Şimdi Ara

Sıfır araçta frene basarken gelen ıslık sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığımız vw aracımızda ışıklarda yavaşca durmak için frene basarken kulak tırmalayıcı bir ıslık sesi geliyor. İnternette durumla ilgili araştırma yaparken farklı markalarda da aynı sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm. Araç henüz 650 kilometrede bu sorun dün itibariyle başladı. Sizce sebebi nedir ?

• Balatanın diske alışma sesidir o normal.
  • Tietze kullanıcısına yanıt
    İlk 500 km boyunca yoktu yeni yeni bu sesi duymaya başlayınca endişelendim hocam. Ne kadar devam eder bu ses ? Servise durumu bildirsem mi bilemedim. Daha önce aldığımız 0 araçlarda böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştık.
  • Her balata aynı değil bazıları sert malzemeden yapılıyor onlarda ses yapıyor. Sorun etmeyin sesi balata birazdaha alışsın.
  • Disklere rodaj yaptınız mı acaba
  • LiteraryN kullanıcısına yanıt
    Aracı farklı şehirdeki bir bayiiden aldığım için İlk 500 kilometreyi uzun yolda yaptım. Yol süresince sert fren yapmadım, sadece ışıklara denk geldiğimde aracı yavaşca frenleyerek durduruyordum. Alalı 1 hafta oldu dün böyle bir ses duymaya başlayınca sizlere de sormak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tietze

Her balata aynı değil bazıları sert malzemeden yapılıyor onlarda ses yapıyor. Sorun etmeyin sesi balata birazdaha alışsın.

Tamam hocam şimdilik servise bildirmiyorum o halde
  • Up
  • aracım 10 bin km de ara ara geliyor ben de de ilk bakıma yeni girdi servis bir problem olmadığını söyledi
    zamanla düzelecektir diye düşünüyorum

ilk başlarda daha çok geliyordu baya azaldı
  • Vag grubunda gelıyor ses baslarda, frenlemeye olumsuz etkısı yok
  • Arabayi yikattin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

aracım 10 bin km de ara ara geliyor ben de de ilk bakıma yeni girdi servis bir problem olmadığını söyledi

Sizin araç vw nin hangi modeli ? Servisler zaten artık öyle bir hal aldı ki arabanın direksiyonu dönmüyor desek "zamanla düzelir" diyecekler
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Yok hocam daha yıkamaya bile girmedi araç
  • Aynı sorun 1500. Km de bende de oldu. Gidip sordum ve soğuk havalarda normal olduğunu söylediler. Daha önceki araçlarımda duymamıştım. Aracım leon.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    0 aracı sorunsuz olsun diye alalım derken böylesine rahatsız edici bir sesle karşılaşınca insanın morali bozuluyor... Her araçta da olacağını pek sanmıyorum açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk evliya

quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

aracım 10 bin km de ara ara geliyor ben de de ilk bakıma yeni girdi servis bir problem olmadığını söyledi

Sizin araç vw nin hangi modeli ? Servisler zaten artık öyle bir hal aldı ki arabanın direksiyonu dönmüyor desek "zamanla düzelir" diyecekler

skoda rapid kullanıyorum ses arada geliyor sık sık gelmiyor
  • Disklere tas toprak sikistiysa yapabilir. Yikadiktan sonra tekrar bir bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHIHAD -- 25 Şubat 2018; 0:18:56 >
  • Tunarda T kullanıcısına yanıt
    Balatalarda asbest kullanımı yasaklandığı için mi acaba böyle bir sorun baş gösterdi bilmiyorum. Bu sorunun çözümü için serviste ekstra bir işlem yaparlar mı biraz zorlasak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Disklere tas toprak sikistiysa yapabilir. Yikadiktan sonra tekrar bir bak

Skoda rapid ve leon kullanan arkadaşlarımız da yorumlarında aynı sorunu yaşadıklarını belirtmişler. Aracı şu zamana kadar taş topraklı bir yola sokmadım bence bu durum kronik bir sorun gibi sanki.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Servisle görüşmüş müydünüz hiç bu sorunla ilgili ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.