Şimdi Ara

Sıfır araba acaba gerçekten sıfır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt

volvonun vardı bir de sanki vw'nin de vardı o wolsburg kulesinden teslim ediyorlardı araçları...

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Volkswagen Phaeton, Dresden'deki cam fabrikada aracını üretim başlangıcından teslimata kadar inceleyerek alabiliyordun.

no destinations
    Tour the Volkswagen (VW) Transparent Factory in Dresden — No Destinations
    https://www.nodestinations.com/blog/behind-the-scenes-the-transparent-factory-in-dresden
  • Aldığım aracın teslimatı gecikince, bayi; "stok alnından tırla sevk ediyorlar, sizinki ne zaman gelecek bilemiyoruz, geldiğinde görüyoruz" demişti de ben de "ülker çikolatalı gofret mi bu?" demiştim

aynısı geldi aklıma. "ülker çikolatalı gofret mi bu?" ilk açan siz olasınız?

• Arif kullanıcısına yanıt

Güzel sallamışlar, her bayi eşek gibi biliyor hangi araba nerede ne zaman geliyor, st kendisi bilmiyorsa kendi salaklığı. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler.

Tarihi bilip sıkıştırmayın etmeyin diye sallamışlar resmen.

"sıfır araç" konusu ise komik.

Genç arkadaşlar günlük yaşamda karşılaştıkları şeyleri ilk defa gördüklerinde Amerika'yı yeniden keşfediyorlar, sosyal kültür, genel kültür diye bir şey var oysa ki.

İnternette araştırma, ana-babadan öğrenme, sorma gibi şeylere gerek görmeyip internette ilk defa duyduklarını yazıyorlar, öyle seviyorlar sanırım.

"Zaten böyle?", "eee sen bilmiyor musun?" denilince de bozuluyorlar.

Sıfır araç tanımı değişmeliymiş, vay be.. Kimsenin aklına gelmemişti  

Böyle bir ara "çizik kalemi" ve "az yakmayı sağlayan mıknatıs" konuları vardı salak salak.. Neyse bitti çok şükür  

Ürünleri de sonlandırdılar herhalde ki, daha hortlamıyor. Nesli tükendi...

Havalimanlarında "fahiş fiyat" konusu da böyle mesela. Insta'da videolar, fotoğraflar falan... İşte efendim simit çay bu kadar.

Ya kardeşim 40 senedir böyle zaten, havalimanından alışveriş yapılmaz Türkiye'de (duty free kısmını hariç tutuyorum), Euro-Dolar bazında fiyatlama yapılır, hatta işletmeler turiste geçirir bi güzel. Özellikle yeme-içme böyledir.

Havalimanı eczaneleri "piyasa fiyatı, normal fiyat" diye kapılarına yazma ihtiyacı hissediyor mesela bu yüzden bir de  

• la zaten sıfır aracı aldığında 8-10 Km yapmış olarak geliyo Km sayacı.

kafayı takacaksan yıllık bakıma giden aracın 10 bin Km ile gidip 10400 Km ile geri dönmesine tak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto brewery sendrom, vücudun kendi kendine alkol üretmesi..

• belli ki sen hiç sıfır araç almamışsın. aldığım sıfır araçlar 10-30 km arasında teslim edildi bana. 1 km nedir arkadaş.  

zenginler eve teslim araba alıyor hatta. onların daha da yüksektir kmsi.

• Yahu Allah başka dert vermesin.Gercekten şu açılan konulara bazen hayret ediyorum.Adam daha 1 hafta önce sahnede şarkı söylerken 58 yaşında pat diye gitti öbür tarafa.İnsanlar bile yarı ömründe,doğru düzgün yaşamadan türlü hastalıklarla genç yaşta ölüp gidiyorken sen aracı almadan birkaç metre aracını sürmüşler ne olacak yani?Şu kısacık ömürde adam gibi yaşayamadığımız bu kıytırık dünyada kafaya takılacak sey bu mu gercekten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

İyi akşamlar.Ben aralık 2024 ayında sıfır araç aldım 12 km. de idi ama tüm jelatin gibi şeyler üzerindeydi herhangi bir şüphede duymadım.

