Şimdi Ara

Sıfır araçta frene basarken gelen ıslık sesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
12.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeni disk balatalarinin cogunda var bu durum. Servise giderseniz balatalari traslatip taktirabilirsiniz ama bu hem balatanizin omrunu kisaltir hemde degisme vakti gelince yenisinde de aynisini duyacaksiniz. Sesi tamamen kesmez ama balata spreyini de oneririm baya etkili oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Şubat 2018; 0:26:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk evliya

Servisle görüşmüş müydünüz hiç bu sorunla ilgili ?

15 bin bakımına götürdüm özel olarak götürmedim silecek değişecek dediler sadece servisleri beş para etmez zaten bir daha servise götürmem sadece garanti için götürmüştüm.
    Yıllardır araç kullanıyorum tüm araçlarım da ara ara bu ses geliyordu genelde toz,toprak vs kaynaklı da butür değişik sesler çıkarabiliyor kafaya takılacak bir şey değil bence sürekli gelmiyorsa bende sürekli gelmiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Disklere tas toprak sikistiysa yapabilir. Yikadiktan sonra tekrar bir bak

Skoda rapid ve leon kullanan arkadaşlarımız da yorumlarında aynı sorunu yaşadıklarını belirtmişler. Aracı şu zamana kadar taş topraklı bir yola sokmadım bence bu durum kronik bir sorun gibi sanki.

Bende de hyundai var tas topraktan kastim cok kirli mi yani

• Balatalarda kullanılan asbestın azaltılmasıyla alakalı bı durum dıye hatırlıyorum, aracım 20bın km ye geldı frenler ılk gunku gıbı, sorun etmenıze gerek yok

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Evet bu aralar epey bi yağmur yağdı araç şu an kirli. Yıkamaya götürmek için havanın düzelmesini bekliyorum

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Sizde de aracı ilk aldığınızda bu ses vardı, zamanla geçti sanırım ? Öyleyse bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz bakalım değişecek mi ses

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Yeni disk balatalarinin cogunda var bu durum. Servise giderseniz balatalari traslatip taktirabilirsiniz ama bu hem balatanizin omrunu kisaltir hemde degisme vakti gelince yenisinde de aynisini duyacaksiniz. Sesi tamamen kesmez ama balata spreyini de oneririm baya etkili oluyor

Balata spreyi için özel bir marka tavsiyeniz var mıdır ?

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Bugün arabayı hiç kullanmadım bakalım belki yarın ses kesilir

• vag grubunun hesinde var bu zaten vag servislerini anlatmaya gerek yok herseyi normal algiladiklari icin buda nornaldir diycekler hatta ses gelmesi daha iyi bile diyebilirler sasirmayin

• quote:

0 aracı sorunsuz olsun diye alalım derken böylesine rahatsız edici bir sesle karşılaşınca insanın morali bozuluyor... Her araçta da olacağını pek sanmıyorum açıkcası

Bende sıfır aldım tabi başka markadan ses yok 6200 kmde.

• O ses çıkmaya başladığın da yağmurlu muydu hava. Islak olduğu zamanda bazen ıslık sesi yapıyor.

• Servis sorunu çok ciddiye almıyor. Yani sorun olarak tanımlamiyor. En fazla diskleri temizleyip gönderirler ve sorun yine ortaya çıkar. Onlar da biz demiştik derler;)

Malesef servistede olsa sorunlara tatminkar cevaplar alamıyoruz.

• Aracımı genelde haftasonları kullanıyorum. Bu yüzden bende de o ses çıkıyor. Balata ısındığı zaman geçiyor. Uzun süre kullanılmadığından dolayı bu sese maruz kalıyoruz.

Her arabada olur olmaz orası ayrı konu. Fren diskleri, balataları ve kullanılan malzemeye göre değişir bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx6r -- 26 Şubat 2018; 1:54:43 >
  • Arkadaşlar bende de aynı sorun var , aracım sıfır Honda jazz , aracımın 10 000 bakımını yeni yaptırdım , servis balatalarda sorun olmadığını söyledi , ama ıslık sesi devam ediyor, çok rahatsız ediyor bu ses beni , neden okuyor ki acaba bu ses , yıkatsam da arabayı geçmiyor

• balata soğukken ve ıslaksa bu sesi yapar, ben de gündüzleri aracı hareket ettirirken bu sesi duyuyorum ancak biraz ısınınca ses yapmayı bırakıyor.

biraz kullanın arabayı 10-15 km filan, bir bakın ses çıkarmaya devam ediyor mu

• Bu durumu ben dahil herkes yaşamakta eskiden balata bittiğinde bu sesler gelmeye başlardı şimdi her km’de adeta bitmiş tükenmiş sesi geliyor bir söküyıorsun yarısı duruyor bi söküyorsun %70’i yanında olay ne diyorsan bi bakıyorum toz birikmiş bi bakıyorum hiçbirşey yok.Bu özellikle frenlerde hep orjinal parça kullanırım.Bu durumu bana açıklayabilen bir usta oldu ne kadar doğrudur bilemiyorum fakat ben olabileceğine karar verdim.Geçtiğimiz yıllarda fren balatalarında kansorejen madde kullanıyormuş bu madde kullanılmamaya başlamış ve bu tarz problemler bazı araçlarda boy gösteriyormuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.