Şimdi Ara

5 yaşında dolu araba mı yoksa sıfır boş araba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Babam araba değiştirmeyi düşünüyor. maximum 90-100 bine kadar imkan olacak inşallah.

Bugüne kadar 1 Alman Taunus, 2 Broadway ve 1 tane Megane 1 kullandık (hala elimizde), yani sıkıntı olmadıkça araba değiştiren bir aile değiliz.

Skoda superb gözümüze çarptı ancak biliyorsunuz fiyatlar aşırı pahalı.

Ancak skodanın sitesinde 2017 manuel 1.6 dizel active'in liste fiyatı 125 bin görünüyor.

Şimdi 2013-2014 dolu bir superb mi alınmalı yoksa boş ama 2017 model için imkanlar mı zorlanmalı?

Aslında kendisi otomatik araç alıp biraz rahat kullanmak da istiyor. Manuele pek sıcak bakmıyor.

Siz ne dersiniz? veya başka tavsiyeleriniz var mı? Mesela 508, talisman, vb. superb'e göre nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comprehensive user guide -- 11 Mayıs 2018; 0:29:2 >

• otomatik al,dsg olmasın.tam otomatik tavsiye edilir.yazık babana ,az rahat etsin adam.
    şu fiyatlara 0 almak pek mantıklı değil,temiz 2.el bakılabilir.
  • sıfır alıp vergi rekortmeni olmaktansa 3 yaşına kadar bulabildiğiniz temiz arabayı alın geçin.
  • Valla yaklaşık 6 aydır trafikteyim, bi' düşünüyorum.. Şahsen mümkün olduğunda yeni araba almaya çalışırım Sert davranmıyorum ama özen de göstermiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı model için, Süperb için ise sıfır boş paket daha mantıklı bence. Bazı özellikler olmasın ama arabayı ben kullandım yıllarca, ne var ne yok biliyorum dersin.

Bir yandan da araba alırken, tuşla çalıştırma da olsa güzel olurdu diyorum ama... Bazen düşününce çok da önemli değil, boşver sıfır daha iyi diyorum...
    Ben sıfır tercih ettim yüz bine, bakıyorum 120 bine 2011 model Audi bakan var. İlla lüks olsun diyene eski de oluyor demek ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 11 Mayıs 2018; 2:44:35 >
  • Ben ikinci el dolu araçtna yanayım yaşı fazla geliryorsa en azında orta donanım alın,ikinci el alın.

• herkesin bakışı farklı.
    birkaç yaş vergide avantaj olur.
    3-4 yaşındaki temiz ve dolu ise neden olmasın ki.

sonuçta yeni aldığın araba trafiğe çıktıktan sonra 2.el oluyor. hem eski araç olunca sıfır gibi özenmezsin daha rahat kullanırsın diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARABA MACERA MI OLUR ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sıfır tabii ki
  • ben her zaman temiz ikinci elden yanayım.
    sıfır olunca ısınamıyorum arabaya. her gün bi yerine bişey olacak gibi hep tedirgin oluyorum
    ikinci elde kafam daha rahat. model doluluğu boşluğu tartışılır. ihtiyaç dahilinde donanım varsa boş da olabilir.
    ama mesela boş sıfır araba alıp arka camları manuel olduktan sonra bi anlamı yok. arka cam otomatik benim için bi ihtiyaçtır.
    ama anahtarsız çalıştırma değil mesela. ya da start/stop.
    tercihimi temiz az kmli ikinci elden yana kullanırdım. bu zamana kadar da öyle yaptım hep.
  • "0" çoğu zaman iyidir. Temel bazı donanımları üzerinde taşıdıktan sonra (4 cam otomatik, otomatik klima, usb girişi v.s.) 2. el için riske girmeye değmez. Yukarıda arkadaşların da dediği gibi insanımız maalesef araçları çok hor kullanıyor. Temiz/titiz kullanılmışı çok nadir denk geliyor. Ama olurda temiz kullanılmış donanımlısı denk gelirse "0" boş araca tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 11 Mayıs 2018; 9:56:45 >
  • Reno symbol 1.5 dizel 96 bin tl.

Dusunurseniz alabilirsiniz.

• 2. el dsg düşünüyorsanız forumdaki arama kısmına dsg arızası yazmanız yeterlidir.
  • Şu ortamda hiç biri

• anladığım kadarıyla baban araba ölene kadar kullanmaktan yana. böyle bir kullanıcının sıfır alması hayrınadır. 2. el araç aldığında 3-5 sene sonra üzer, değiştirmek zorunda kalır.

7-8 araba değiştirdim. 2. el aldığım araçların hepsi istisnasız üzdü. son üç aracım sıfır. çok rahat ettim. ilk sıfır aracım şahin'di. onda bile rahat ettim. benzini koyar gider en az 2 sene. bir de garanti uzatırsa oh.

sıfır alsın, bir onbeş sene daha rahat etsin (normalde hiçbir araç onbeş sene gitmez ama hala megane I kullandığına göre az kullanıyor, o zaman gider).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 11 Mayıs 2018; 10:56:6 >
  • DSG sorunundan bağımsız olarak yazmak gerekirse dolu araçta ben her zaman daha mutlu olurum. Dopdolu bir puntomuz vardı, otomatik kararan ayna, hız sabitleyici, çift bölgeli dijital klima falan oldukça memnun ediyordu.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam dün arabanın yağını değiştirttim.

Yeni yağı koyduk filtreyi falan değiştirdik usta bindi araca çalıştırdığı gibi 3000-4000 devirde gaz veriyo ben uzaktaydım motor sesinden bişe demeye fırsatta bulamadım için gitti resmen aracın daha hiçbir yerinde yağ yok yeni koymuşuz hepsi karterde gelde bunu USTA'ya anlat.

Parça'nın yanında kullanma kılavuzu var polen filtresinin torpido'nun altında gösteriyorum yok orda değildir oraya soğmaz diyor.

Neyseki yanında genç çırak/kalfa vardı onla beraber yaptık.

• Kesinlikle temiz ikinci elden yanayım. Boş araba ilerleyen zamanlarda adamın canını sıkabiliyor hocam bana göre. O yüzden daha donanımlı olsun, otomatik olsun gibi seçeneklerdeki 2-3 yaşındaki arabalara yönelmek daha mantıklı.
  • 5 yaşında dolu araba derim.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    "normalde hiçbir araç onbeş sene gitmez"
    Piyasadaki arabaların yarısı çöp oldu o zaman
  • 2017 Model stokta kaldıysa alınır, ama otomatik isterseniz 2. ele yöneleceksiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.