Şimdi Ara

Mazda 3 yakıt tüketimi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
27.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aracım 2012 mazda3 otomatik 1000 km de uzun yolda benzinli 10 lt yaktı. otomotivonline sitesinde 30.000 km ye kadar çok yakacağı yazıyor. bu 3.000 kmde yanlışmı yazılmış? yakıt tüketimi ne zaman düşer? nasıl?
  • Ankarada otomatik şehiriçi ve ortalama bilgisi verebilecek olan var mı?

2009 öncesi AT modeller için?

LPG ve Benzinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 12 Nisan 2014; 11:12:50 >
  • Mazda 3 2011 otomatik verileri

90-100 km sbt hızla 6.0-6.5 litre Depo 40 litre 15 litre yedek depo. Toplam 55 litre. 40 litre ile 650-720 km yol yapıyor basmazsanız. 130-150 km hızla giderseniz 40 litre ile 500-600 km yaparsınız.
    Sehir ici (Eskişehir) 9.0-9.5 litre. Eskişehir gibi soğuk bir memlekette bile şehir içi 40 lt ile full klima, yoğun trafik, kısa mesafe sürüşle en kötü 350 km yol gidiyor.

Arkadaşımın 1.4 cvvt accent blue manuel aracıyla aynı yakıyor şehir içi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nihayet aracımla bir ay önce iznimde buluştum.

Daha önce yazdığım gibi 2005 Sedan AT + Landi Renzo LPG kitli aracım ile 3000 km den fazla yol yaptım üç hafta içinde.

Burada yazılanları okuyunca yakıt konusunda biraz endişelenmiştim
    Ama benim LPG ile elde ettiğim veriler muhteşem gerçekten. Ölçümlere inanamayıp tekrar tekrar ölçtüm hatta.

Depoyu fulledikten sonra ortalama 300 km gittikten sonra tekrar depo fullenerek yapıldı ölçümler

İlk ölçümümü Ankara / İstanbul /Ankara arasında otobanda yaptım klima zaman zaman açık ve 4 kişi ile birlikte 140-90 arasında ortalama 110 ile 23 kuruşu (1 litre 2,38-2,70) yakaladım ki henüz aracıma alışamadan zorunlu olarak şehirdışına çıkmıştım. Daha önceden Bursa-Tekirdağ-Bursa-Ankara arasında abimin yaptığı ölçümde de 23 kuruş olduğunu biliyordum ve bunu teyit etmiş oldum.

İkinci ölçümüm Ankara içinde önce 294 km sonra 256km sonrasında 404 km sonra gittikten sonra hesapladım. Vereceğim değerler birçoğunuz için inandırıcı gelmeyebilir ilk ölçümlerimde hata yaptığımı düşünmüştüm bende ancak hata olmadığını sonraki ölüçümlerimde pekiştirerek anladım, bu konuda kimin ne düşündüğü ve ne söyleyeceği gram umrumda değil baştan belirteyim :).

Ankarada şehir içinde ilk 294 km ölçümümde çok büyük kısmı şehiriçinde kalanı ankaranın çevre yollarında yaptım, 78 liralık otogazla km de ortalama 26,5 kuruş yakaladım ki bir yanlışlık olduğunu düşündüm tekrar hemen hemen aynı şekilde 256 km yol daha gittim ve sonuç yine değişmedi.

Son olarak üçüncü defa çoğunluğu ankaranın 82 km hız sınırlı çevre yollarında yollarında yarısı klimalı olmak üzere 404 km gittim, yatırım için arsa baktığımdan her daim arabada üç-dört kişi vardı, Lpg ye 10 kuruş zam gelmeden hemen öncesinde 11,5 litre (2,39 dan POGaz) ve sonrasında 27 litre (2,49 dan POGaz) aldım. Şehirdışı değerlerle neredeyse aynı değerleri yakaladım, ki genel olarak aracımı her daim sakin ve yormadan kullanırım. Bu arada aracımın tüm bakımları abim tarafından yeni yaptırılmıştı.

• arkadaşar benmde bu araç çok hoşuma gidiyor fakat yakıt konusunda gerçekten endişeliyim.2.elinin zayıf olmasından vazgeçtim ama yakıt önemli.manuel olanlarda 2009 2010 ve 2011 arasında yakıt farkerdr mi sizce?birde brc uyar mı sizce?sakin kullanan biriyim.şehir dışında da ort. 120 yaparım.sizce şehir içi ve dışı en kötü lpg de kaç lt yakar bu araç?yardımcı olursanız sevinirim.eğer çok yakarsa clio grandtour almak zorunda kalacağım ama mazda keyfini yaşayamayacağım tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eğitmen 6734

arkadaşar benmde bu araç çok hoşuma gidiyor fakat yakıt konusunda gerçekten endişeliyim.2.elinin zayıf olmasından vazgeçtim ama yakıt önemli.manuel olanlarda 2009 2010 ve 2011 arasında yakıt farkerdr mi sizce?birde brc uyar mı sizce?sakin kullanan biriyim.şehir dışında da ort. 120 yaparım.sizce şehir içi ve dışı en kötü lpg de kaç lt yakar bu araç?yardımcı olursanız sevinirim.eğer çok yakarsa clio grandtour almak zorunda kalacağım ama mazda keyfini yaşayamayacağım tabi.

hocam 97 model mazda lantis aracımı sattım 1 haftada. 2006 model mazda 3 hb otomatik aracımı da servis 2 günde sattı. temiz olduktan sonra alıcısı çıkıyor. bilen adam alıyor zaten mazdayı. şuan 2012 mazda 3 hb kullanıyorum. lpg li şekilde 30-35kuruş arası değişiyor şehir içi trafikte. fakat bende sizin tam tersinize hırslı kullanan biriyim. uzun yoldu 2012 model aracımı denemedim açık söylemek gerekirse. fakat 2006 model aracım uzun yolda 7-8 litre civarı yakıyordu. fakat onda hız sabitleyicisi cart curt yoktu. 2012 olan aracımın hız sabitleyicisi ve yeni sistem lpg'li olması dolayısıyla daha da az yakacağı düşüncesindeyim. eğer clio almadıysanız mazda tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haqaan07 -- 28 Temmuz 2014; 13:39:02 >

• Merhabalar

mazda 3 lere göz atmaya başladım 35 bin tl civarında nakitim var o civarda mazda 3 Impressive bakıyorum kimi yorumlar cok yakıyor kimi yorumlar az yakıyor diyor

2010 model lpg li manuel araç almayı düşünüyorum öğretmenim haftada 4 gün okula gidiyorum ama aylık ortalama bin km yol yaparım bu araç ile aylık yakıt giderim ne seviyede olur yardımcı olur musunuz bir de tavsiye eder misiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.