Şimdi Ara

sıfır araç alırken takas nasıl oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
15.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar diyelimki sıfır araba alacagız eskisinide bayiye verecegiz . burada işlemler nasıl oluyor önce bayi bizim arabanın devrinimi alıyor sözleşmemi yapılıyor bu konuda bilgisi olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıfır Araç Alırken Takas Nasıl Yapılır?

Günümüzde sıfır araç alırken eski aracınızı takas ederek yeni aracınıza kolayca kavuşabilirsiniz. Bu yöntemle hem eski aracınızı değerlendirebilir hem de yeni aracınız için ekstra ödeme yapmadan takas desteğinden yararlanabilirsiniz.

Takas Desteği Veren Markalar ve Firmalar

Birçok otomobil markası ve bayisi sıfır araç alımlarında takas desteği sunmaktadır. Bu sayede istediğiniz markadan ve modelden sıfır araca avantajlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Sıfır Araç Takas Nasıl Yapılır?

Sıfır araç alırken takas işlemi için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Eski aracınızın model, yıl ve kilometresini belirleyin.
    2. Birkaç farklı bayiye giderek aracınızın takas değerini öğrenin.
    3. En yüksek takas değerini sunan bayiyi seçin.
    4. Gerekli belgelerle bayii ziyaret ederek takas sözleşmesi imzalayın.
    5. Eski aracınızı bayiye teslim ederek yeni aracınızı teslim alın.

Takas Desteği Nedir?

Takas desteği, bayiilerin eski aracınızı belirli bir değerde değerlendirerek yeni aracınızın fiyatından bu değeri düşmesidir. Bu sayede yeni aracınız için daha az ödeme yapmanız gerekir.

Bayi Araç Takas

Bayi araç takas, sıfır araç alımlarında en yaygın kullanılan takas yöntemidir. Bu yöntemde eski aracınızı doğrudan bayiye teslim ederek takas edersiniz. Bayi, aracınızı değerlendirerek takas değerini belirler ve bu değeri yeni aracınızın fiyatından düşer.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıfır araç takas ederken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:

• Takas değerini önceden araştırın ve farklı bayilerden teklif alın.
    • Eski aracınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızdan ve hasarsız olduğundan emin olun.
    • Takas sözleşmesini dikkatlice okuyun ve tüm şartları anladığınızdan emin olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce arabana bakıyorlar fiyatta anlaşırsanız noterden sadece o araca özel satış için vekalet veriyosun.bu kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mry_82

Önce arabana bakıyorlar fiyatta anlaşırsanız noterden sadece o araca özel satış için vekalet veriyosun.bu kadar.
    arabaya ölü fiyatı veriyorlar hiç tavsiye etmem
  • arabanı galeride satsan bile karlı oluyorsun o derece ölü ölününde ölüsü fiyat teklif ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

arabanı galeride satsan bile karlı oluyorsun o derece ölü ölününde ölüsü fiyat teklif ediyorlar.
    2011 chevrolet cruze, lpg'li en üst donanım, boya değişen yok. mais 23.000tl verdi takas için(araç 80.000km'de)
  • quote:

Önce arabana bakıyorlar fiyatta anlaşırsanız noterden sadece o araca özel satış için vekalet veriyosun.bu kadar.

vekalet verdikten sonra araba onların üzerine oluyor dimi ? yoksa onlar arabayı başkasına satana kadar araba benim üzerimde mi kalıyor yine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

quote:

vekalet verdikten sonra araba onların üzerine oluyor dimi ? yoksa onlar arabayı başkasına satana kadar araba benim üzerimde mi kalıyor yine?

Arabayı onlara bırakıyorsun onlar alıcı bulduğunda senle beraber notere gidiyorlar. Bizde böyle olmuştu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam notere gittiğinde bayiye aracı takas için verdiğini söylüyorsun.noter gerektiği şekilde evrak hazırlayıp sana veriyor.sen o evrağı bayiye veriyosun.senin herhangi bir alakan kalmıyor eski aracınla.vergilerini falan eğer geç satılırsa mesala ocak yada temmuz vergisini onlar ödüyor.yalnız aracı bayi ne zaman satarsa sana telefon edip bilgi veriyorlar.sende bayiye gidip şuan ne olduğunu hatırlamıyorum ama sanırım vekaletin iptali için imza atıyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

quote:

quote:

Arabayı onlara bırakıyorsun onlar alıcı bulduğunda senle beraber notere gidiyorlar. Bizde böyle olmuştu.

Ben aracı bayiye bıraktıktan 4 ay sonra araç satıldı.ne alan kişiyi gördüm nede bir daha aracı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben aracı bayiye bıraktıktan 4 ay sonra araç satıldı.ne alan kişiyi gördüm nede bir daha aracı.

bizde olan öyleydi valla hocam bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Vekalet vermeyin. Niye 50-70TL veriyoruz ki?

Artık devir işlemleri ucuz, Takasa verdiğiniz yerin bu işlerle ilgilenen personeline satış yapıyorsunuz.
    Plaka değişmediğinde araç noter satış masrafı kabaca 95TL...

İllaki vekalet verecekseniz, üzerine geçerlilik tarihini yazdırın(örneğin 1 ay/2 ay sonra gibi)
    Üzerinde tarih olmayan vekaletler ile yıllarca üzerine almasa olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Noter satış evraklarının sizde kalması gereken nüshasını istediniz mi?

İstemediyseniz bence isteyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

2011 chevrolet cruze, lpg'li en üst donanım, boya değişen yok. mais 23.000tl verdi takas için(araç 80.000km'de)

O fiyatı veren adamın muhtemelen arabadan haberi yok.

Tkasa verdiğimiz bayilerde artık galericileri arıyor ve fiyat alıyor. Çoğu galericinin donanımdan versiyondan haberi yok, çok bilgisiz.
    Her donanıma kabaca aynı fiyatı verip geçiyorlar. Eskiden bayiler aracı kendi alıp ön tarafa koyuyordu, o sistem pek çok yerde kalktı.

Bir örnek vereyim;
    Ben aracı 1.5 yıl önce 40.000TL ye aldım. Şimdi 2. el değeri 35-36 civarı.

Geçen ay Fiat bayisinde bir arkadaşın yanına gittim, şu arabaya bir fiyat alsana dedim.
    Fiyat adıkları galericiye telefon açtı, donanaımı anlatana kadar 5 kere tekrarladı. Karşı tarafın anlamadığına kesinlikle eminim.
    Cevap: 30.000TL...

Anlaşıldı galerici tam ölücü...

Birde senin aracın bayisinde 2. el satış bölümü var orayı arayalım dedi. Bu sefer hoparlörü aç dedim.
    Arabanın özelliklerini versiyonu saydı, karşı taraf aracı bilen olduğu için anlamama sorunu olmadı...
    Cevap: 32.000TL ye alın 34-35.000'e satarsınız/satarız...

Arada galericinin yapabileceği kar'a bir bakın(yada diğer alıcıların).

Biz arabaya 1.000tl indirim ile sevinirken adamlar abizim arabadan malı götürüyormuş...

2. el pisasanı öldürenlerin çoğu üçkağıtçı galerici piyasası ve zihniyetidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 18 Ekim 2013; 17:33:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

O fiyatı veren adamın muhtemelen arabadan haberi yok.

Tkasa verdiğimiz bayilerde artık galericileri arıyor ve fiyat alıyor. Çoğu galericinin donanımdan versiyondan haberi yok, çok bilgisiz.
    Her donanıma kabaca aynı fiyatı verip geçiyorlar. Eskiden bayiler aracı kendi alıp ön tarafa koyuyordu, o sistem pek çok yerde kalktı.

Bir örnek vereyim;
    Ben aracı 1.5 yıl önce 40.000TL ye aldım. Şimdi 2. el değeri 35-36 civarı.

Geçen ay Fiat bayisinde bir arkadaşın yanına gittim, şu arabaya bir fiyat alsana dedim.
    Fiyat adıkları galericiye telefon açtı, donanaımı anlatana kadar 5 kere tekrarladı. Karşı tarafın anlamadığına kesinlikle eminim.
    Cevap: 30.000TL...

Anlaşıldı galerici tam ölücü...

Birde senin aracın bayisinde 2. el satış bölümü var orayı arayalım dedi. Bu sefer hoparlörü aç dedim.
    Arabanın özelliklerini versiyonu saydı, karşı taraf aracı bilen olduğu için anlamama sorunu olmadı...
    Cevap: 32.000TL ye alın 34-35.000'e satarsınız/satarız...

Arada galericinin yapabileceği kar'a bir bakın(yada diğer alıcıların).

Biz arabaya 1.000tl indirim ile sevinirken adamlar abizim arabadan malı götürüyormuş...

2. el pisasanı öldürenlerin çoğu üçkağıtçı galerici piyasası ve zihniyetidir...

