Şimdi Ara

Mazda 3 yakıt tüketimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
27.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MemedSaid

6.3lt/100km edirne istanbul arası.tam otobana girerken kmyi sıfırladım. hep otabandan gittim.

otabana girdiğim anda cruse kontrole aldım. gişelere girmeye 3-5 km kala değerlere baktım. ortalama hız 131km/saat.

aracım şu anda 2600km de..

umarım yardımcı olabilmişimdir.

edit: aracım impressive otomatik..

saygılar.

Aracınız kaç model ? 2004 - 2008 yılları arasındaki modellerde cruise control yok diye biliyorum . En azından ülkemize gelen
  • mazda 2009 touring A/T yakıt tüketimim 9,4 lt/100 km. genelde iş geliş gidişi sabah 11 km akşam 11 km şehir içi yol gidiyorum. bunun haricinde hafta sonları yine şehiriçi kullanım var. araç şu an 16.000 km' yi doldurmak üzere. ilk satın aldığımda 10.5 lt tüketim gösteriyordu düşe düşe anca 9,4 lt' ye düştü. ama sanki hala biraz fazla gibi geliyor...
  • Selam arkadaşlar, arabam AT ve şimdiye dek 3000 küsür yol yaptım.Şehirler arası kullanımda 95 km ortalama hızla 6.5/100 km benzin yaktım. Bu değer beni çok memnun etti. Ama şehir içinde yaklaşık 500 km yaptım ve yakıtı 10,7 den aşağı bir türlü düşüremedim.Tasarruf için her yolu deniyorum (yavaş hızlanma,yokuş aşağıda gazdan çekme vs..) Ama yok olmuyor. Acemi falan da değilim,yıllardır araba kullanırım.Millet şehir içi 7,5- 8 gibi değerlerden bahsediyor. Herkes bu düşük değerleri nasıl yapıyor? Siz bu kadar düşük tüketim için ne yapıyorsunuz? Paylaşırsanız sevinirim.
  • Kardeş benim aracımda 2006 AT Dynamic modeli. Merak etme benim değerlerimde aynı seninki gibi. Şehirdışı 6.5 e düşüyor ama şehir içinde 10 lt altına ne yaptıysam düşüremedim.

quote:

Orijinalden alıntı: dradar

Selam arkadaşlar, arabam AT ve şimdiye dek 3000 küsür yol yaptım.Şehirler arası kullanımda 95 km ortalama hızla 6.5/100 km benzin yaktım. Bu değer beni çok memnun etti. Ama şehir içinde yaklaşık 500 km yaptım ve yakıtı 10,7 den aşağı bir türlü düşüremedim.Tasarruf için her yolu deniyorum (yavaş hızlanma,yokuş aşağıda gazdan çekme vs..) Ama yok olmuyor. Acemi falan da değilim,yıllardır araba kullanırım.Millet şehir içi 7,5- 8 gibi değerlerden bahsediyor. Herkes bu düşük değerleri nasıl yapıyor? Siz bu kadar düşük tüketim için ne yapıyorsunuz? Paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 18 Eylül 2010; 23:23:29 >

• Aracım bugün itibariyle 4000 km yol yapmış bulunuyor. Hız ortalaması 18 km/h. Şehir içinde hangi hızda kullanırsam kullanayım bir aydır ortalama hız hep 18 km/h olarak kalıyor, bir türlü değişmiyor. Ne 17 oluyor ne de 19. Acaba göstergede falan mı sorun var.Siz hiç böyle bir durum yaşıyor musunuz arkadaşlar?

Bir ikincisi de, yakıt tüketimim azalacağına gün geçtikçe artıyor.Bir önceki depoyu 11 lt/100 km de bitirdim.Şimdi depoyu yarıladım, ortalama tüketim 11.1 lt/ 100 km. Sorun nedir anlamadım. Herkes 7-8 litreden bahsediyor, benim arabanın haline bak. Ne dersiniz arkadaşlar?
  • quote:

Aracım bugün itibariyle 4000 km yol yapmış bulunuyor. Hız ortalaması 18 km/h. Şehir içinde hangi hızda kullanırsam kullanayım bir aydır ortalama hız hep 18 km/h olarak kalıyor, bir türlü değişmiyor. Ne 17 oluyor ne de 19. Acaba göstergede falan mı sorun var.Siz hiç böyle bir durum yaşıyor musunuz arkadaşlar?

