Şimdi Ara

Mazda 3 yakıt tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
27.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar içinizde mazda araçlarının için yakıt tüketimi ile ilgili istatistik oluşturmuş yada şehir dışı sabit süratlerde ne kadar benzin harcadığını merak edip ölçmüş arkadaşlar var ise bizlerede bir ışık tutabilir. Malum mazdaların epey yakıt yaktığı söylenir. Mazdaların şehir dışı sabit 90 - 100 km süratlerde ne kadar benzin harcadığını paylasabilirmisiniz. Teşekkürlerimle,

• mazda3 manual 55 litre 600 km şehir içi şehir dışı tamamen kullanıma bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MZR34

mazda3 manual 55 litre 600 km şehir içi şehir dışı tamamen kullanıma bağlı
    bende zaten 90-100 ortalama hızla sormuştum bu süratte kullanırken yakıt ne kadar kullanıma bağlı değişebilirki
  • quote:

Orijinalden alıntı: zz33zz

bende zaten 90-100 ortalama hızla sormuştum bu süratte kullanırken yakıt ne kadar kullanıma bağlı değişebilirki

Alıntıları Göster
    90-100 km 4. viteste gidersen çok yakar 5. vitesi kullanırsan az yakar ;) Fazla devirli kullanmamak lazım mümkün olduğunca. Bir de lastiklerin havasını iyi kontrol etmek size fayda sağlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MrMurat07

90-100 km 4. viteste gidersen çok yakar 5. vitesi kullanırsan az yakar ;) Fazla devirli kullanmamak lazım mümkün olduğunca. Bir de lastiklerin havasını iyi kontrol etmek size fayda sağlar :)

Alıntıları Göster
    Sen sadece şehir dışı tüketimi sormuşsun ama başlıktan arama yapacaklara lazım olur diye benim ORTALAMA değerleri yazayım dedim:

ORTALAMA:
    7,7 LT/100 KM
    31 KM/SAAT
  • Bir zamanlar detaylı lise tutuyordum.

Mazda 3 yakıt tüketimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardakutlu

Bir zamanlar detaylı lise tutuyordum.

Mazda 3 yakıt tüketimi
    arabanız otomatik olduğu için değerler çok iyi
    sanırım istanbul gibi bir yerde oturmuyorsunuz

ortalamanız 7.6 lt cıkıyor fabrika verisi7.5 ti sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksoy

arabanız otomatik olduğu için değerler çok iyi
    sanırım istanbul gibi bir yerde oturmuyorsunuz

ortalamanız 7.6 lt cıkıyor fabrika verisi7.5 ti sanırım

Alıntıları Göster
    1,6 tüm benzinli araçlar hemen hemen aynı yakıyor. Ortalamayı değiştirenler kullanıcılar.

Rampa aşağı inerken 5. viteste pek gaza basmam, gaza basacaksam da hafif basarım. E-5'te yoğun ama akıcı trafikte 2000-2500 devirde kullanırım. Sonuç olarak tamamen şehir içinde kullanmama rağmen yol bilgisayarı ortama 7,1 litre/100 km (36 km/saat) gösteriyor.

200-300 metre ilerde kırmızı ışık yanıyor, adam hala gaza basıp, ışığın önünde frene basıyor. Yeşil ışık yanınca ralli yarışı gibi aracı 5000-6000 devire getirip kalkıyor, hep yüksek devirde kullanıyor ondan sonrada benim araç çok yakıyor diyor. Olmaz, araca haksızlık yapmamak lazım.

• Arkadaşın da sorduğu gibi bu araç ş. dışı 90 km sabit hızda kaç lt. yakıyor. Teknik veriler 5.3 diyor gerçek nedir? Tercimiz açısından yakıt tüketimi önemli. Ş. içi 8-10 lt. yaktığı söylenebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkngzr

Arkadaşın da sorduğu gibi bu araç ş. dışı 90 km sabit hızda kaç lt. yakıyor. Teknik veriler 5.3 diyor gerçek nedir? Tercimiz açısından yakıt tüketimi önemli. Ş. içi 8-10 lt. yaktığı söylenebilir

Aldığım günden bu yana hiç şehir dışına çıkamadım. Bu nedenle net bir cevap veremeyeceğim. Ama yol bilgisayarı 36 km/saat ortalama hız yaptığımı ve 7,1 litre/100 km sarfiyat yaptığımı gösteriyor. 90 km sabit hızda senin dediğin 5,3 litre/100 km gayet mantıklı olduğunu söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: refazmutlu

quote:

Orijinalden alıntı: hkngzr

Arkadaşın da sorduğu gibi bu araç ş. dışı 90 km sabit hızda kaç lt. yakıyor. Teknik veriler 5.3 diyor gerçek nedir? Tercimiz açısından yakıt tüketimi önemli. Ş. içi 8-10 lt. yaktığı söylenebilir

Aldığım günden bu yana hiç şehir dışına çıkamadım. Bu nedenle net bir cevap veremeyeceğim. Ama yol bilgisayarı 36 km/saat ortalama hız yaptığımı ve 7,1 litre/100 km sarfiyat yaptığımı gösteriyor. 90 km sabit hızda senin dediğin 5,3 litre/100 km gayet mantıklı olduğunu söyleyebilirim.

