Şimdi Ara

2 El araç alırken pazarlık hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mr.Misterr , Mr.Misterr Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulunduğum yerden yüzlerce km uzak bir yere 2. el araç almaya gideceğim. Aracı gördük dediği gibi mesela çizik boya yok, hadi ekspertize gidelim tamam dedi.

Bu arada pazarlığı ekspetizden sonra mı yapmalıyım?

Yoksa aracı gördüm dediği gibi görünüyor sonra da arkadaşım ekspertizde temiz çıkarsa kaça anlaşırız deyip el mi tutuşmak lazım?

Diğer türlü expertizde değişen ya da kaza olsa( sahibinin dediği gibi çıkmazsa) mesela expertiz ücretini biz ödemek zorunda kalabiliriz.Sorun değil bi yerde ama sonuçta orada beklemek aracı orayı götürmek bir ton teferruat...

Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 7 Aralık 2013; 8:36:58 >

• Araçta söylenin dışında birşey çıkarsa expertizi siz ödemek zorunda değilsiniz.. Onun pazarlığını baştan yapabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

Araçta söylenin dışında birşey çıkarsa expertizi siz ödemek zorunda değilsiniz.. Onun pazarlığını baştan yapabilirsiniz..

aynen yoksa o kadar km yol gideceksin vakit ve nakit kaybı ile geri dönersiniz....

aracı görün..dediğin gibi çıkarsa kardeş xxx yyy ver elini dersin.... 1 saat gitti:)
  • Yolculuk nereye @beyzade0606, hangi Lancer'a gidiyorsun? :)
  • Aracı görün, hoşunuza giderse satıcının dedikleri doğrultusunda pazarlığı bitirin Daha sonra teste gidin Test sonucu ile satıcının söyledikleri tutuyorsa notere geçin Şahsen ben araçta satıcının dediğinden farklı bir durum görürsem fiyatı düşürse de almam aracı çünkü güvenimi kaybetmiştir Bana 1 parça boya var dedikten sonra 2 parça boya çıkarsa fiyatı düşürse bile aracı almam İlk başta söylenenler testte aynen çıkmalı

Hafta ortası bir araç için telefonda pazarlık yaptık Satıcı arkadaş aracında hata boya olmadığını söyledi Kendisi yaklaşık 50 km uzakta olduğunu ve bulunduğum yerde başka bir işinin olduğunu söyledi ve 2 gün sonrası için sözleştik Ben aracında söylediğinden başka bir durum olup olmadığını ısrarla sordum ve ona göre aracı satış yapacakmış gibi yedek lastikleri ile beraber gelmesini söyledim 2 gün sonra buluştuk Aracın sol ön kapısının ortasından başlayan ve sol arka kapının 5-6 cm kadar ortasına kadar giden yatay iki çizik ve sol ön kapıdan bu çizikleri yatay olarak kesen 2 çizik daha vardı Çizik her araçta olabilir fakat bu çizikler araca 10 mt uzaktan bakınca rahatlıkla farkedilen çiziklerdi Bu durumu ilanda yazması ya da uzaktan geleceğini düşünerek ciddi bir alıcıya telefonda belirtmesi gerekirdi Aynı durumda benimde Bora marka bir aracım vardı ve ben bu durumu hem ilanda hem de telefonda belirtmiştim Gelen kişiler çiziği bilerek geldiler ve bakanlardan birisi aracı aldı Satıcı arkadaş anlaştığımız fiyattan 500 tl daha aşağı düşeceğini belirtti fakat benim güvenimi yitirdiği için ben teste bile gerek duymadım

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

Yolculuk nereye @beyzade0606, hangi Lancer'a gidiyorsun? :)

istanbula yeğenin bir arakdaşı varmış abi sen köpekbalığı bakıyodn dedi işte hem bi istanbulu ziyaret hemde araca bakayım dedim 0 lancerlere daha da zam gelince bizi aşacak artık ikinci ellere yöneliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 7 Aralık 2013; 16:20:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

