Şimdi Ara

5 yaşında dolu araba mı yoksa sıfır boş araba mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 yaş 5 yaş arası dolu araç daha mantıklı bence. Hem ilk vizesinede girmiş bir araç olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araba alıp garanti uzatınca 5 sene kafa çok rahat kullanırsınız aracı, 5 seneden sonra da sorunu yoksa devam edersiniz.

Yorumlara bakınca doğal olarak kimisi sıfır, kimisi ikinci el diyor ve ikisi de fikir, ben sıfır tercih ederim ama ikinci el alan yanlış yapıyor diyemem. Sizin bireysel önceliğinize karar vermeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Aynı şeyi düşünüyorum sizinle hocam. Satarken ne yapacağım bilmiyorum. Yetkili serviste yaptır adım bakımları bosch serviste yaptırdım. İki yılda hidrolik değişimi, buji değişimi gibi şeylere uydum bakalım. Kapıda dahi yazıyor turbo için beklenmesi. Hava derecesine göre de sabahları çalıştırdıktan sonra bekliyorum ve ısınana kadar hızlanmıyorım. 125 cc bir motosikletle güzel bakım ve dikkat ederek 80.000 bin kilometre yaptım hala saat gibi çalışıyor. Bana kalırsa da ikinci el araç yüksek kilometre dizel riskli. Araç alırken kişiyi yoklamak gerek. Ben bu durumdan çekindiğim için 5.000 kilometrede Rio aldım çamurluk değişmişti. Kaputta lokal boya vardı ufak. Fotoğrafları vardı. 2016 tarihinde 2015 model concept donanım. 48 bin liraya aldım. Yazdıkça yazdım yahu, kısacası ben de düşük kilometre ikinci el araç alınması taraftarıyım donanım elbet bir yerde kullanışlı oluyor. Vergi avantajı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kül Tablası -- 11 Mayıs 2018; 12:22:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

"normalde hiçbir araç onbeş sene gitmez"
    Piyasadaki arabaların yarısı çöp oldu o zaman
    Benim için 200.000 km doldurmuş araba bela demektir.

• sıfır almayın bence..paranız dolar-euroda ise şu an için acele etmeyin, memleketin hali ve kurun yönü belli ⬆
    az sabredin, yakında doviz-kriz tam patlayınca bozdurur ikince el istediğiniz aracı alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Benim için 200.000 km doldurmuş araba bela demektir.

Alıntıları Göster
    Bu dediğiniz daha çok Avrupa araçlarda geçerli. Örneğin 100 bin km ye gelmiş bir dsg potansiyel masraf iken, 300 bin km ye gelmiş bir tam otomatik Honda şanzımanı genellikle anahtar bile değmemiş oluyor. Bende 280 bin km de 2006 Accord vardı. 120 bin km de LPG takıldı. Bir kez bile motor veya sanziman arızası açmadı. Tek yaptırdığım 30 bin km de bir subap ayariydi. O da LPG li olduğu için :) forumda okuyorum, daha 150 bin km yi görmemiş dsg ler 10 bin 20 bin masraf açtı diye.

Ben DSG li araç alacaksam mutlaka sıfır almaya çalışırdım. 3-4 sene kullanıp satardım. Eğer 4-5 yaşında araç alacaksam yarı otomatik araçlara bulasmazdim.

• Active'de boş biraz, en azından Xenon olmalı bu arabaya yakışıyor. Bence eski kasa alın geçin, yeni kasalara da 110 civarı istiyorlarmış en az. 100'e yeni kasa Manuel Style bulsanız süper olur aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

Bu dediğiniz daha çok Avrupa araçlarda geçerli. Örneğin 100 bin km ye gelmiş bir dsg potansiyel masraf iken, 300 bin km ye gelmiş bir tam otomatik Honda şanzımanı genellikle anahtar bile değmemiş oluyor. Bende 280 bin km de 2006 Accord vardı. 120 bin km de LPG takıldı. Bir kez bile motor veya sanziman arızası açmadı. Tek yaptırdığım 30 bin km de bir subap ayariydi. O da LPG li olduğu için :) forumda okuyorum, daha 150 bin km yi görmemiş dsg ler 10 bin 20 bin masraf açtı diye.

Ben DSG li araç alacaksam mutlaka sıfır almaya çalışırdım. 3-4 sene kullanıp satardım. Eğer 4-5 yaşında araç alacaksam yarı otomatik araçlara bulasmazdim.

