Hakiki manada düşünürsek sıfır değiller. Çünkü bunlar fabrikadan tırlara, trenlere veya gemilere nakledilirken kullanılıyorlar. Sonra o vasıtalardan indirililmek için de kullanılıyorlar. Bu şekilde yaklaşık 500 ile 1 km yol yapıyorlar. Bu da onların sıfırlıklarını alıp götürüyor. Hakiki manada sıfır araba sahibi olmak için arabayı imal edildikten sonra direkt fabrikadan bizzat kendin sürüp alman gerekir ki bu da hiç mümkün değil. Bu yüzden "sıfır" yerine "çok az kullanılmış araba" demek daha mantıklıdır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 6 Nisan 2025; 11:8:27 > |
Sıfır araba acaba gerçekten sıfır mı?

-
-
evet.
-
Fabrikadan gidip alsak ne olacak? bant sonrası testte en az 1km test parkuruna çıkıyor araba. hadi parkura çıkmasın biz test ederiz diye direttik, çıkıştan önce bir işçi gelip roller üzerinde benim sıfır arabamın koltuğuna poposunu değdiriyor.
Buna birinin dur demesi lazımdı, konuyu öne çıkaralım.
-
Bence de, öne çıkaralım...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte ben bu yüzden sıfır araba almıyorum 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uçaklar da onlarca saat test uçuşuna çıkıyor fabrikadan çıktıktan sonra, koca koca havayolu şirketleri bile sıfır km ''araç'' alamıyor :)))
-
06.04.2025
Otomobil dünyası bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Tarihe not düşelim.
-
Gerçekten çok önemli bir konu, acayip önemli bir konu, bu kadar yoğun gündem arasında içimi hüzünle kaplayan ya acaba konuşulmayan bir şey kaldı mı ki diye hayıflanırken bu konuyu görüp derin bir oh dedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Onu biliyorum. Fakat bu olmazsa olmaz zaruri bir zorunluluk olduğu için orayı ayırdım. Yani o testi kullanılmışlık olarak saymıyoruz.
-
Konuyu açarken troll kelimesinin T si bile aklıma gelmedi... Bu kadar önyargı size çok fazla.. Önyargısız olmayı deneyerek hayata farklı bir perspektiften bakmayı deneyiniz...
İnsanların çoğu sıfır araba tanımını yaparken bu önemli detayları ya bilmiyor ya da aklına bile gelmiyor. Teknik olarak sıfır araba almanın mümkün olmadığını anlatan bir konuyu trol olarak nitelendirmeniz, aslında nasıl bir karaktere sahip olduğunuz konusunda herkese bir ipucu veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 6 Nisan 2025; 15:58:40 > -
Araç üretildikten sonra kalite testinden geçiyor ayrıca araçlar farklı ülkelere taşınıyor bayiye gelene kadar zaten mecburi km yapılıyor.
Ben aracımı aldığımda 5 km idi. Bu sıfırdır zaten Fabrikadan aracı alsan ne olacak sadece ülkede üretilen aracı alabilirsin. Onda da fabrikanın bulunduğu yere gidip aracı kendi şehrine getireceksin yine bir sürü boşa km yapacaksın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşte bu yüzden sıfır araba tanımını yerli yerine koymak lazım. Teknik olarak sıfır araba mümkün gözükmüyor, bu yüzden sıfır araba tanımının doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Kısaca ÇAKO araç denilebilir: Çok Az Kullanılmış Oto. Normalde böyle adlandırılması lazım ama sıfır oto, sıfır araba ismi artık yer ettiği için sıfır olmadığı halde bu tür arabalara sıfır araba denmesinden bu saatten sonra tabii ki vazgeçilmez..
-
Boş yapıyorsun hocam başarılar dilerim devam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keşke troll olsaymış. Bu konu ciddi açıldıysa sıkıntı daha büyük demektir. Ciddi açtığını sanmıyorum. Muhtemelen tartışmayı uzatıp konuyu üstte tutmak istiyorsun. Bundan sonra cevap verip ekmeğine yağ sürmüyücem. Boş yapıyorsun. Bare düzgün bir tartışma konusu açaydın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 6 Nisan 2025; 18:45:4 >
Yanlış adlandırma mevzusunu açtığım için bu konuyu sıkıntı olarak görüyorsan, seni haklı beni haksız çıkaracak olan o sebebi yazma cesaretinin olmadığını 3 satır yazdığın halde belirtmemenden anlaşılıyor . Müdavimi olmadığım otomobiller bölümünde konum üstte olsa ne olur olmasa ne olur. Cevap ver veya verme, bunun kıymeti harbiyesi yok...
-
Aslinda 0km araclar koltuklarinda musambayla uretilir yani 0km araci alan kisiden onceki herkes musambaya oturur o yuzden o koltuga ilk siz oturursunuz. Ama motor araca takilmadan once binlerce km gidecek sekilde calistirilir rodaji yapilir. Km yi arttiran baglanti sökulur ve binlerce km de test edilir. Sonra yerine takilir. 0km alinan araclar 20 bin km de falan olur genelde.
Sadece oturmakla kalsa iyi ossuruyordur birde o koltuğa
Volvo'nun eskiden böyle bir hizmeti vardı Ford bünyesindeyken. Kapsamlı bir hizmeti vardı. Bütün ödemeleri ve prosedürleri tamamladıktan sonra uçakla Göteborg'a gidiliyor, orada istenirse montaj aşamalarını görüp fabrikayıda gezebiliyordun.
Amerikalılar için genelde birde avrupa turu ayarlıyorlardı, arabayla avrupayı gezdikten sonra aracı gemiye verip uçakla dönüyorlar sonra limanda tekrar teslim alıyorlardı geldiğinde.
Avrupalılar zaten vize gümrük problemi yaşamadan kolayca gidip fabrikadan araçlarını alıp evlerine sürebiliyordu.
Ama TR için böyle bir satın alma opsiyonu olduğunu sunulduğunu hatırlamıyorum hiç. O zamanlar Volvo TR CEO'su Sabri Sözen vardı bu forumda aktifti bilen bilir, en doğru bilgiyi o verirdi ama uzun yıllardır online değil forumda.
06.04.2025 Otomobil dünyası bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Tarihe not düşelim. |
Fabrikadan gidip alsak ne olacak? bant sonrası testte en az 1km test parkuruna çıkıyor araba. hadi parkura çıkmasın biz test ederiz diye direttik, çıkıştan önce bir işçi gelip roller üzerinde benim sıfır arabamın koltuğuna poposunu değdiriyor. Buna birinin dur demesi lazımdı, konuyu öne çıkaralım. |
Sadece oturmakla kalsa iyi ossuruyordur birde o koltuğa |
Boş yapıyorsun hocam başarılar dilerim devam.
|
Benzer içerikler
- volant değişimi fiyat 2024
- araç gizli özellik açma zararları
- nexen n blue s
- start stop devre dışı bırakma
- araba anahtarı pili
- bmw x1 xdrive25e
- 2008 peugeot 2024
- hyundai inster
- ısı pompası olan elektrikli araçlar
- xiaomi su7
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X