• Çok yakın bir arkadaşım bir kaç markanın araçlarının geldiği limanda çalışıyor.

Bazen sohbet ediyoruz, gelen araçlardaki olabilen sorun yada sonrasında yaşadıklarını duyunca biz 0 araç almıyormuşuz ki dedirtiyor bazen.

Mesela gemiden araçları indiren arkadaşın bir tanesi yeni ehliyetli bir arkadaşmış ve ilk haftasından küçük olaylar yaşatmış :)

Yada araçların bekleme alanı çamur kar toz toprak vs.

Onların çalıştığı bir markadan araç satın aldım geçen sene , aracımı teslim almadan söylediği bir şey vardı.

Aracın altına çok iyi bak dedi ve taş izi gamze vs kontrol etmemi söyledi. Ki dedikleri çıktı aracın altı pis ve 2 hafif gamze vardı.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Wolfsburg’da ki fabrikada böyleymiş, fabrikaya gidiyorsun istediğin modeli istediğin özelliklerle sipariş veriyorsun, sen kahve ve diğer ikramlarla fabrikada takılırken aracı üretip gün sonunda teslim ediyorlarmış.

Volkswagen’e hayran olmamak elde değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ormanci kullanıcısına yanıt

Sevgili ormanci karşim. Yukarda senin gibi değişik insanların önleme yazılarına tedbir olarak bilhassa ilk mesajda da belirttik: Bunlara sıfır deniliyor ama hakiki manada düşünürsek sıfır değiller diye.. Emin ol senin yaşının en az on katı insan bu arabaların sıfır km olduklarını sanıyor ve bu siteye de girip çıkanın belli olmadığını da düşünürsek aslında bu konu, onların bir yanlışını da düzeltilmesine vesile olur.

Sıfır araba mutlak manada sıfır km araba demek; ancak bunun da pek mümkün olmadığını ve az kullanılmış araçlara sıfır araba isminin artık çıkarılmayacak şekilde yapıştığını anlattık. Bazı üyelerin belirttiği üzere vw bunu başarmış ve bu zinciri kurmuş. Test gibi olmazsa olmaz ve zaruri olan süreçleri katmadığınızda bu şekilde elinize tam olarak bir sıfır araç geçmiş olur.

Bunun dışında bu konudan çok rahatsız olduysan, e okumama hakkını kullanaydın o zaman.. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 8 Nisan 2025; 9:29:27 >

• dekareme kullanıcısına yanıt

Hmm peki..

• Benim de sıfır araçta muzdarip olduğum bir konu var. Son zamanlarda sıfır araç alındığında ve bayiye teslim alamaya gittiğinizde tüm jelatinleri ve poşetleri sökülmüş olarak veriliyor. Bir de oradaki çalışan fırça ile özensiz bir bir biçimde yıkıyor. Teslim alma esnasında 200 bin km yapmış araç görünümü oluşuyor. Bir de bazı etiketleri çıkaramadık diyerek üzgün olduklarını belirtiyorlar. Yani yapabilse motor kodu etiketini bile sökecek. Bu araçlara böyle yapılmaması lazım. Ben sıfır araç alırsam km en fazla 1-2 olmalı ve hiçbir jelatini sökülmemiş olmalı. Konu açan arkadaş haklı. Ayrıca testleri de fabrikada km sayacını başlatmadan yapıyorlar. o da etik değil.

• Gerçek anlamda sıfır olması için son üretim bandından indiğinde içinde satın alan kişinin olması lazım. Kalite kontrol ekibiyle beraber çalışıp imzayı da atması lazım.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Sizinkileri çok sürmüşler  

2.5 Km deydi  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supernova17 kullanıcısına yanıt

Eğer ben olsaydım muhtemelen bu duruma itiraz eder o aracı almazdım...

• Adam arabaya jelatinleri açılmış ve sim kart takılmış telefon muamelesi yaptı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.