Şimdi Ara

Katılım Bankası ile 2. El Araç Alma Süreci Nasıl Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Katılım bankası finansmanı ile 2. el araç almayı planlıyorum. Bankaya gerekli belgeler ile gittikten sonra süreç nasıl işliyor yardımcı olabilir misiniz?

• Alacağın aracın ruhsatını şubeye verirsin, kredi tahsis onayları hallolur ve sana satışı alabilirsin denilir. Sen satışı alırsın örneğin araç 500bin 200 kredi olacak 300 senden. Sen 300 bini satıcıya verirsin satışını alırsın, noter sözleşmesi ve yeni ruhsatı yollarsın şube de kasko sigorta teklifi alır. Kasko sigortayı oradan yaptırmak zorundasın yaptırmamak istersen o işi hiçbir şube yapmaz. Kasko sigorta poliçelerin kesilir ve banka ödemeyi satıcı ibanına yollar. Satıcı ben sana güvenmem diyebilir bu durumda kredin onaylanınca ıslak imza ve kaşeli ödeme tahahütnamesi alırsın. Satıcıya bunu iletirsin gerekirse kendisi teyit edebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Alacağın aracın ruhsatını şubeye verirsin, kredi tahsis onayları hallolur ve sana satışı alabilirsin denilir. Sen satışı alırsın örneğin araç 500bin 200 kredi olacak 300 senden. Sen 300 bini satıcıya verirsin satışını alırsın, noter sözleşmesi ve yeni ruhsatı yollarsın şube de kasko sigorta teklifi alır. Kasko sigortayı oradan yaptırmak zorundasın yaptırmamak istersen o işi hiçbir şube yapmaz. Kasko sigorta poliçelerin kesilir ve banka ödemeyi satıcı ibanına yollar. Satıcı ben sana güvenmem diyebilir bu durumda kredin onaylanınca ıslak imza ve kaşeli ödeme tahahütnamesi alırsın. Satıcıya bunu iletirsin gerekirse kendisi teyit edebilir.

Teşekkürler. Devir işlemi nasıl oluyor? Ben banka adına vekaleten mi alıyorum aracı? Normal faizli kredilerden farkı bu değil mi prosedür olarak?

• marco1234321 kullanıcısına yanıt

Aracı sen kendi üzerine alırsın. Zaten imzaladığın kağıtlarda banka seni kendi adına vekil tayin edip, aracı kendi üzerine alabilirsin diyor. Devir işlemi normal araç satışı olarak düşün. Aracı almamış olman ticaretin henüz başlamamış olması gerek. Bankaya almayı planladığın aracın ruhsatı, maaş bordron sgk dökümün ile gitmen yeterli. Alacağın aracın tsb.com kasko değer listesindeki değerine göre kredi verir bankalar. Bazı katılım bankaları aracın kasko değeri örneğin 400bin ancak sen 350bine alıyorsan 350bine göre kredi verirken, çoğu katılım bankası kasko değerine göre kredi veriyor satış değerine bakmıyor. Aracın ağır hasar kaydı olmaması gerekiyor.

• Lego95 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim çok faydalı oldu cevaplar.

• Alacağınız araç kaç model?

5 yaşından büyük 2.el arabalara finansman vermiyorlardı.

2017'de kuveyttürkten araç finansmanı kullanmıştım şu an prosedürler değişti mi bilmiyorum.

• Diğer banka kredilerinden hiç bir farkı yok, sadece sözleşmede faiz yazan yerleri silip katılım payı yazıyorlar.

Kredi işlemleri bittikten sonra aracın peşin kısmını ödeyip noter satışını yapıyorsunuz, satış sonrası kredi tutarını satıcıya aktarıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kuveyttürkden finansman için başvurusu yaptım oran yüksek çıkınca vakıf katılıma gittim vakıf katılımda oran 1.59 du yalnız vakıf
    katılım da kuveyttürkteki kasko teklifi sunulmadı merak ettiğim bana sunulan(Kuveyt) onaylamış olsaydım vakıfkatılımda tekrar kasko yaptırmak zorunda kalırmıydım.
    Neova sigorta 8250 Kuveyttürün kendi sigortası
    Hdı katılım sigorta 16600 TL
    1.59 bana 1.80 e geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GS-33 -- 13 Mart 2023; 23:49:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Faiz zaten kar payı anlamına gelmiyormuydu

• En başta, parayı almadan noterde satışı verecek birisini bulmanız gereklidir sanırım

• GS-33 G kullanıcısına yanıt

Kuveytturk ile neova aynı çatı altında o yüzden neova piyasadan uygun teklif verir ancak kuveytturk üzerinden başvuru yaparsan. Başka kurum ile neovadan yaptığında bankanın komisyonu da devreye girer. Kuveytturkteki neovanın verdiği teklifi başka banka da göremezsin. Sietem otomatik hesaplar ve yeni talep olarak algılar.

• araç satışı bu şekilde teklif edildi mal sahibi olarak asla kabul etmedim etmem aracı veriyorsun para yok bankada diyolar hesabında değil tr de bu kadar dolandırıcı varken kimse malını bu şekilde satmaz

• izmirlim21 kullanıcısına yanıt

Yakın bir tarihte arkadaşımda ben de katılım bankası aracılığı ile araç satın aldık. Banka zaten satıcı adına taahhütname düzenliyor zaten. Banka mı dolandırıcı olacak bu durumda. Gayette güvenilir bir şekilde satılıyor yani. Araç satışı gerçekleştikten sonra adınıza düzenlenen ruhsatı bankadaki yetkiliye attıktan sonra 1 saat içinde para hesaba geçiyor.

Kesinlikle iptal edilemez diyor arada 8500 yakın fark var

• izmirlim21 kullanıcısına yanıt

Evet riskli bir yöntem. Ben de tedirgin olurdum açıkçası.

yakın zamanda bu şekilde araç aldım. Araç sahibine, krediyle araç alacağımı en başından söyledim. Bankayla olan yazışmaların ekran görüntülerini aralıklı olarak satıcıya ilettim. En son, “krediniz onaylandı, satıştan sonra ruhsatı gönderin, krediyi satıcı hesabına eft yapacağız” mailinin de ekran görüntüsünü paylaşıp, noterde işlemleri tamamladık. Güven ve süreci doğru yönetmek önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 14 Mart 2023; 20:3:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.