla alakali olan bir durum. Mesela ben benim araci daha dün arkada ve önde 10-15cm belki de daha az cm lik bosluk kalabilecek park yerine 5-6 manevrada park ettim. Sadece arka park sensörü vardı ve sürekli diiit diye otuyordu.. Tamamen aracı tanimayla alakalı olan bir durum, kendi aracim değil başka bir aracla olsaydi park edemezdim..

Ön park sensörü gerekli mi? Bence eğer ön kaput uzunluğunu ve sınırını oturdugunuz yerden gözle kestirebiliyorsaniz gereksiz. Ama kestiremiyorsaniz ön tarafin bitiş hattını o zaman gereklidir.

Size tavsiyem 1000euro vereceğinize hep geri manevra ile girerek arka sensörü kullanin, paraniz cebinize kalsin :) ben hep geri manevra ile giriyorum.

Geri geri park etmeye alışırsınız düz şekilde girmeyecek ve ön tarafi hic kullanmicaksiniz zaten, sürekli geri manevralar ile park ediceksiniz. Ne kadar gereksiz birşey olduğunu da anlarsınız dediğime alışırsınız.
  • F30 kullanıyorum, aracın burnu uzun olduğu için oldukça kullanışlı geliyor. Sadece geri vitesteyken değil, aracı park ederken (yani arka sensörler ve geri görüş kamerası çalışırken) de çalışıyor. Hiç geri vitese takmadan da tuşa basarak ön ve arka sensörleri çalıştırabiliyorsunuz zaten. Çok elzem bir özellik değil elbette ancak oldukça kolaylaştırıyor.
  • Dar sokaklardan gecerken yardimi oluyor sadece.Yaklasinca otomatik olarak devreye giriyor ekranda goruyorsunuz.
  • cevaplar icin tesekkürler. Bana masrafi 1000 euro civari olacak..

Peki bir baska sorum daha var. Arka kamera icin iki secenegim var. Orjinal olan 1090 euro, bimmer tunning marka olani da 640 euro ya satiyorlar (montajiyla birlikte). Arac bmw oldugu icin sanirim board computer in programlanmasi vs gerekecek. Orjinali mi alayim yoksa muadilini mi alayim. Arada 450 euro gibi bir fark var. Ne dersiniz?

not: ben isvicre'de yasiyorum, bu fiyatlari almanya'dan aldim. Buradakinin yari fiyatina geliyor o yüzden almanya benim icin daha uygun.
  • Ön gereksiz ama arka gerekli. Gecenlerde bir cocuk gecmis arabanin arkasina aynadan gozukmuyor ama sensor otuyor. Bekledim 5-10 saniye bir sey kostu gitti.

Neyse imkan varsa öne de taktirin ama bence gereksiz.
  • Hocam arka kullanışlı fakat ön için gerek yok bence insan kestiriyor artık zamanla ne kadar mesafe olduğunu
  • Ön park sensorleri gerekli bence..Ozellikle parkederken demir Cubuklar oluyor kisa boylu...Kaputun yarisina denk geldigi icin goremiyorsunuz....

İlla iki arac arasina park etmek icin degil, radyatör hizasinda ki nesneler icin cok gerekli...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafikte olsun park ederken olsun Baya işe yarıyor
  • Yeni aldığım aracımda ön park sensörü de vardı. Sıfır alırken yapılan pazarlık neticesi acente tarafından takılmış sanıyorum.

Ben de ilk başta ne gerek var demiştim. Ancak kullandıkça rahatlığına alıştım.

Bir arkadaşım sıfır Dacia Duster almış. 360 derece kamera özelliği var. Kısa bir inceleme ve test sürüşü yaptım.

Arka kamera benim aracımda da var ama dört yönlü kameranın ne kadar güzel bir donanım olduğunu bu kısa sürüş esnasında anladım.

Başlangıçta gereksiz bulduğumuz bu donanımların kullanınca sürüş esnasında verdiği güven duygusunun ve araba etrafında olan bitenin farkına varmak açısından aslında oldukça gerekli bir özellik olduğunun farkına varıyoruz.
  • Park etme olayi, aracı birazda tanimakla alakali olan bir durum. Mesela ben benim araci daha dün arkada ve önde 10-15cm belki de daha az cm lik bosluk kalabilecek park yerine 5-6 manevrada park ettim. Sadece arka park sensörü vardı ve sürekli diiit diye otuyordu.. Tamamen aracı tanimayla alakalı olan bir durum, kendi aracim değil başka bir aracla olsaydi park edemezdim..

Ön park sensörü gerekli mi? Bence eğer ön kaput uzunluğunu ve sınırını oturdugunuz yerden gözle kestirebiliyorsaniz gereksiz. Ama kestiremiyorsaniz ön tarafin bitiş hattını o zaman gereklidir.

Size tavsiyem 1000euro vereceğinize hep geri manevra ile girerek arka sensörü kullanin, paraniz cebinize kalsin :) ben hep geri manevra ile giriyorum.

