Selamlar herkese,
Yakın zamanda Konya-Adana arası iki seyahatim oldu. Geçen hafta Ceed 1.0Turbo Manuel ile gitmiştim aynı yolu, bu hafta Egea 1.6 Etorq Otomatik lpg li araç ile gittim.
Egea lpg li olduğu için giderken hızlı kullandım nasıl olsa az yakarım diyerek, sonra gaz alıyorum baktım Ceed den fazla ödüyorum. Dönüş yolunda Ceed'i nasıl kullandıysam aynı şekilde kullanmaya gayret ettim. Eşit olması adına sadece dönüş yolu için yapıyorum kıyaslamayı.
Konya çıkışta iki aracı da aynı istasyonda doldurdum. Aynı noktada sıfırlayıp 105-110 arası Ereğli makasa kadar gittim. Otobana bağlanınca 120 civarı gittim, yer yer 130 a çıktım. Zaten bilen bilir Ereğli makas tan sonra Adana ya kadar yokuş aşağı.
Ceed:
Bunun sağlamasını yapamadım tekrar doldurup. Ama daha önceki tecrübelerime göre sapma yok.
332 X 5,3 /100 = 17,6 lt benzin harcanmış. Bugün ki benzin fiyatı(8.29) ile 145 Tl ye gelmişim.
Km de ortalama 43 Kr yakmışım.
Egea:
Tabi Egea lpg li olduğu için bu fotoyu benzinlikte çekip lpg tankını tekrar doldurdum. 6,39 fiyattan 23,8 lt gaz aldı. 7,2 lt lpg yakmış ortalama olarak. 6,39 X 23,8 = 152 Tl ye gelmişim.
Km de ortalama 46 Kr yakmışım.
Sonuç olarak lpg nin küçük hacim karşısında hiç avantajı kalmamış.
Herkese merhaba,
Bugün bayram dönüşü iki araç önlü arkalı gittik. Araçlar Skoda Superb Tdi Dsg ve Fiat Egea 1.6 Etorq Otomatik. Yaklaşık 220 km'lik bir yolculuk oldu. Superb hep önde ben hep arkada takip ettim. Tüketimler aşağıdaki gibi oldu. Sizlerle paylaşmak istedim.
Basit bir matematik yaparsak;
Dizel: 2,2 X 7,4 X 5,2 = 84,65 Tl
Benzinli : 2,2 X 7,8 X 6,7 = 114,97 Tl
Egea Lpg 'li ve yolculuktan hemen önce deposunu fullenip öyle yola çıkıldı. Deposunu tekrar doldurunca belki Lpg farkını da yazarım. Ama onu da yaklaşık yazarsak.
Lpg: 2,2 X 4,5 X 6,7 X 1,2(lpg yanma farkı) = 79,59 Tl
Moov adlı uygulamayı bir süredir kullanıyordum. Uygulamanın özelliği arabayı 15dk'lık kiralayabiliyor, istediğin sokağa bırakıyorsun.
15dk kiraladığım arabanın aküsü bittiği için benden 885 Tl talep ediyorlar.
Geçtiğimiz Perşembe akşamı bir fatura maili gelmiş Çelik Motor'dan. Bu ne diye tıklayınca tarafıma Akü yansıtma faturası diye 885 Tl kesildiğini gördüm. Müşteri hizmetlerini aradım tabi, o da ne olduğunu anlayamadı, tarafıma dönüş yapacağını söyledi. Bugün arama zahmetine girmeyip mail atmışlar, arabanın far/iç aydınlatma/radyo vb. sebeplerle akünün bittiğini tespit ettikleri(hangisinden dolayı bittiğini tespit edememişler anlaşılan) için arabaya takviye yaptıklarını, onun ücreti olduğunu yazmışlar.
Tarafıma her seferinde mail attıkları sözleşmeye göre, ne bir ceza sisteminden, ne bunlarla ilgili bir ücret tahsil edeceklerine dair bir bilgi yok. Olsa bile 3 yaşında 40.000 km'de her gün kısa mesafe kullanılan bir Clio olduğu için aküsünün bitmesi de olağan bir olay. Şahsi aracımın 2. senesinde aküsü garantiden değişmişti.
Kiralama hizmetindeki operasyonel masraflarını kullanıcılara ödetmeyi hayal ediyorlar anlaşılan. Moov'dan araç kiralamayı düşünenlerin aklında olsun.
03.05 edit:
Herkese merhaba,
Konu için az önce Moov dan aradılar, kendi içlerinde değerlendirmişler, hakem heyetine gittiğimden haberleri varmış, faturayı iptal etmişler. Bilmiyorum buranın etkisi olmuş mudur, ama yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Tabi ben bu uygulamayı bir kez daha kullanacağımı zannetmiyorum.
|
Ucuz Fiyatlı Buzdolabı Tavsiyesi 1000-1500Tl
|
Ankara.
|
Bildirim Sorunları
İpler Eşit Değil Hatası
|
Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Tahminim.
|
2500 Civarı Sistem Tavsiyesi
|
Hay Huy |
Son Giriş: 17 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.053
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 39.935 (Bu ay: 307)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.489 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası