Şimdi Ara

2.el araba aldıktan sonra yapılacak bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu 2. el araç aldıktan sonra nasıl bir bakıma girmeli veya alırken nelere baktırmalı diye açıyorum. 2006 85 bin de punto 1.4 active aldım. arabayı bakıma sokmak istiyordum.aracı alırken 60 bin bakımlarının yapıldığını yardımcı kayışlarının vs değiştiğini söyledi satan kişi.fakat tatmin olmadım.çünkü servis bakımlı değil ve belgesi de yok. durum böyle olunca ben de araştırmalarım sonucu bakım için liste yaptım. Burada paylaşma gereği duydum çünkü internette pek fazla bilgi yok. Yarın aşağıda yazılanların yapılması için 3 özel servisden fiyat alacağım. bu yazılanlara eksik görürseniz lütfen ekleme yapınız.
    bu arada ön bilgi olsun diye fiyat hakkında bilgi sahibi olanlar ortalama bir şeyler söyleyebilirler mi?

triger ve yardımcı sistem kayışlarının durumlarının kontrolü,ayarı
    supap ayarı kontrolü
    debriyaj sistemi kontrolü
    ön ve arka süspansiyon elemanlarının boşluk kontrolü,değişimi(rotbaşı,rotil,salıncak burcu,amortisör,amörtsör takoz ve burçları)
    ön düzen ayarı
    sıvı seviyelerinin tamamlanması(motor sogutma,frenler,ön cam yıkama,akü vs.) akü,sogutma sıvısı,cam yıkama sıvısı yogunluklarının ölçülmesi,yogunluk degerinin saglanması)
    yakıt filtresi-hava filtresi-polen filtresi değişimi
    motor yağı ve filtresi değişimi
    bujilerin değişimi
    en son pc'den kontrol

---ayrıca

yardımcı sistem kayışlarının 60 bın km de degişmesı gerek??(altarnatör,klima kompresörü,hidrolik,direksiyon pompası) değişmediyse değişimi
    vites kutusu yağ seviyesi??60 bin km de değişmesi gerek
    hidrolik direksiyon sistemi yağı ve fren yağı değişimi? 60 bin de değişmesi gerek
    baskı ve balata durumu, fren diski fren balataları kontrol
    su pompası kontrol

• Servise gittiğinizde bakım kapsamında yapılacak tek şey değişim değildir, aynı zamanda kontrol da yapılır. Eski sahibinde değişmemiş kayışlar ve diğer önemli parçalar kontrol edilirse sorun kalmaz. İstanbul'daysanız iyi bir servis önerebilirim.
  • en önemli olarak fren sistemine baktırın disklerde birşey olmaz bu kmde fakat fren balatalarının değişimi olabilir
  • Oncelikle tesekkurler.istanbul`da degilim.iyi bir yer buldum velakin sira vardi.cumartesiye kaldi bakim isi.balatalari lastikleri degistirken baktim gayet saglam ve erimemis duruyorlardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Sorması ayıp, nereden ve kaça aldınız acaba? Bende şu aralar punto bakıyorum ondan sordum.
  • Antalyadan 19a aldim.yalniz antalya icin acikcasi araba piyasasi biraz pahali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.