Şimdi Ara

15 YAŞ ÜSTÜ ARABALAR YENİ ALININCA KASKO YAPILAMAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla 15 yaşın üstündeki araçlara kasko ya yapılmıyor, ya çok afaki fiyatlar veriyor şirketler, ya da belki bazen bir tane şirket yapıyor. 2008 model ve öncesi çok sayıda kaliteli araç var piyasada. Bunları yeni satın alan insanlar kasko yaptıramıyorlar mı? Mevcut önceki araçlarından üzerlerinde kasko varsa 15 yaş üstü araç aldıklarında ona aktarabiliyorlar mı?

Aslında özellikle şunu merak ediyorum: 15 yaş üstü piyasada kaliteli ve pahalı araçlar var. Gerçi artık ucuz araç da kalmadı. Bu araçları alanlar kasko yaptıramadan mı binmek zorundalar? Kaskosuz binmek eğer bu araçlar için bir zorunluluksa, bu çok ciddi bir olumsuzluk teşkil etmiyor mu? Öyle ki kasko yaptıramayacağım arabayı, ne kadar beğensem ve istesem de tercih etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 15 Şubat 2023; 20:38:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 15 yaşı geçtim 6 yaşında renosuna kaskosuz binen iş arkadaşım varken

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigorta sirketlerinin nihai amaci kar etmek. olasi bir durumda zarar edecekleri musteri istemiyolar tabii ki. 15 yasindaki aracin parcasi bulunmuyor olabilir pahali olabilir vs. ugrasmak istemiyorlar. eskiden 10 yildi yanlis hatirlamiyorsam, yani beklenen kar marjlarina veya ekonomik sartlara gore arttirip azaltabilirler. bir kac sene sonra 20 yasin uzerine yapmiyoruz diyebilirler mesela. diger taraftan sifir aldigi arabaya bile kasko yaptirmayan insanlar var.

• Araç fiyatlarına kıyasla kasko fiyatları Türkiye’de diğer pek çok ülkeye kıyasla bu kadar ucuzken, aracın başına bir şey gelme riski ülkemizde diğer pek çok ülkeye göre daha yüksekken, ve araç fiyatları bu kadar yüksekken insanlar nasıl kasko yaptırmıyor, ilginç. Büyük kısmı cehalettendir diye tahmin ediyorum.

• gayette yapılıyor , her firma tarafından yapılamıyor sadece misal 4000 değil de 8000-9000 ödersiniz gibi, 2001 modellere yapılıyordu ama 2001 öncesini sorun sigortacınıza derim.

Parçalar bulunuyor , 0 da getiriliyor da sigorta şirketleri yanaşmıyor.

bkz. 2001 model carismanın akışmetresi servistwe orjinali var yoksa da getiriliyor ama fiyat 25-30 bin tl idi en son :)

• para yok cunku. kasko yaptirana kadar duzgun lastik alinmasi lazim ancak millet 10 yillik petlasa continental muhamelesi yapiyor.

• 15 yaşındaki araba kaza yaparsa bunun parçalarını sokup birlestirebilecek servis ve eğitimli usta yok zaten. Bu arabalar artık klasik ve restorasyon olayına girmiş oluyor olay o nedenle kasko zor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciddi soruyorum, hiç sanayide bulundunuz mu?

• 2004 model samaram 0 kmden beri kaskolu ,bu ay kaskosu bitti 1450tlye yeniledim .

• 20 yaşında albeanın sadece kupasını kamyon üstünde götürsem sanayiye yürür halde çıkarırım.

• beybiger B kullanıcısına yanıt
    Bedava

• Kasko ile aracını yetkili serviste yaptırırsın trafik sigortası degilki sanayide yaptirasin

• senged kullanıcısına yanıt

Ne kadar guvenlicikar orası önemli. Bigun düz giderken bı parcs fırlar takla atarsan beni hatirla

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Risk analizi meselesi aslında. Kötü lastiğin veya kaskosuzluğun olası sonucu yıkım iken bunları karşılayacak imkanın olmadığı koşullarda özel bir zorunluluk da söz konusu değilse akıllı bir insan araç kullanmamayı tercih eder.

• beybiger B kullanıcısına yanıt

Fiyat çok iyi gerçekten.

• 16 yaşında aracımın mekanik parçalarını hala orijinal olarak alabiliyorum.

• Emekkk kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir şey, ben anlamıyorum. O araca gece biri yüksek hızla gelip çarpsa ve kaçsa, neticesinde de aracı hurda niyetine üç kuruşa verse belki o zaman anlar bu insanlar, kaskosuz araç sahibi olunmaması gerektiğini.

Bu başlığı da bu sebeple açtım. 2008 model öncesi araçları yeni alanlar kasko yaptıramayacaksa çok büyük risk, büyük problem. Bu iş nasıl oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 18 Şubat 2023; 21:47:17 >
  • 15 YAŞ ÜSTÜ ARABALAR YENİ ALININCA KASKO YAPILAMAMASI

Yorumsuz

• 2005 chrysler grand voyager im var mayısta aldım kasko+sigortayı makul fiyata da yaptırdım, o biraz sigortacıyla sizin aranızdaki ilişkiye bağlı.

• Emekkk kullanıcısına yanıt

İzlemesi gereken yol: yavaştan para biriktirmek. bi daha da sıfır araca kasko pahalı yav demez ömür boyu sürecek tecrübe kazandı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.