Alıntıları Göster
    benim de ilk tespitimde full sehir içi yogun trafik kullanarak 380 km sonra benzin aldım. (ortalama 19km/saat) arac 10.0 lt/100km. ancak bi kere hava alanına gidip (sehirler arası gider gibi) geldim. yakıs hemen 9.3 lt ye düştü. hız ortalaması da 24 km/saat e cıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkjackson

benim de ilk tespitimde full sehir içi yogun trafik kullanarak 380 km sonra benzin aldım. (ortalama 19km/saat) arac 10.0 lt/100km. ancak bi kere hava alanına gidip (sehirler arası gider gibi) geldim. yakıs hemen 9.3 lt ye düştü. hız ortalaması da 24 km/saat e cıktı.

Aracım şu an 1500 km'de. Aldığım günden bugüne yol bilgisayırını sıfırlamadım. Yani 1500 km'nin ortalası şöyle:

Ortalama yakıt: 7,1 litre/100 km.
    Ortalama hız: 37 km/saat

Not: Genelde E-5'de kullanıyorum. Trafik, minibüs yolu kadar sıkışık değil ama yine de çok dur kalk yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: refazmutlu

quote:

Orijinalden alıntı: cenkjackson

Aracım şu an 1500 km'de. Aldığım günden bugüne yol bilgisayırını sıfırlamadım. Yani 1500 km'nin ortalası şöyle:

Ortalama yakıt: 7,1 litre/100 km.
    Ortalama hız: 37 km/saat

Not: Genelde E-5'de kullanıyorum. Trafik, minibüs yolu kadar sıkışık değil ama yine de çok dur kalk yapılıyor.

Alıntıları Göster
    6.3lt/100km edirne istanbul arası.tam otobana girerken kmyi sıfırladım. hep otabandan gittim.

otabana girdiğim anda cruse kontrole aldım. gişelere girmeye 3-5 km kala değerlere baktım. ortalama hız 131km/saat.

aracım şu anda 2600km de..

umarım yardımcı olabilmişimdir.

edit: aracım impressive otomatik..

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MemedSaid -- 22 Nisan 2010; 16:36:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MemedSaid

6.3lt/100km edirne istanbul arası.tam otobana girerken kmyi sıfırladım. hep otabandan gittim.

otabana girdiğim anda cruse kontrole aldım. gişelere girmeye 3-5 km kala değerlere baktım. ortalama hız 131km/saat.

saygılar.

Ortalama 131 km/saat için 6,3 litre/100 km bence SÜPER.
  • Orijinalden alıntı: MemedSaid

saygılar.
    [/quote
    Paylaşımın için sağol, peki otomatik vites konforu, performansı nasıl. Vites geçişlerini çok belli ediyormu?
  • quote:

saygılar.

bu araç 7 ileri otomatikmi??????? mazotlu motorlar bile saatte 131km hız e o ortlamayı yakalayamaz???meak ettim,bende 1.6 ti-vct motor kullanıp son vitesde cruiseu 110km ye sabitlediğimde 300km otoyol 90km şehir içinde 6.1 litreye ancak düşürüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: perperek

quote:

saygılar.

bu araç 7 ileri otomatikmi??????? mazotlu motorlar bile saatte 131km hız e o ortlamayı yakalayamaz???meak ettim,bende 1.6 ti-vct motor kullanıp son vitesde cruiseu 110km ye sabitlediğimde 300km otoyol 90km şehir içinde 6.1 litreye ancak düşürüyorum

Alıntıları Göster
    imprressive otomatik ,ş.içi 30km ortalama hız, 8.2l ortalama yakıt

• quote:

Orijinalden alıntı: fotifoti

imprressive otomatik ,ş.içi 30km ortalama hız, 8.2l ortalama yakıt

Alıntıları Göster
    aracım 2008 model tiptronik mazda 3 touring, şehir içi 370 liralık benzin ile 1150 km yaptım, yani 100 km de ortalama 32 liralık benzin tüketiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidoretti

aracım 2008 model tiptronik mazda 3 touring, şehir içi 370 liralık benzin ile 1150 km yaptım, yani 100 km de ortalama 32 liralık benzin tüketiyorum..

Alıntıları Göster
    2010 touring sedan düz vites , şehir içi kullanıyorum,hergün en kalabalık saatlerinde köprüye giriyorum.an itibari ile tüketimim 7.3 lt/100 km. mazdaların çok yaktığı tamamen safsatadan ibaret..
  • Şehir içi - Ümitköy- Birlik mahallesi arası gidip geliyorum. genellikle 7.4 yakıyorum. Şu ana kadar en az 7.1 e kadar indirebildim. Lastikleriminde etkisi var sanırım.
    Pirelli Cinturato P7
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.