Bir ikincisi de, yakıt tüketimim azalacağına gün geçtikçe artıyor.Bir önceki depoyu 11 lt/100 km de bitirdim.Şimdi depoyu yarıladım, ortalama tüketim 11.1 lt/ 100 km. Sorun nedir anlamadım. Herkes 7-8 litreden bahsediyor, benim arabanın haline bak. Ne dersiniz arkadaşlar?

İnfo tuşuna uzun bas sıfırla ortalama hızı 18 gösterirken ki ekranda...Aracı hep şehir içinde kullanıyorsan ve info tuşuna basarak sıfırlamadıysan ve uzun yol yapmaz isen artacaktır hep sıfırla derim...

Ben, Ankara -Balıkesir arasında 550 km de klima açık ortalama 91 km/saat 5.8 lt/100 km düşürdüm, benzin sarfiyatını ama şehir içinde 8 civarında dolaşıyor...

• 2010 düz imp. araçım eger kasarsam 5.2 ile 5.5 arası yakıyor normal kullanımda 6 lt yakıyor,eger acını acıtıp 130 un altına düşmüyecek gibi kullandıgımda 6.7 yakmıstı...
  • 2010 impressive HB otomatik aracim sehir ici 12.5lt/100 km olarak gosteriyor.Sizin degerleri gorunce cidden cok sasirdim.
    bu benim ilk otomatik aracim acaba ben otomatik araci kullanmayimi bilmiyorum. inanin gaz pedalina dokunkuyorum bile hatta kalkislarda o kadar
    az basiyorum ki cogu kez arkamdan korna caliyorlar.
    acaba benim aracimda bir sorunmu var bu arada jantlarim 17 inch bu gostergelerin hatali hesap yapmasina hangi oranda yol acar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: razumuhin

2010 impressive HB otomatik aracim sehir ici 12.5lt/100 km olarak gosteriyor.Sizin degerleri gorunce cidden cok sasirdim.
    bu benim ilk otomatik aracim acaba ben otomatik araci kullanmayimi bilmiyorum. inanin gaz pedalina dokunkuyorum bile hatta kalkislarda o kadar
    az basiyorum ki cogu kez arkamdan korna caliyorlar.
    acaba benim aracimda bir sorunmu var bu arada jantlarim 17 inch bu gostergelerin hatali hesap yapmasina hangi oranda yol acar.

İnce yanaklı lastikler fren performansı ve yol tutuş gibi + özellikler kazadırırken konfordan büyük ödün verir ve yakıt tüketiminde büyük bir artış gösterilmesine yol açar. Kilometre saatinde bir sıkıntı yaratması hakkında ise bir bilgim yok

• dun depoyu fulledim 100 km yol yaptim ve tekrar benzinciye girdim
    yol bilgisayarinda 12.4 lt/100km gosteriyordu.
    depoyu fullettim 10.78 litre benzin aldi (40 lira)
    yani bence jantlarin 17 inch olmasindan dolayi yol bilgisayari gercek degerden daha fazla yaktigimi gosteriyor gercek deger
    ise km de 40 kurus bu bile bence fazla ancak yapacak bir sey yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razumuhin -- 19 Ekim 2010; 8:48:00 >
  • Şimdi olay şu: Ortalama hız ne kadar artarsa ortalama yakıt tüketimi azalıyor.Benim arabada ortalama hız 19 km/h iken yakıt tüketimi 11,1 lt/100 km oluyor.Ortalama hız 20 ye çıktığında tüketim 10,5 e düşüyor. Yani ne kadar uzun süreli hızlı kullanırsan tüketim de o oranda azalıyor.Şehirlerarası tüketimin öyle az olmasının nedeni de bu. Şimdi şehir içi 7-8 lt yakıyor diyen arkadaşların da tüketimi aslında şehir içi tüketim değil. Arkadaş TEM otoyolunda basıyor, 10-20 km gidiyor,sonra 1-2 km ara caddelerden evine gidiyor ve sonra şehir sınırları içinde olduğu için buna şehir içi tüketim diyor.
    Teorik olarak şehir içinde olmasına rağmen gittiği yol şehirler arası yol niteliğinde. Yukarıda az yakan arkadaşların ortalama hızlarına bakılırsa 25-30 km/h ten az değil. Buna göre, İstanbul gibi büyük bir şehirde tüketim daha az, küçük şehirlerde tüketim daha fazla olacaktır. İstanbul'daki trafik sıkışıklığına rağmen böyle olacaktır.Çünkü kesintisiz hız yapma miktarı, İstanbul'daki dur-kalk miktarını fazlasıyla amorti edecektir. Aksini düşünen varsa beri gelsin :)

