Şimdi Ara

Sıfır boş araç mı yoksa ikinci el dolu araç mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır boş araçtan kastım , polo 1.0 , hyundai i20 baz paketli araçlar.
    Dolu araçtan kastım , 2006-2007 sedan Audiler.

Dolu araç olarak tanımlamam doğru değil aslında , eski ama marka olan araç mı asıl sormak istediğim. İkisi de 50.000 civarı araçlar.
    Belirttiğim ikinci el araçlar 10 yıllık olduğu için sürekli masraf çıkartır mı ? Audi diye 10 yıllık olsalar bile masraf çıkarttığında maaşımı yatırır mıyım ?

Niye ortası yok diye sorarsanız , ortası zaten şu an bende var.

• Abs klima varsa sifir aracta pekte bos degildir 0 arac tavsiyemdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giderim sıfır 1.0 polo alırım yinede 2006-2007 araca binmem.

Ayrıca o model araçlar en az 300 bin km yi devirmiş oluyor tutupta böyle paraca para vermek çok mantıksız.

• Skoda spaceback tum guvenlik donanimlari baz donanim olarak var ve gayet uygun fiyatlar

• Ortası varsa kullanmaya devam edin hocam, neden değiştiriyorsunuz arabanızı?

Aracı olmayanlar için ihtiyaç meselesi bir soru olabilir sorduğunuz, sıfır baz model örneği verdiğiniz arabalar küçük, şehiriçinde kullanmaya uygun araçlar, dolu dediğiniz örnekler ise emin olun sıfır örneği verdiğiniz arabalardan daha konforlu, daha oturaklı ve güvenli arabalar.

Ihtiyacı bilmeden araba tavsiyesi istemekte, tavsiyede bulunmakta yanlış geliyor bana.

• İbiza 1.2 tsi style donanım sıfır alınır, gayet dolu bir araba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun sure kullanirim diyorsan sifir alırım hem ikinci degeri de pek dusmuyor malum zam ustune zam ekleniyor

biraz kullanirim al sat yaparim derseniz ikini el alip ozelliklerini kullanip keyif alir keyfini aldiktan sonra da satardim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç bu fiyata alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babacan007

Ortası varsa kullanmaya devam edin hocam, neden değiştiriyorsunuz arabanızı?

Aracı olmayanlar için ihtiyaç meselesi bir soru olabilir sorduğunuz, sıfır baz model örneği verdiğiniz arabalar küçük, şehiriçinde kullanmaya uygun araçlar, dolu dediğiniz örnekler ise emin olun sıfır örneği verdiğiniz arabalardan daha konforlu, daha oturaklı ve güvenli arabalar.

Ihtiyacı bilmeden araba tavsiyesi istemekte, tavsiyede bulunmakta yanlış geliyor bana.

Ortası vardı demek daha doğru olur , sattım , elime biraz para geçtiği için yenisini almak istedim.Model mi yükseltmeliyim yoksa kalite mi yükseltmeliyim ikilemi arasında kaldım.
    Çok spesifik ihtiyaçlarım yok , A noktasından B noktasına. Sadece kafamı kurcalayan sıkıntılar var , atıyorum B Sınıfı araçların çok küçük olması , yoldayken yanımda oturan adamın dibimde olmasını istemiyorum ama diğer yandan zırt pırt sanayiye gidip milyarlarca lira da dökmek istemiyorum.

@ferfecir66

Artık zaten bunlar standart , en boş araba bile boş değil. Eski arabamda boş değildi 8 hava yastıklı esp , absliydi ama küçük detaylar sorun oluyordu. Atıyorum arka tarafta hoparlör yoktu, önde çok ses var derken arkadakiler sesi aç diyordu. Arka tarafta klima olması vs... Tabi arka taraftakiler rahat edecek diye parayı çöpe atmamızın anlamı yok.

---

Sıfır araba olarak X bir araba alacağım diye kafamda kesin bir şey yok , kesinlikle sıfır araba almaya karar verdiğimde zaten seçeneklerimi yakından inceleyeceğim.

• Eski araba illaki masraf çıkartır hocam, alt takımıydı, motor aksamıydı, cam otomatiğiydi falan parça parça bişeyler illaki olur, fakat sanmıyorum ki eli yüzü düzgün 2.el bi araba alınca sanayiden çıkmamazlık etmesin.

Ufak tefek şeyler idare eder zaten arabayı, bakım zamanı gelince de gidilir, ufak problemleride hallettirilir o sırada. Ben olsam 2.el daha geniş, konforlu bi araba seçerdim mesela, geçen sene 30bin km yol yapmışım çünkü. Fakat dediğim gibi tamamen ihtiyaç meselesi. Senede 5bin km yol yapıyor olsam aynı paraya sıfır araba alıp sadece bakımları için gitmiş olurdum sanayiye ve açıkcası kafamda rahat olurdu.

