Şimdi Ara

2.el motosiklet alırken yapılacak işlemler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
16.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yarın sym symphony-sr-125 alıyorum. Bugün gördüm beğendim yarın sabah notere gidilecek. Yapılacak işlemler nelerdir? Ruhsat sahibi olacağım ilk motorlu taşıt olacak. Trafik sigortası 400₺ çıkacak değil mi? İstanbul ve yaş 18 daha az çıkması mümkün değil sanıyorum. Ben aşağıya sıralayacağım yalnız motorun muayenesi geçmiş. Bu işlemleri yaptırmakta bir sıkıntı çıkartır mı? Motorun vergi borcu yok. Birde ben kask sipariş verdim de gelmedi. Emniyetin motoru görmesi şart mı, kasksız emniyete gidersem ceza yazarlar mı, motorsuz mu gideyim? Muayenesi yok diye ruhsat vermeme durumu olur mu?

1. notere gidilecek.
    2. trafik sigortası yaptırılacak.
    3. emniyetten ruhsat plaka alınacak. ne kadar tutar işlemler? kalem kalem yazar mısınız?

Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler, herkese iyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. El Motosiklet Alırken Yapılacak İşlemler

1. el bir motosiklet satın almak heyecan verici bir deneyim olsa da, öncelikle belirli işlemleri tamamlaman gerekir. İşte 2. el motosiklet alırken yapman gerekenler:

2. Araştırma: Hangi motosikleti satın almak istediğine karar vererek araştırmaya başla. İhtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundur.

3. Motoru İncele: İlgilendiğin motosikleti dikkatlice incele. Çizikler, hasar veya sızıntı gibi sorunları kontrol et. Motoru çalıştır ve herhangi bir anormallik olup olmadığını dinle.
    4. Belgeleri Kontrol Et: Satıcının motosikletin ruhsatı, tescil belgesi ve sigorta poliçesini talep et. Belgelerin geçerli olduğundan ve motosikletin yasalara uygun olduğundan emin ol.
    5. Noter İşlemleri: Satın alma işlemini tamamlamak için bir notere git. Noter, satış sözleşmesini hazırlayacak, imzalayacak ve gerekli belgeleri işleyecek.
    6. Sigorta: Motosikleti satın aldıktan sonra sigorta yaptırman zorunludur. Sorumluluğunu ve hasarları karşılayacak bir sigorta poliçesi seç.
    7. Ruhsat Değişikliği: Motosikleti satın aldıktan sonra 15 gün içerisinde ruhsatını kendi adına değiştirmelisin. Bunun için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne başvurman gerekir.
    8. Bakım: Motosikleti satın aldıktan sonra düzenli bakım yaparak performansını ve güvenliğini korumalısın. Bu, yağ değişimi, hava filtresi temizliği ve lastik kontrolü gibi işlemleri içerir.

9. el motosiklet alım satım işlemlerini tamamlamak için bu adımları dikkatlice takip ederek motosikletinin tadını çıkarabilir ve güvenli sürüşler yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorduğun soruların hepsinin cevabını biliyorsun bence. Belki bir umut öyle değildir diye soruyorsun.

Muayenesi olmayan, herhangi bir borcu olan aracın noterde satışı yapılamaz. Emniyete kasksız gitmenin doğru olmadığını sen de biliyorsun. Tabii ki kasklı ya da motorsuz git. Emniyet sadece belge ister. Motorla ilgilenmez. Sigorta için de tavan fiyat gelmişti, motorlar için 396 liraydı galiba.

Noter ücreti 123 lira falan. Plakayı değiştirmeyeceksen başka hiçbir yere bir kuruş para vermeyeceksin.
  • Muayene süresi geçtiyse noterden önce muayene yaptırılması şart,yoksa satış olmuyor.
    İşlem sırası şöyledir,
    1. Muayene yaptırılacak
    2 . notere gidilecek
    3. Sigorta yaptırılacak
    4. Emniyetten ruhsat alınacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 5 Haziran 2017; 0:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet devir aldım motoru muayene yapılıp notere gidildi

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanfsm

Evet devir aldım motoru muayene yapılıp notere gidildi

Sorduğunuz soruların yanıtlarını öğrendiğinize göre madde madde yazsanızda bilmeyenler öğrense. Nereye ne kadar para verdiniz vs.?
  • Noter 140₺
    muayene 120₺ geçmiş diye
    trafik sigortası 380₺ 18 yaş istanbul ilk motorlu araç güneş sigorta
    plaka değişmedi emniyete para vermedim.
    sigortayı telefonla yaptırdım sistemde çıktı noter kağıdı ve ruhsatın araç bilgileri yazan 1 kısmı ve ehliyetle işleri hallettim.
    emniyete araç götürmeniz şart değil yeni plaka alacaksanız bilemem ben değiştirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E35D290C4 -- 8 Haziran 2017; 14:18:28 >
  • emniyete ne akdar veriyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavan fiyat uygulamasi nedir arkadaslar? 125 cc normal bir motosiklet sigortasi ne kadar oderim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavan 400₺ ama pazarlık yapın bazıları 450-480₺ isteyebiliyormuş. Emniyete ödemedim ben plaka değiştirmedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.