Geri geri park etmeye alışırsınız düz şekilde girmeyecek ve ön tarafi hic kullanmicaksiniz zaten, sürekli geri manevralar ile park ediceksiniz. Ne kadar gereksiz birşey olduğunu da anlarsınız dediğime alışırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 16 Mayıs 2018; 8:35:8 >

• cevaplar icin tesekkürler arkadaslar. Ben evin önündeki park alanina genelde geri geri park ediyorum ancak burada yollar ve park alanlari cok dar ve bazen acele park etmek gerekiyor arkada bekliyorlar. Bazen park denemesi yapip basaramadigimda cikip baska yer bakiyorum :) Araba acayip büyük geliyor bana ve baska bir araca carparim korkusu var. Sanirim sensor benim icin iyi olacak. Cünkü arka sensorler baya ise yariyor. Kamera da olmasi daha da harika yapacak. On sensorleri taktirayim en iyisi, satarken de daha yüksek fiyatla satarim. Aslinda bu kadar önemli olduklarini bilseydim araci alirken bu kriterlere göre alirdim.
  • Sizin için sıkıntı oluşturuyormuş zaten, bence taktırın. Daha rahat olur. Bizim araba sedan kasa. Ben de bazen sıkıntı yaşıyorum. Geri görüş kamerasını, BMW servisi takacaksa eğer eğer bence orijinal olanı satın alın.
  • Özellikle burnu uzun, sürüş pozisyonu alçak konumlandırılmış sedan araçlarda gerekli bence. Citroen C5 aldım. Bir üst donanımdaki bu özelliğe ihtiyaç duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan2002

cevaplar icin tesekkürler. Bana masrafi 1000 euro civari olacak..

Peki bir baska sorum daha var. Arka kamera icin iki secenegim var. Orjinal olan 1090 euro, bimmer tunning marka olani da 640 euro ya satiyorlar (montajiyla birlikte). Arac bmw oldugu icin sanirim board computer in programlanmasi vs gerekecek. Orjinali mi alayim yoksa muadilini mi alayim. Arada 450 euro gibi bir fark var. Ne dersiniz?

not: ben isvicre'de yasiyorum, bu fiyatlari almanya'dan aldim. Buradakinin yari fiyatina geliyor o yüzden almanya benim icin daha uygun.
    1000 euro mu? Araba var o paraya bee
  • biraz düsündüm de bu arac icin yatirim yapmaya gerek yok.. Bunu satip ayni modelden ya da farkli bir model almak daha mantikli gibi.
  • Burnu uzun arabalarda gerek olabilir ama yine de kullanmadığım halde gereksiz hatta yanıltıcı olabiliyor(MUŞ) diyeceğim.

Geçende gittiğim oto elektrikçisi arkadaşa özenip taktırmak istediğimi söyledim bana dediği "otomatik park sistemleri için gerekli ama bunun dışında taktırırsan ota boka ötüyor, taktırıp da çıkarttıran çok gördüm, paranı almak işime gelir ama sen uzak dur, sonra delik tamponla gezersin" (tabi delik tampon işin esprisi, geri söktüren yok elbet, ama taktırıp iptal ettiren çokmuş, sonuçta iptal edilirse sadece görüntü için gidiyor paralar.) Ve fakat işine yarayan için bi şey diyemem.
  • pek katilmiyorum hocam yorumuna :) Elzem degil belki ama gerekebilir diye düsünüyorum. Mesela ben ne kadar yakin olup olmadigimi kestiremiyorum ya da dar bi yere girerken sürtüp sürtmedigini görmek zor oluyor..

Ayrica türkiye'deki sürücülerin de cok sürüs bilgisi oldugunu sanmiyorum. Bugün haberlerde okudum 4 ayda 997 ölü, 85 bin 939 yarali.. Bir cok sürücü emniyet kemerini bile takmiyor, kaldi ki sensor kullansin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan2002

cevaplar icin tesekkürler arkadaslar. Ben evin önündeki park alanina genelde geri geri park ediyorum ancak burada yollar ve park alanlari cok dar ve bazen acele park etmek gerekiyor arkada bekliyorlar. Bazen park denemesi yapip basaramadigimda cikip baska yer bakiyorum :) Araba acayip büyük geliyor bana ve baska bir araca carparim korkusu var. Sanirim sensor benim icin iyi olacak. Cünkü arka sensorler baya ise yariyor. Kamera da olmasi daha da harika yapacak. On sensorleri taktirayim en iyisi, satarken de daha yüksek fiyatla satarim. Aslinda bu kadar önemli olduklarini bilseydim araci alirken bu kriterlere göre alirdim.
    360 Derece Park özelliği Ayna altında kameralar Çok işe yarıyor.
    Aracı satıp dolusunu almakda mantıklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Burnu uzun arabalarda gerek olabilir ama yine de kullanmadığım halde gereksiz hatta yanıltıcı olabiliyor(MUŞ) diyeceğim.

Geçende gittiğim oto elektrikçisi arkadaşa özenip taktırmak istediğimi söyledim bana dediği "otomatik park sistemleri için gerekli ama bunun dışında taktırırsan ota boka ötüyor, taktırıp da çıkarttıran çok gördüm, paranı almak işime gelir ama sen uzak dur, sonra delik tamponla gezersin" (tabi delik tampon işin esprisi, geri söktüren yok elbet, ama taktırıp iptal ettiren çokmuş, sonuçta iptal edilirse sadece görüntü için gidiyor paralar.) Ve fakat işine yarayan için bi şey diyemem.
    İlk defa duyuyorum taktırıpta iptal eden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EBÖB

360 Derece Park özelliği Ayna altında kameralar Çok işe yarıyor.
    Aracı satıp dolusunu almakda mantıklı olabilir.

Alıntıları Göster
    bazi videolarda görüyorum kendisi park ediyor aracin sanirim park asistani deniyor bu özellige. Onlar da 80 bin tl den basliyor ikinci el olarak... X1 cok hosuma gitmedi acikcasi. 120 ile x1 arasinda kalmistim x1 i sectim.. Belki baska model hatta baska marka bakarim. A180 hos olabilir :) Acikcasi kafam baya karisik. Sensor taktirayim derken simdi araba satmaya cevirdim yönümü :) Belki yan sanayi geri kamera taktiririm 650 euro ya.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.