Aracı görün, hoşunuza giderse satıcının dedikleri doğrultusunda pazarlığı bitirin Daha sonra teste gidin Test sonucu ile satıcının söyledikleri tutuyorsa notere geçin Şahsen ben araçta satıcının dediğinden farklı bir durum görürsem fiyatı düşürse de almam aracı çünkü güvenimi kaybetmiştir Bana 1 parça boya var dedikten sonra 2 parça boya çıkarsa fiyatı düşürse bile aracı almam İlk başta söylenenler testte aynen çıkmalı

Hafta ortası bir araç için telefonda pazarlık yaptık Satıcı arkadaş aracında hata boya olmadığını söyledi Kendisi yaklaşık 50 km uzakta olduğunu ve bulunduğum yerde başka bir işinin olduğunu söyledi ve 2 gün sonrası için sözleştik Ben aracında söylediğinden başka bir durum olup olmadığını ısrarla sordum ve ona göre aracı satış yapacakmış gibi yedek lastikleri ile beraber gelmesini söyledim 2 gün sonra buluştuk Aracın sol ön kapısının ortasından başlayan ve sol arka kapının 5-6 cm kadar ortasına kadar giden yatay iki çizik ve sol ön kapıdan bu çizikleri yatay olarak kesen 2 çizik daha vardı Çizik her araçta olabilir fakat bu çizikler araca 10 mt uzaktan bakınca rahatlıkla farkedilen çiziklerdi Bu durumu ilanda yazması ya da uzaktan geleceğini düşünerek ciddi bir alıcıya telefonda belirtmesi gerekirdi Aynı durumda benimde Bora marka bir aracım vardı ve ben bu durumu hem ilanda hem de telefonda belirtmiştim Gelen kişiler çiziği bilerek geldiler ve bakanlardan birisi aracı aldı Satıcı arkadaş anlaştığımız fiyattan 500 tl daha aşağı düşeceğini belirtti fakat benim güvenimi yitirdiği için ben teste bile gerek duymadım

anladım hocam bakalım ayrıntılı fotoğraflar gelecek ondan sonra gideceğim adamın yanına bende hayırlısı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar abiler yazmış adama diyeceksin dediğin gibi çıkarsa alacağım çıkmazsa ekspertiz sana kitlenir deyince öter zaten ötünce de uzaklaş yeni araba bak.
  • Öncelikle pazarlık yapılıyor. Adam A'dan Z'ye ne var ne yok söylüyor. Sonra expertizde dediği gibi çıkarsa parayı sen veriyorsun. Ama dedikleri dışında sürprizler olursa o zaman exper parasını kendi veriyor. Benim bildiğim racon bu şekilde

Oluşabilecek her türlü soruna karşı, ağzı mahalle karısı gibi laf yapan, malını bulunmaz hint kumaşı gibi anlatan ve dış görüntü olarak güven vermeyen adamlardan uzak durmanız tavsiye olunur (aracı gerçekten çok temiz olsa bile)
  • Expertizden sonra hiç bişey çıkmazsa o zamanda adam pazarlığa yanaşmıyor tek fiyat işine gelirse diyor.anlaşamazsanız yine exp size kaçar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    pazarlık ekspertizden önce yapılır.(ters durumda ekspertizi ödemeyeceğini baştan söyle)

ekspertizde beklenmeyen bişey çıktı mı (arka çamurlukta lokal boya) ya fiyatta indirim istiyceksin yada ben böyle araba istemem (kaput değişmiş) deyip ekspertiz parasını kitleyip gideceksin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: he_man

pazarlık ekspertizden önce yapılır.(ters durumda ekspertizi ödemeyeceğini baştan söyle)

ekspertizde beklenmeyen bişey çıktı mı (arka çamurlukta lokal boya) ya fiyatta indirim istiyceksin yada ben böyle araba istemem (kaput değişmiş) deyip ekspertiz parasını kitleyip gideceksin..

aslında bende böyle düşünüyorum
    Misal
    Kardeşim tamponu gördüm hafif bir çizik var başka birşey yok diyorsun tamam.
    Kaç lira 3 lira işte öyle şöyle 2 buçuğa anlaştık tamam bilgisayara sokalım sonra notere gdelim olmalı sanki
  • beyzade0606 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle dostum
    Ayrıca araba içine sinmezse kesinlikle alma. ayıp olur getirdik adamı zahmet verdik falan diye düşünme, bu işler böyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.