Şimdi Ara

Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
20.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyetimin D1 sınıfının süresi doldu, randevu aldım yenilemek için ne yapmalıyım.

1-Kimlik Belgesi

2- Mevcut Sürücü Belgesi

3-Sürücü Sağlık Raporu

4-Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Payı

5- 1 Adet Biyometrik Fotoğraf

6-Kan Grubunu Belirtir Belge veya Sözlü Beyanınız.

Sağlık raporu almam lazım mı ? Zaten ehliyetim yeni tip ehliyet. Bu ülkede vergini, yenileme işlemlerini geç yapıcan nasılsa bir af , uzatma süresi geliyor. Tahmini yine uzatacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 8 Mart 2023; 9:45:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

D1 Ehliyet Süresi Dolduğunda Ne Yapmalısınız?

D1 sınıfı ehliyetinizin süresi dolduğunda, yenileme işleminizi en kısa sürede gerçekleştirmeniz önemlidir. Süresi dolmuş bir ehliyetle araç kullanmak yasa dışıdır ve cezai yaptırımlara yol açabilir.

D1 Ehliyet Yenileme Süreci

D1 ehliyetinizi yenilemek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• En yakın sürücü kursuna veya ehliyet yenileme merkezine gidin.
    • Gerekli belgeleri (kimlik kartı, sürücü belgesi, sağlık raporu) ibraz edin.
    • Yenileme ücretini ödeyin.
    • Fotoğraf çektirin.

Yenileme Ücretleri

D1 ehliyet yenileme ücreti, ikamet ettiğiniz ile göre değişebilir. Güncel ücretler için lütfen yerel sürücü kursunuza veya yetkililere danışın.

Süresi Uzatılmış Ehliyetler

Bazı durumlarda, D1 ehliyetinizin süresi dolmuş olabilir ancak henüz beş yılı geçmemiş olabilir. Bu durumda, ehliyetinizi ek ücret ödeyerek uzatabilirsiniz. Ancak, ehliyetinizin süresi beş yıldan fazla dolmuşsa, yeni bir ehliyet almanız gerekecektir.

Bilmeniz Gerekenler

• D1 ehliyetinizi yenilemek için sağlık raporu almanız gerekir. Sağlık raporunuzu, herhangi bir yetkili sağlık kuruluşundan alabilirsiniz.
    • Ehliyetinizi yenilemek için gerekli belgeleri eksiksiz olarak ibraz etmeniz gerekir.
    • Süresi dolmuş bir ehliyetle araç kullanmak tehlikelidir ve yasalara aykırıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ehliyetinizin yeni tip olması sağlıklı bir şekilde araç sürebileceğinizi belgelemiyor. Ehliyet aldıktan sonra geçirdiği kaza, hastalık sebebiyle araç kullanabilme yetisini kaybeden çok kişi var. O yüzden sağlık raporu şart.

Buradaki asıl sıkıntı yenileme işlemi için bile 769 TL ücret talep etmeleri.

• Mythology kullanıcısına yanıt

hocam zaten d1 minibüs yani diğerleri 2028 yenileme ben niye 770 tl ücret ödeyeyim. Değerli kağıt bedeli 624 TL, Vakıf payı 145 TL, Benim suçum erken yenilemek ve bununda vergisini ödüyorum bravo hükümete.

• Q6600 Q kullanıcısına yanıt

minibüs kullanmıyorsan onu yenilemene gerek yok hocam. 2028 yılına kadar otomobil kullanmaya devam edebilirsiniz ehliyeti yenilemeden.

belki biliyorsunuzdur ama hatırlatma olsun Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme 

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam sağolun. Şirketin minibüsü var ara sıra sürüyorum. Yenilemem gerekli :)

Dediğim gibi. Sağlık raporu talep etmeleri gayet normal. Benim D1 süresi 2 sene önce doldu. Hem minibüs kullanmadığım hem de anormal yenileme ücreti sebebiyle yeniletmiyorum.

• Bayramda Vip Vitolardan kiralayıp 6 kişilik ailemle birlikte tatile gitmek istiyorum. D1in süresi dolmuş. Sıkıntı çıkar mı?

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt

Kiralık minibüsler 8+1 ve otomobil statüsündedir. Hiçbir sorun yaşamazsınız. Sadece kiralarken ruhsata bakın hususi yazması gerekiyor. Yolda otomobil ler için olan hız kuralları geçerlidir.

Merhaba, bir sorum olacaktı, D1 ehliyeti yenileyince (yenilettiniz sanırım) diğer tip sürücü kısımları tarihi uzuyor mu ? D1 için 2023 te süre bitti diyelim. B için 2027 görünüyor ehliyette. D1 için süre uzarken B için de uzatıyor mu ? Yoksa aynı mı kalıyor ? Umarım anlatabildim :)

• Yasarz Y kullanıcısına yanıt

Elbette hepsi uzuyor. Yenilemiş oluyorsun tüm süreleri.

• Yasarz Y kullanıcısına yanıt

yok onun için bi ehliyet daha alıyosun. böylece iki fiziki ehliyetin oluyor. Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme 

geçen bir polis aldı ehliyetimi eline. ehliyet parça pinçik, pvccide bir araya getirttim puzzle gibi (hatta bir parçası eksik). polis abi artık bu ehliyeti değiştirsen dedi. sonuna kadar değiştirmem dedim. yenileri süreli, bu süresiz dedim. sonra ama kuyruk var diye şikayet edersin dedi. yok dedim, yine uzatırlar, kuyruk olmaz. Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme 

neden erken yenilersin ki? amacın ne? Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme 

• 2005 öncesi B + A2 ehliyetim var,

Devletimiz sadece 20 TL' ye SRC belgesi verince SRC2 ve SRC4 belgelerini e-devlet üzerinden aldım.

Saolsunlar her sene eski tip ehliyet yenileme sürelerini uzatıyorlar da zahmetten kurtarıyorlar...

• Bende eski tipi değiştim.
    D1 yenileme işini hiç sevmedim
  • Konu-nick uyumu 10/10.

Yeni Tip Ehliyette D1 sınıfının süresi doldu yenileme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.