Şimdi Ara

Ön arac sensoru ne kadar gerekli ne kadar ihtiyac duyuyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    f10 5 serisi kullanıyorum. burnu çok uzun, park yerlerine yanaşırken rahat ediyorum.
    keşke mercedeslerdeki gibi otomatik devreye girse ön park sensörü.
    manuel olarak açılıyor bmwlerde
  • EBÖB E kullanıcısına yanıt
    Valla cebimde paramla gittim, adam takmadı. Orjinaller için bi şey diyemem de, sonradan taktırılanlarla ilgili baya bi memnuniyetsizlik var imiş, onun dediği. Niyetli olanın iyi bi araştırmasını öneririm. Ben vaz geçtim, arabam zaten düdük kadar, bi hevesti geldi geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ön gereksiz ama arka gerekli. Gecenlerde bir cocuk gecmis arabanin arkasina aynadan gozukmuyor ama sensor otuyor. Bekledim 5-10 saniye bir sey kostu gitti.

Neyse imkan varsa öne de taktirin ama bence gereksiz.
    Ön sensöre alıştıktan sonra oda gerekli bence.

Ufak tefek kazadan kurtardığı olmadı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Valla cebimde paramla gittim, adam takmadı. Orjinaller için bi şey diyemem de, sonradan taktırılanlarla ilgili baya bi memnuniyetsizlik var imiş, onun dediği. Niyetli olanın iyi bi araştırmasını öneririm. Ben vaz geçtim, arabam zaten düdük kadar, bi hevesti geldi geçti.
    Araç ne var sizde ve nereye gittiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan2002

bazi videolarda görüyorum kendisi park ediyor aracin sanirim park asistani deniyor bu özellige. Onlar da 80 bin tl den basliyor ikinci el olarak... X1 cok hosuma gitmedi acikcasi. 120 ile x1 arasinda kalmistim x1 i sectim.. Belki baska model hatta baska marka bakarim. A180 hos olabilir :) Acikcasi kafam baya karisik. Sensor taktirayim derken simdi araba satmaya cevirdim yönümü :) Belki yan sanayi geri kamera taktiririm 650 euro ya.

Alıntıları Göster
    Orada piyasa nasıldır bilmiyorum ama 530 a yönelebilirsin.

• Arkadaşlar Çin malı uygun fiyatlı sensörlerden alsak ön tampona uygulayabilir miyiz? Bu konuda bilgisi-tecrübesi olan var mı?

• acikcasi vazgectim sensorden.. Belki yan sanayi kamerayi taktiracagim o kadar. Sonra araci bir süre kullandiktan sonra satarim. Daha farkli bir model düsünüyorum. Demin bir arkadasim geldi onda da X6 var. Yan tarafima park et dedim kara kara düsünüyordu yer baya dar cünkü araba da cok büyük. Parkin yaninda da karavan oldugu icin oraya girmek zordu girme dedim zaten.

@EBÖB
    hocam ben biraz degisik sekillerde araba seviyorum. O arabalar cok düz hatta odunsu geliyor bana. Hoslandigim arac tipleri: 120, X1, X6, a180 gibi araclar hatta mazda 3. Ama 2012 mazda alacagima 2012 model bmw aldim iste hatta 2013 model :)

Hayalimdeki araba aslinda X6 ama acayip büyükmüs ya o araba. Yoksa seneye falan almayi düsünüyordum.

Ilerde bir konu acarim ama X1 alternatifi olarak ne alayim. Dis görünüs ve ic görünüs önemli.. Belki 2014 model 120d/i alirim bu X1 i satip

• Çok aşina olmadığım bir arabayı, dar bir alana park edeceksem eğer illaki ararım ama normalde çok gerekli değil.Yeni bir araba alınca ilk ayın sonunda boyutlarını cozuyorsun zaten.

Ha dersin ki o kadar para veriyorum ne alışması falan o zaman direk otomatik park sistemi.

• Acemileri saymazsak, park sensörünün asıl avantajı kör noktaları minimize etmesidir.

