Selamlar herkese, Yakın zamanda Konya-Adana arası iki seyahatim oldu. Geçen hafta Ceed 1.0Turbo Manuel ile gitmiştim aynı yolu, bu hafta Egea 1.6 Etorq Otomatik lpg li araç ile gittim. Egea lpg li olduğu için giderken hızlı kullandım nasıl olsa az yakarım diyerek, sonra gaz alıyorum baktım Ceed den fazla ödüyorum. Dönüş yolunda Ceed'i nasıl kullandıysam aynı şekilde kullanmaya gayret ettim. Eşit olması adına sadece dönüş yolu için yapıyorum kıyaslamayı. Konya çıkışta iki aracı da aynı istasyonda doldurdum. Aynı noktada sıfırlayıp 105-110 arası Ereğli makasa kadar gittim. Otobana bağlanınca 120 civarı gittim, yer yer 130 a çıktım. Zaten bilen bilir Ereğli makas tan sonra Adana ya kadar yokuş aşağı. Ceed: Bunun sağlamasını yapamadım tekrar doldurup. Ama daha önceki tecrübelerime göre sapma yok. 332 X 5,3 /100 = 17,6 lt benzin harcanmış. Bugün ki benzin fiyatı(8.29) ile 145 Tl ye gelmişim. Km de ortalama 43 Kr yakmışım. Egea: Tabi Egea lpg li olduğu için bu fotoyu benzinlikte çekip lpg tankını tekrar doldurdum. 6,39 fiyattan 23,8 lt gaz aldı. 7,2 lt lpg yakmış ortalama olarak. 6,39 X 23,8 = 152 Tl ye gelmişim. Km de ortalama 46 Kr yakmışım. Sonuç olarak lpg nin küçük hacim karşısında hiç avantajı kalmamış. |
Bildirim