Alıntıları Göster
    anladığım ben bayiye o arabaya ait satış vekaleti verecegim. bayi arabayı satana kadar araba benim üzerimde kayıtlı olacak . bayi direk kendiüzerine almazmı arabayı

• quote:

anladığım ben bayiye o arabaya ait satış vekaleti verecegim. bayi arabayı satana kadar araba benim üzerimde kayıtlı olacak . bayi direk kendiüzerine almazmı arabayı

Alıntıları Göster
    gözümen önünde adam 500l için bakarken adamın aracını 25e saydı galeride aynı aracın daha fazla km yapmışıda 31 istiyor it herif dedim tmm ekmek yede içini etle doldurmakta neoluyor..
    gerçi adamda bastı küfürü gitti.. en mantıklısı yaelden 2 aşağıya satmak yada direk sahibinden biriyle değerinde anlaşarak takas yapmak..

galerici ise olay bambaşka zaten senin aracını 4 aşağı çekiyor kendisinin kinide takas fiyatı diye 4 yukarı çekiyor arada nerdeyse 10 bin tl zarar bumu esnaflık...

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

gözümen önünde adam 500l için bakarken adamın aracını 25e saydı galeride aynı aracın daha fazla km yapmışıda 31 istiyor it herif dedim tmm ekmek yede içini etle doldurmakta neoluyor..
    gerçi adamda bastı küfürü gitti.. en mantıklısı yaelden 2 aşağıya satmak yada direk sahibinden biriyle değerinde anlaşarak takas yapmak..

galerici ise olay bambaşka zaten senin aracını 4 aşağı çekiyor kendisinin kinide takas fiyatı diye 4 yukarı çekiyor arada nerdeyse 10 bin tl zarar bumu esnaflık...

Alıntıları Göster
    Aracınızda pert kaydı ve satılamayacak kadar sorunlu ise (bu kısım yanlış anlaşılmasın aracın satışı çok zor olacağını düşünüyorsanız demek istiyorum) takas mantıklı olabilir, fakat bunun dışında aracı kesinlikle kendiniz 3'ü 5'i aramadan kendiniz satın. Normalde takassız olarak almak istediğiniz aracın indirimleri takasınız olunca bindirim olarak geri geliyor, özellikle bu durum bazı markalarda anormal derecede fark yaratıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Durace

Aracınızda pert kaydı ve satılamayacak kadar sorunlu ise (bu kısım yanlış anlaşılmasın aracın satışı çok zor olacağını düşünüyorsanız demek istiyorum) takas mantıklı olabilir, fakat bunun dışında aracı kesinlikle kendiniz 3'ü 5'i aramadan kendiniz satın. Normalde takassız olarak almak istediğiniz aracın indirimleri takasınız olunca bindirim olarak geri geliyor, özellikle bu durum bazı markalarda anormal derecede fark yaratıyor.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Ben Ankara Neziroğlu'na 3 ay önce 2001 Clio Sembol RNA (hidrolik direksiyon var sadece) tavan altı boyalı 170bindeki aracı 11.5bin liraya verdim.
    Araç yetkili servis bakımlıydı, hiç bir sıkıntısı yoktu.
    Opel bayi aynı araca bakmadan 8'e sayarız demişti, bayiden bayiye fark var.

Verirken sizden bir falanca plakalı aracın satışı için filanca kişiye izin veriyorum diye vekalet istiyorlar. Ben vekaleti önden, aracı yeni araç gelince verdim. Araç satılana kadar sizin üstünüze, satış için vekalet vermeniz aracın sorumluluğunu sizden almıyor, plakaya ceza gelirse ödersiniz, ya da araç bir işe karışırsa uğraşırsınız. O yüzden güvenmediğiniz yerlere aracınızı bırakmayın bu şekilde bence. Eğer güvenmiyorsanız satış vermekte ısrar edin.

• mcadirci M kullanıcısına yanıt
    Birde opelde kendi markası olmayınca satması zor.Birde renault satılmadan tüm araçlar ekspertiz yapıyor bildiğim kadaryla renault2 daha güvenilir. @mcadirci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Birde opelde kendi markası olmayınca satması zor.Birde renault satılmadan tüm araçlar ekspertiz yapıyor bildiğim kadaryla renault2 daha güvenilir. @mcadirci
    Audi bayisinin 44.000 tl verdiği 2010 nissan quashqai 1.5 dci tekna pack aracımıza galerici aynı gün 50.000 verdi. Biz akşama malum siteden 53750 ye sattık.
  • Çok acil yardımcı olabilir misiniz. Aynı konu benim başıma geldi. Vekaletname istiyolar ona eyvallah ama benim arabayı saydıkları para kadar senet imzalatmak istiyorlar, başkasına satmayayım diyeymiş. 1 sene satamazsalar ellerinde 1 sene senedim mi kalacak???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.