• Sıfır boş araç yerine 2010 model civarı kmsi çok yükselmemiş, çok yıpranmamış 2.el dolu bir araç düşünülebilir lakin 10 yaşını geçmiş dolu bir araçla(çok üst sınıf olmadığı sürece) sıfır araç arasında kalsam sıfır aracı seçerim ki öyle de yaptım.

• Yerinizde olsam 2.el Toyota Avensis,Mazda 6 gibi araçlara bakardım.
    Düzgün kullanılmış ise sorun çıkarma ihtimali düşük hem donanım olarak iyiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • c sınıfı daha yüksek modelli dolu ikinci el araçlar ilk tercihim olur
  • 2. El dolu derken ayni arabanin 1 2 yasinda olani kasdedilerek acilmis diye girdim

Ama yazdiklarinizdan mutevellit net sifir araba.

Yeni yenidir.eski eski

Surekli icimde ha ariza yaparsa stresiyle yasamaktansa.koy yagini suyunu ve a noktasindan b noktasina git tertemiz

• Sıfır aracın Avantajları

Garantisi (önceki sahibi saçma sapan şeyler ekleyip garantiyi bozabiliyor )
    ilk sahibi sen olman arabayı bilmen
    herhangi bakım derdin yok rutin bakımlar dışında

Yıllarca sıfır almak saçmalık diyen biri olarak 4 ay önce sıfır araç aldım sıfır araç gerçekten farklı bir şey uzun yıllar binilecekse ben sıfır öneriyorum.

Aracı alınca lastik derdi yok bakım derdi yok önceki sahibinin bakımına ben güvenmem tekrar kontrol ettirim ki Ülkemizdeki insanların durumu belli çakal çok

aynı paraya donanımlı bir 2 el araç maximum ortalama 2009-2010 model olur Laguna 3 gibi arada çok yaş farkı var doğal olarak (ek masraflar çıkabilir de çıkmayabilir de 2 elde)

sıfırın kafa rahatlığı başka oluyor hertürlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 22 Haziran 2017; 6:1:10 >

• Tercihim 2. el kaliteli bir marka/model olurdu.

Bu tercih 250 bin km yapmış bir Audi, Mercedes olmasa da Civic, Corolla gibi sağlamlığı nam salmış hiç değilse 50-60 bin liranın karşılığını vererek insana arabaya bindiğini hissettiren modeller olurdu. Öyle de oldu zaten birkaç sene evvel.

• Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Bende 1-2 yasindaki arac ile sifir karsilastiriliyir diyendusundumbve girdim 10 yasindaki arac kiyaslanmaz.Tabi burada ihtiyaclar devreye girer , surekli kalabalik uzun yol yapiliyor ise polo 1.0 yerine eski s60 veya a6 alinir binilir.İhtiyaclar ve maddiyat onemli, eski araclarin bakim onarim riskleri cok daha yuksek

• Bu konularda çok bilgim yok fakat
    0 yaş - 4/10
    10 yaş - 8/10

arasında kalsam "arasını" alırdım yani
    4-5 yaş - 6/10

(Kazası yoksa) Garantisi yeni bittiğinden garantiyi bozmamak adına bakımlar serviste yapılmıştır. Fazla sorun cıkarmayacaktır.

Kısaca garantisi yeni bitmiş/bitmemiş, bütçemin alabileceği en kaliteli arabayı alırdım.
    Benim için araba rahatlık ve keyif demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_g_o_189 -- 22 Haziran 2017; 11:20:46 >
  • Benim de onerim sifira yakin araclardan yana olacaktir. Hem 10K falan sifir farki vermemis olursunuz hem de aksi bir mekanik veya sorun cikarmadikca yag/su bakimiyla bineceginiz bir araciniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomvenom -- 22 Haziran 2017; 11:42:31 >
  • sıfır olsun boş olsun
    yılda bir iki kere kullanacağınız 3-5 oyuncak için değmez
  • Hocam benim şahsi fikrim ve uygulamalarim sifira çok yakın ikinci el olduğu için fiyati düşmüş ama alabileceğim sıfır dan daha dolusunu almak.

Misal:90bin e Sifir sportage alacaktım en boşunu, onun yerine iyi bir arastirmayla kazasiz boyasiz 2015 model 12bin kmde sportage aldim premium full+full. 77bine mal oldu.

Istanbul trafigini cekiyosak bari rahatimiz lüksümüz yerimde olsun olabildigi kadar yani ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.