Şimdi Ara

Sıfır araç alımında kaç imza gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sadece bir gün bir kez bir imza ise vekalet almayı düşünmüyoruz

Ama hiç bilgim yok sigorta kasko vs diğer şeyler için farklı günlerde yine imza gerekir mi?

Ayrıca kasko sigorta yenileme yaptığımız zaman 1 sene sonra tekrar imza gerekiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırdır kardeş imza paralı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

hayırdır kardeş imza paralı mı ?
    Aynen zam yemiş

Ruhsat sahibi şehir dışı yapacak onun için tek günde tek imza ile hallolur ise vekalet almayacaz

• Eğer hurda indirmi bayiden ise sizin adınıza araç alıp satma yetkisi veriyorsunuz. Bu belgeyi süreli olarakta verebiliyorsunuz. Sizin adınıza hurda aracın alım satımı ve yeni aracınızın trafik tescil,plaka, sizin adınıza ruhsat işlemleri vs. İşlemleri yapıyorlar.
    Araç bayiye gelince size haber verilecek teslimat için. Ancak sigorta zorunlu olduğu için ister bayiden ister siz sigorta işlemlerini halledebilirsiniz. (Sigorta ve kasko ücreti aksi bir anlaşma yoksa size aittir) En son bayide aracı size teslim imzası var o kadar. Konu başlığı ve sorularınız biraz karışık. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka sorunuz var ise cevap verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihandiyebiri

Eğer hurda indirmi bayiden ise sizin adınıza araç alıp satma yetkisi veriyorsunuz. Bu belgeyi süreli olarakta verebiliyorsunuz. Sizin adınıza hurda aracın alım satımı ve yeni aracınızın trafik tescil,plaka, sizin adınıza ruhsat işlemleri vs. İşlemleri yapıyorlar.
    Araç bayiye gelince size haber verilecek teslimat için. Ancak sigorta zorunlu olduğu için ister bayiden ister siz sigorta işlemlerini halledebilirsiniz. (Sigorta ve kasko ücreti aksi bir anlaşma yoksa size aittir) En son bayide aracı size teslim imzası var o kadar. Konu başlığı ve sorularınız biraz karışık. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka sorunuz var ise cevap verebilirim.
    Hocam cevabıniz için teşekkür ederim
    Hurda indirimi vs yok aracın kapora ve siparişini ben yaptım şuan yolda araç sözleşmeyi de ben imzaladım

Ama ruhsat başkasının adına yapacaz ve sadece bir gün gelip imza atabilir onun için bir günde hallolur ise vekalet almayı düşünmüyorum

Ama eğer plaka çıktıktan sonra yada kasko sigorta vs için 2 3 gün sonra tekrar ruhsat sahibine gerek kalırsa vekalet alacaz

• Kasko sigortayı istediğiniz şehirden hatta internetten kendiniz bile yapabilirsiniz. Bu ikisi için gerek yoktur muhtemelen. En kötü ihtimalle aracı teslim alırken ruhsat sahibi şehir dışında ise bulunduğu şehirden bir sigortacı bulur yaptırır siz trafiğe çıkarsınız diye düşünüyorum ama ona bile gerek yoktur bence.

Ödemeyi siz yaptınız ve aracı size teslim edeceklerse başka sorun olmaz.

En iyi satışı yapan kişi bilir, aldığınız adama sorun.

• imzadan daha önemlisi teslim alırken kontrol etmeni isteyecekler çaktırmadan video al
    1000 de 1 birine patlar oda sen olma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Hocam cevabıniz için teşekkür ederim
    Hurda indirimi vs yok aracın kapora ve siparişini ben yaptım şuan yolda araç sözleşmeyi de ben imzaladım

Ama ruhsat başkasının adına yapacaz ve sadece bir gün gelip imza atabilir onun için bir günde hallolur ise vekalet almayı düşünmüyorum

Ama eğer plaka çıktıktan sonra yada kasko sigorta vs için 2 3 gün sonra tekrar ruhsat sahibine gerek kalırsa vekalet alacaz

Alıntıları Göster
    Siz teslim alırken plakası çıkmış olacak. Sadece bayiden çıkmadan sigortasını yaptırmanız verekiyor. (İnternetten de yaptırabilirsiniz) Teslim alırken ruhsat sahibi bir kere gelip imza atması yeterli. Birde araç için A4 kağıdına geçici ruhsat verecekler. Nterden ücret ödemeden ruhsat sahibi kimse gidip imza atacak. Başka imza yok.

• Vekalet vermeden plaka, tescil gibi resmi işlemleri yapamazlar sanırım. Satış danışmanı daha iyi bilir ona sorun pazardan soğan almıyorsunuz :)
  • Geçici belge yada noter ruhsat için tek imza. Vekalete boşa para vermeyin.

Hurda var ise, vekalet.

Tescilden önce sigorta gerekli zaten, imza yok. Önce motor/şasiye göre düzenlenecek, sonra plaka düzenleme işlemi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En temiz bilgiyi bayi verir. Bazısı ruhsat işlemlerini kendi sistemlerinden yetkileri ile halledebiliyor, sadece teslimatta imza istiyor, bazısı eski usul. Bayinin boyutuna göre kendi elemanları takip edebiliyor veya takipçi ile anlaşmaları oluyor.

Sigorta- kasko için hiç bir zaman imza işi yok. Aracın proforma faturasını sigortacıya veriyorsunuz, sigorta kasko (şase no ile) halloluyor, aracı teslim aldıktan sonra da plakayı işletiyorsunuz.
  • Plaka tescil vs gibi işlemler için trafik müşavirleri ile çalışıyor bayiler. Onların da iş takibi yapabilmeleri için vekalet istiyorlar. En azından ben 2 sene önce araç alırken durum böyleydi ve vekalet vermiştim

• Başlığı okuyunca dh ölücüleri artık kalemin harcayacağı mürekkebi bile hesaplar olmuş dedim.

• bütün parayı nakit verip hurda indiriminden yararlanmazsan bile önce araç satış sözleşmesi için, daha sonra plaka işlemleri için, en son olarak da sigorta ve kasko işlemleri için imza atman gerekir. eğer hurda indiriminden yararlanacaksan 1 günde olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.