2014'te Alaçatı'da kaldığım butik otelin önüne arabamı parketmiştim. Sabah arabaya binip ilerlediğimde ön tamponu daha önce orada olmayan bir taşa sürttüm.

Bu olayda benim de hatam vardı tabi. Ancak insaniz hata yaparız. O yüzden bu gibi şeylerin olmaması için park sensörü taktırmak iyi bir çözüm oluyor.

• quote:

cevaplar icin tesekkürler arkadaslar. Ben evin önündeki park alanina genelde geri geri park ediyorum ancak burada yollar ve park alanlari cok dar ve bazen acele park etmek gerekiyor arkada bekliyorlar. Bazen park denemesi yapip basaramadigimda cikip baska yer bakiyorum :) Araba acayip büyük geliyor bana ve baska bir araca carparim korkusu var. Sanirim sensor benim icin iyi olacak. Cünkü arka sensorler baya ise yariyor. Kamera da olmasi daha da harika yapacak. On sensorleri taktirayim en iyisi, satarken de daha yüksek fiyatla satarim. Aslinda bu kadar önemli olduklarini bilseydim araci alirken bu kriterlere göre alirdim.
    Hocam hangi sehirdesiniz acaba? Daha önce 3 4 kere Zurichte kaldım. Basel ile Luzerni de gezmistim gerçekten çok dar sokaklar var ama çok güzel memleket hayran kaldım. Siz nasil gittiniz acaba? Insallah ileride imkanim olursa ben de yaşamak isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Simdi düsünüyorum, 2200 frank masraf yapacagima. üstüne biraz koyar daha yeni model bir araba alirim. Suan tekrar bakiyorum hem X1 hem de 120 lere. Yaparsam en cok yan sanayi kamera taktiririm o da 640 euro.

@Felina, suan bern'de yasiyorum.isvicre'de yüksek lisans yaptim, okurken de bir firmada part-time olarak calistim mezun olduktan sonra da full-time olarak devam ediyorum hala. Okul ve evlilik harici gelmek cok zor. Okul okusan bile is bulmak da ayri bir sikinti.. Almanya gibi ülkelere gitmek daha rahattir. Isvicre, AB disindan gelenlere kati kurallar uyguluyor.
  • EBÖB E kullanıcısına yanıt
    sirion için gittiydim, fatih sanayide gittiğim yer

edit:
    bu kadar yazılıp çizilenden sonra, muhtemelen arabamı beğenmedi deyyus diye düşünmeye başladım.
    bi de lancia var sensörsüz, ona arkaya kesin taktıracam, alışınca kolaylığına cidden iyi oluyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 17 Mayıs 2018; 17:44:52 >
  • quote:

acikcasi vazgectim sensorden.. Belki yan sanayi kamerayi taktiracagim o kadar. Sonra araci bir süre kullandiktan sonra satarim. Daha farkli bir model düsünüyorum. Demin bir arkadasim geldi onda da X6 var. Yan tarafima park et dedim kara kara düsünüyordu yer baya dar cünkü araba da cok büyük. Parkin yaninda da karavan oldugu icin oraya girmek zordu girme dedim zaten.

@EBÖB
    hocam ben biraz degisik sekillerde araba seviyorum. O arabalar cok düz hatta odunsu geliyor bana. Hoslandigim arac tipleri: 120, X1, X6, a180 gibi araclar hatta mazda 3. Ama 2012 mazda alacagima 2012 model bmw aldim iste hatta 2013 model :)

Hayalimdeki araba aslinda X6 ama acayip büyükmüs ya o araba. Yoksa seneye falan almayi düsünüyordum.