• quote:

Şimdi olay şu: Ortalama hız ne kadar artarsa ortalama yakıt tüketimi azalıyor.Benim arabada ortalama hız 19 km/h iken yakıt tüketimi 11,1 lt/100 km oluyor.Ortalama hız 20 ye çıktığında tüketim 10,5 e düşüyor. Yani ne kadar uzun süreli hızlı kullanırsan tüketim de o oranda azalıyor.Şehirlerarası tüketimin öyle az olmasının nedeni de bu. Şimdi şehir içi 7-8 lt yakıyor diyen arkadaşların da tüketimi aslında şehir içi tüketim değil. Arkadaş TEM otoyolunda basıyor, 10-20 km gidiyor,sonra 1-2 km ara caddelerden evine gidiyor ve sonra şehir sınırları içinde olduğu için buna şehir içi tüketim diyor.
    Teorik olarak şehir içinde olmasına rağmen gittiği yol şehirler arası yol niteliğinde. Yukarıda az yakan arkadaşların ortalama hızlarına bakılırsa 25-30 km/h ten az değil. Buna göre, İstanbul gibi büyük bir şehirde tüketim daha az, küçük şehirlerde tüketim daha fazla olacaktır. İstanbul'daki trafik sıkışıklığına rağmen böyle olacaktır.Çünkü kesintisiz hız yapma miktarı, İstanbul'daki dur-kalk miktarını fazlasıyla amorti edecektir. Aksini düşünen varsa beri gelsin :)

Aynen katılıyorum.impressive A/T şehir dışında 100/7 lt şehir içinde 100/12 lt'ye yakın yakıt harcıyor.Zaten aracın fabrika verisi 100/10.2 LT.

• 2010 Mazda3 Touring Ş. Dışı 110-120km 7,5 Litre , Ş. İçi 8,5 L. Şu an ortalama 8,3 L.
  • bu durumda mazdalar çok yakıyor denebilir rahatlıkla?
  • Dizel 2012 Mazda 3 115 Bg

Istanbul sehirici orta ve yogun trafik : 6.4 l/100km
  • quote:

Orijinalden alıntı: klent

bu durumda mazdalar çok yakıyor denebilir rahatlıkla?

neye gore dedigine baglı arkadasım bence?
    bu performansta bir araca gore bence gayet normal hele de performanslı kulanıyorsanız bence
    benim 2010 1,6 touringim sehir icin 8-8,5 aralıgından cıkmıyor hic ki dediigim gibi performanslı kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: klent

bu durumda mazdalar çok yakıyor denebilir rahatlıkla?

Evet denilebilir ama rahatlıkla değil...

Kullanım şartlarına ve yol durumuna göre yakıt değişir. Elimizde sağlıklı veriler olmadan da; çok yakıyor/az yakıyor kanısını güçlendiremeyiz kendimizce...

Mazda 626 aracım var 2.0 i DOHC motor, ne yaktığını kimseye söylemiyorum...

1-İnanmazlar

2-Nazar olur

3-Benim yakıtımı başkaları almıyor...

Herkese kazasız, az yakıtlı günler.

• benim aracım 2010 model mazda 3 imp otomatik, 20000 km yakın kullanıyorum şu an ort yakıt değeri 8.9lt/km
  • üstelik otomatik vites olduğu için ileri sadece 4 vites var bu da çok yakmasındaki başka bir etken tabii, gene de diğer avantajlarıyla bu eksiğini kapatıyor benim için.
  • 2006 mazda 3 MT aracımın şehir içi/şehir dışı ortalama yakıt tüketimi şu an 7.0 Lt/100 km
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.