Alıntıları Göster
    Herşey şanzıman değil. Eski şirketimde civic çok kullandım. Almanlardan sonra 2. Sırada japonlar vardır benim gözünde. Ama 200 kuralı değişmez.

• donanımsız araç at arabası gibidir.
  • a3 sedan al hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0 km herzaman donanımdan iyidir arkadaşım zaten daha evvel kullandığınız arabalar 4 teker ve 1 direksiyondan ibaretmiş.şimdi 2018 yılında alacağınız en baz donanımlı araçlar bile size premium araç keyfi verecektir onun için kesinlikle en alt donanımda olsa 0 araç tercih ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikom -- 11 Mayıs 2018; 23:45:37 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    200 bin çok düşük bi rakam. Bakmayın bizim piyasaya 150-200 bin arası çoğu araç 350-400 binden düşürmedir.

Avrupada, amerikada milyon km deviren araçlar oluyor. Ülkemizde de çok var. Japon-kore-alman araçları bu konuda iyidir. Tabi araç özellikleri de önemli, ömrü olan parçalar var, mesela turbo. Bu aletin sonsuza kadar sıkıntısız çalışmasını bekleyemezsin, elbet vakti gelince değişecek.

Bizim ülkede arabaya iyi bakmak diye bi olay yok. Çoğu insan arabanın dilinden anlamıyor bile, kaputu açmayı bilmeyen şoförler tanıyorum ben. Bakıma gitmeyen mi dersin, arızayı dikkate almayan mı dersin, saçma sapan aracı zorlayan mı dersin, marş basar basmaz soğuk motorla dip gaz yapan mı dersin... Sen öyle araba kullanırsan tabiki belli bi km sonra sıkıntılar başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

200 bin çok düşük bi rakam. Bakmayın bizim piyasaya 150-200 bin arası çoğu araç 350-400 binden düşürmedir.

Avrupada, amerikada milyon km deviren araçlar oluyor. Ülkemizde de çok var. Japon-kore-alman araçları bu konuda iyidir. Tabi araç özellikleri de önemli, ömrü olan parçalar var, mesela turbo. Bu aletin sonsuza kadar sıkıntısız çalışmasını bekleyemezsin, elbet vakti gelince değişecek.

Bizim ülkede arabaya iyi bakmak diye bi olay yok. Çoğu insan arabanın dilinden anlamıyor bile, kaputu açmayı bilmeyen şoförler tanıyorum ben. Bakıma gitmeyen mi dersin, arızayı dikkate almayan mı dersin, saçma sapan aracı zorlayan mı dersin, marş basar basmaz soğuk motorla dip gaz yapan mı dersin... Sen öyle araba kullanırsan tabiki belli bi km sonra sıkıntılar başlar.
    İlk iki sıfır aracım da 200 e geldiklerinde tam birer başbelası olmuştu (şahin ve stilo). Golf muhtemelen daha fazla gider ama test etmeye niyetim yok.

• 5 yaşında dolu araç bence sıfır herzaman kaybettirir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Kötü araçlarla deneyimlemişsiniz.

Atıyorum bi civic, corolla falan olsaydı böyle demezdiniz.

• Fünfzehn kullanıcısına yanıt
    1.4 tsi superb'e şehir içi 6-6.5 yaktırın, 5 depo benzin benden. Tabi şehir içi derken, çevre yoluna çıkıp 80 km hızla gitmekten bahsetmiyorum. Uzun dönem verisi, ortalama hız 20-25 civarı olan gerçek şehir içinde 8 litrenin altında yakarsa dua edin.
  • Ne oldugu belki olmayan, nasil kullanildigi bilinmeyen ikinci arac yerine her zaman sifir tavsiye ederim.

Ikinci el alarak baskasinin sifir arac vergisini odeyeceginize kendi aracinizin vergisini odeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aylık arabayı sıfırından 10000 lira ucuza bile verecek olsalar sıfır alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Kötü araçlarla deneyimlemişsiniz.

Atıyorum bi civic, corolla falan olsaydı böyle demezdiniz.
    Şirkette bir sürü civic vardı. 200bini gördüklerinde bir stilo olmasa da çok ta iyi değildiler bence. Tamam gidiyorlar ama artık yıpranıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Ben ikinci el dolu araçtna yanayım yaşı fazla geliryorsa en azında orta donanım alın,ikinci el alın.
    Katılıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.