Ilerde bir konu acarim ama X1 alternatifi olarak ne alayim. Dis görünüs ve ic görünüs önemli.. Belki 2014 model 120d/i alirim bu X1 i satip
    BMW benim için 5/X5 serisinden başlar.
    X6 alırsanız 4.0d alın. M5.0D ler ise bambaşka bir araç.
    1 serisinden sonra 5-7 kasaya yada X6'ya binerseniz 1/X1 kasaya araba diye binmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: EBÖB

BMW benim için 5/X5 serisinden başlar.
    X6 alırsanız 4.0d alın. M5.0D ler ise bambaşka bir araç.
    1 serisinden sonra 5-7 kasaya yada X6'ya binerseniz 1/X1 kasaya araba diye binmezsiniz.

Alıntıları Göster
    cevap ve tavsiyeler icin tesekkürler hocam :) Dedigim gibi benim hayallerimdeki araba X6 idi ama artik pek sicak bakmiyorum ve daha kücük seyler bakiyorum.. X1 bile bana büyük geliyor yani arac büyük olarak görülüyor. Buralarda cok bisiklet var ve bazen dar yolda yanyana gitmek sikinti oluyor. X6 ile mümkün degil gidebilesin :) X5 de büyük..

Tavsiyeelrin hosuma gitti, acaba baska tavsiyelerin olur mu? Mercedes ya da baska markalar da olabilir. Eski arabam peugeot du ve hic memnun degildim tabi baya eskiydi. Ama fransiz arabalari pek ise yaranmaz diye söyleniyor burda. O yüzden baktigim araba modelleri genelde kaliteli markalara ait.. Tavsiyelerine acigim. Suan tekrar bmw x1 e bakmaya basladim. Kendi aracimi aldigim fiyata satarsam üstüne biraz koyup daha yeni model bi sey alacagim.

Geri kamera ve ön sensörler 2010 modeller de bile mevcut ancak ben hem yeni model hem de o özellikleri olsun istiyorum. Benim arac 12.2012 model.

Son olarak; araci satisa cikarinca 2013 olarak söylesem mi? Cünkü aldigim adam 2013 yazmisti bi yere. Acaba öyle bir tarif mi var?

• ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Mercedes sevmediğim için pek bilmem.

Vw Golf'ler orada kaç motor üretiliyor bilmiyorum ama alternatif olarak 1 serisine bu araç var.
    Otomatik park pilot'lu DSG yeni bir Golf senin için iyi bir seçenek gibi görünüyor.

1 serisi TR'de kaza yaptı hiç biri sağ çıkamadı araçtan.
    Kemerler takılı.

Sebep; aracın ön aksamı tamamen plastik, neredeyse hiç demir-metal kullanılmaması. Kendim alacak olsam 1 serisi almazdım.

Golft'ten küçük bir araç isterseniz, performanslı olanlar Vw Polo Gti 180ps DSG.
    Yine Otomatik Park pilotlu 360 derece kameralı dolu bir araç seçmeniz kullanım açısından kolaylık sağlayacaktır.

2012 model mi 2013 model mi yazayım demişsiniz bilgim yok.
    2013 olarak işaretlersiniz, ama satarken 2012 olduğunu söylersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EBÖB -- 10 Mayıs 2020; 20:43:12 >
  • Son durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EBÖB

Son durum nedir?
    Mesajini yeni gördüm hocam.. Arabayi satip yeni almayi düsünüyordum ancak sonra alistim.. Belki yazin ayni modelin 2016-17 sinden alacagim. Tipi cok hosuma gidiyor :)

Almanya'da arka kamera ve sensör takanlar buldum.

Rückfahrkamera Original: 1099€
    Rückfahrkamera Fremdhersteller: 649€
    PDC vorne: 1099€

Für die Bestellung der Komponenten benötigen wir eine Anzahlung von 500€.
    Nach Lieferung der Teile vereinbaren wir einen Einbau Termin.

Der Restbetrag ist in bar zu entrichten.

Arka kamera orjinali 1099 euro, muadili 649 euro. ön sensör 1099 euro. ise baslamadan önce de 500 euro kapora aliyorlar.

Sadece arka kameranin muadilini taktiracaktim ama ondan da vazgectim.. Simdilik devam ediyorum böyle

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.