Solar jeneratör tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, sorma istediğim bir konu var.
Sürekli elektrikler kesiliyor, evdeki bütün cihazlar ahirete göçmede bir şeyler yapmak istiyorum. Bunun için aklıma gelen fikir balkona iki panel koyup, bol miktarda akü ile şebeke ortak kullanımı sağlayıp sağlayamayacağımı öğrenmek :)
site yönetimi ev benim olsa da balkon önüne panel koymama izin vermeyecektir. O yüzden tek panel olarak düşünelim. Hatta panel olmadan şebekeye bağlayabiliyorsak sadece akülerden bir jenratör de olabilir.
böyle bir sistem yapabilir miyiz? Elazığda bunu yapacak adam bulmak da mesele ama önce pratikte olup olmayacağını ve donanım olarak neler önemli öğrenmek istiyorum.
Engellilere yapılan ÖTV indirim zulmü
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır forumdayım. Gerek forum gerekse toplumun genel kesiminde engelliye karşı oluşturulan olumsuz bir hava var. ÖTV indirimi limitimiz son güncelleme ile 330bin tl oldu. Bu konuyu biraz aydınlatmak, biraz tartışmak ve gündeme getirmek için konuyu açıyorum.
Baya detaylı yazıyordum ama gereksiz olduğunu düşünüp, daha kısa keseceğim.
Ben 1. derece risk grubundayım, işe bile doğru düzgün gidemezken bakanlıkların işgüzar bürokratları yüzünden, halen geçerli olan H sınıfı ehliyetim ve raporumla Ötv indirimi alamıyorum.
Vergi dairesi kod yok veremem diyor. İyi dedik ehliyeti yenileyelim. 20 Ekim tarihinde yönetmelik değiştiği için, özel hastaneden alamadım. İlla şehir hastanesinden il sağlığa sevk almam gerekiyormuş. Peki! . Elazığ şehir hastanesine gittim göz, nöroloji muayene sonucu heyete sevk etti. kbb tutturdu BERA (uyutularak yapılan beni baya kötü etkileyen bir işitme testi) isterim. Adama rapor gösteriyorum, bera yapılmış , tanı konulmuş. Odyo test var, nf2 teşhisi var (nf2 karakteristiği sağırlıktır, kulak kanalında ur çıkar) olmaz diyor. İşin komiği %70'de duysam, %0'da duysam yapabileceği tek şey heyete sevk etmek. Sürücü olamaz yazamaz, kod yazamaz. heyete sevk etmek zorunda. Duymadığımı halde duyuyorum desem bir mantığı var. Neyse biz zor bela iki gün sonra BERA yaptırdık. Bu işlemler bize 4 güne mal oldu ve ev-hastane arası 15km. Nasıl gider gelirsin tabii ki doktorun umurunda değil.
Ertesi hafta heyete çıktım. Evden logitech direksiyonu da götürdüm ki direksiyon tutabildiğimi görsünler. Doktorlar kendi aralarında konuşup, bir kaç! test daha yapmamı istediler. Bunlar 4 adet MR (beyin, boyun,sırt lomber) ve emg. Bu testlerle benim araba sürebilmem arasında en ufak alaka yok. Niyet okumak, her sürücüden ekg istemek gibi bişey. Tsk'da pilot olmayacaksanız anlamı yok. Neyse böylece ehliyeti onaylamayıp yolladılar. şimdi testleri yaptırıp 75 yaşındaki tansiyon hastası babamı ve beni virüs (mutasyonlu da olabilir:)) dolaysıyla ölüm riskiyle baş başa bırakılabilirim yada arabasız nasıl yaşayacaksam o yolu deneyebilirim. şimdi ay sonu virüsten kapanmazsa tekrar heyete çıkacağım. Bu sadece benim son bir haftada başıma gelenler. 39 yaşındayım ve 12 yaşımdan beri hastanelerde sürünüyorum, ona göre hayal edin (mümkün değil ama deneyin) :)
benim gibi hatta benden daha zor durumda olan binlerce insan var, bizim için kolunu bacağını kaybeden Gazi var, her sabah çocuğunu diyalize götürmek zorunda olan baba var. var da var. Gelelim esas soruna
Ömründe başı ağrımamış insanlar "yağ bunğlar suistimal ediyor, lüks arabaya biniğyor" diye diye hayata tutunmaya çalışan insanları hor görüp, sanki çok matah bir şeymiş gibi bir de aldığı üç kuruşluk arabayı çok görüyor.
- Kardeşim ötv'yi ben mi koyuyorum? Engelliler bütçeye yük oluyor da o yüzden mi ötv var?
- Ötv kalksın bi Allah'ın kulu bu doktorlarla, bu rezil sistemle uğraşır mı? Alım gücümüz olsa niye indirim peşinde koşalım? Herkes merso alsın banane?
- Sizin araç alamamanıza hangi engelli yada engelli yakını sebep oluyor? Acaba ben araç alınca hanginiz alamıyorsunuz? kime nasıl bir zararı var?
- Herkesin ihtiyacı farklı, bana kör nokta uyarı, anahtarsız giriş şart! Bunlar da ancak üst paketlerde var. Neden size lüks olarak görünüyor?
- Limitler koydular, sözde açgözlü köpekler "bak engelli lükse biniyor" demesin diye, şimdi limit dahilinde full polo alamıyorsun. Adamın 2 çocuk var, tekerlekli sandalye var, 5 yıl idare edecek sorun çıkarmayacak geniş bir araca ihtiyacı var. devlet bunu bedava da vermiyor, kdv alıyor; kullandığı yakıttan, kaskodan, her masraftan vergi alıyor. tek fark ötv ve mtv. Daha fazla ne yapılabilir demek yerine olanı törpülemeye uğraşıyor herkes.
- Şehit yakınlarına bir defaya mahsus ötv indirimi var. Adam sizin için, benim için ölmüş. Canını vermiş biz de bir arabalık ötv indirimi lütfetmişiz. İnsaf!
- Gaziye yokuş, engelliye yokuş "suistiğmal ediğyoğla yaa" . Yarın size bir araba çarpsa engelli kalsanız ne halt edeceksiniz? Bütün haklarınız gasp edilmiş, bütün yollarınıza engel koyulmuş! Anlaşılması için illa başınıza gelmesi mi lazım?
- Dilerim bu postu okuyanlar suiistimali önlemenin engellinin görevi olmadığını, sadece hayata tutunmaya çalıştığımızı anlar. Haline her gün şükreder. Size tavsiyem bu ülkede engelli olmayın ! Benim engelimle bir sorunum yok ama hem insanlar hem devlet buna pişman etti :(
Hamur açan mutfak şefi önerisi
Ryzen 2700x - Tuf X470 - Plus Gaming en ideal değerler
|
5700xt ve Samsung CHG70Q HDR sorunsalı
Aida tuhaflığı
2700x için hangi soğutma?
|
SGM24INVSMA >Sigma salon tipi klima nasıldır?
|
EthDcrMiner çok fazla diske yazma yapıyor
|
65" üstü 4k tv tavsiyesi.
|
İlgi Alanları: bu şu o
‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.621
İkinci El Bölümü Mesajları: 157
Konularının görüntülenme sayısı: 22.846 (Bu ay: 119)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.987 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware