Şimdi Ara

2. El araç alırken deposunun boş olması doğru mudur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. El araç alırken kimi insanlar çok düşük paraların bile peşine düşerek, araç deposunu boş teslim etme yoluna gidiyorlar.

Örnek olarak;
    1. Derece - İleri mezarcılar: Aracı çalıştıracak kadar bile yakıt yoktur. Adeta depo kurudur.
    2. Derece - Mezarcılar : Sadece aracı çalıştıracak kadar yakıt vardır. 5 km belki gidebilir. Benzin lambası yanmaktadır.
    3. Derece - İleri ölücüler : Benzin lambası yanmakla beraber, 20 km yol gidilebilecek kadar yakıt vardır.
    4. Derece : Benzin lambası yanmamakla beraber, her an yanabilir durumdadır.
    5. Derece : 1/4 Depo benzin vardır.

Sizce bu şekilde araç teslim etmek doğru mudur ?

Ben 1. Derece diye tabir ettiğim ileri derece mezarcı bir galericiden alışveriş yaptım. Olmaz demeyin.

Alıcı ve satıcı açısından ticaret ahlakı, örf ve adetlerimiz ile etik anlayışımız açısından değerlendiriniz.

• Sen arabanın o haliyle almayı kabul ediyorsun buna deposundaki yakıtta dahil.
  • geçtiğimiz günlerde 4.dereceye denk geldim ve 25km mesafedeki notere gitcez aracın asıl sahibi orda dedi bende araba hevesiyle attım benzini fakat satarken böyle bişey yapcağımı sanmıyorum en azından yarım depo olsun
  • Sin sattigim aracın Lpg deposunda çeyrek depo vardı. Benzinde ışık yapmasada çeyreğin altındaydı. 10liralık yakıt için karşımdaki adama kepaze olmaya niyetim yok.
  • Burda sanirim önemli kriterlerden biri de aracin satilmadan önce aktif kullanimda olup olmamasi.Bir galericiden arac aliyorsaniz arac gunlerce dukkan önünde yatacaği için yakit miktari 1. derecedeki gibi oluyor %99.Fakat bireysel kullanicidan arac aliyorsaniz depo fule yakin bile kalabilir cunku o ana kadar arac kullaniliyor.Noterde aynen su cumleyi kuran saticiyla karsilastim " Tüh icinde de 150 liralik yakit vardi onu da ekleyelim satis tutarina !!" Bunu ben sahsen soyleyemezdim karsimdaki insana.
  • Sattigim araçta yüzde 60 depo benzin, full depo lpg vardı.

Hiç bir sınıfa girmiyorum ben. Aldığım araçta ise çeyrek depo vardı. -ki bu bence kabul edilebilir, laf söylenmez. Işık yanması şık değil.
  • Galeriden en yakın benzin İstasyonuna kadar yakıt olmalı adabı budur. Yoksa ayıptır. Zaten deposu boş çalışmayan araba bulunduran galeriden alışveriş yapmak ne kadar doğru tartışılır.

Diğer türlü biniciden alırken adam satacaksa aracını haliyle çok yakıt almaz.

Çeyrek depo civarı garipsenecek bir durum değil.

Bir arkadaşın dizel pejo 307 sini sattık. Öperken fulle Di depoyu satmaya niyeti de vardı. Tesadüfen bir arkadaşın arkadaşı denk geldi. Parada anlaştılar arabayı gösterip notere gittiler neredeyse tam dolu depo ile.

Herkese böyle denk gelmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yarim depo mazotla verdim araci keza koydukdan 1 gun sonra satmamin etkisiyle.
  • Son sattığım aracımda çeyrek depo benzin vardı. Aracı alan arkadaş şehir dışından geldiği için noterden çıktıktan sonrada Adana kebabını yedirdim, hediyelik şalgamlarını aldım, lpg deposunuda fulleyip yolcu etmiştim:)
  • Ben yanılmıyorsam Galerici veya devamlı al-sat yapanlar depodaki benzini hortumla çekerler diye biliyorum.
    2. ihtimal de depoda benzin varsa benzin bitene kadar işlerini o araçla görmeleridir.
    Yoksa günlerce, aylarca galeride dursa bile benzin biter mi? Ya da kim benzin ışığı yanana kadar kullanıp satar.
    Bundan başka mantıklı bir cevap bulamıyorum.
  • Yaklasık 4 sene once galerıden ıkıncı el bır arac aldık. Galerıcı vatandas arabada benzın yok alın dedı. Tamam dedık aldık arabayı cıktık yola daha galerıcıler sıtesınden cıktıktan 50 metre sonra araba stop ettı. Megerse o kadarcık benzın varmıs. Nerdeyse yarım saat yenı aldıgımız arabayı ıttık. O gunen sonra benım ıcın galerıcıler hep tehlıkelı adamlardır..
  • 2012 de i30 aracim vardi satarken full depo benzin vardı.

Noterden çıktık adam kardes al su parayi depo dolu hak geçmesin dedi.

Yok olurmu öyle sey dedim almamistim.

Adam da o zaman beraber yemek yiyelim demisti.

Boyle insanlarda var.
  • 1997 Model renault 19 aracımı satarken 15 liralık benzin almıştım onla verdim.(çok yakında benzinci var)
    Ben boş aldım bende boş veririm devir ekonomi devri öyle boşa para harcarsan aç kalırsın olayın bence ölücülükle alakası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Aralık 2016; 14:59:31 >
  • bi dünya para verip sıfır araç alıyorsun onda bile sadece istasyona gidebilecek kadar yakıt oluyor. Ikinci elde böyle olması neden tuhaf geliyor ki?
  • sattığım aracın deposunu niye ben dolduruyorum gitsin yeni sahibi doldursun
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun size. Sanırım adanalisiniz forumda Taner gode bey vardı adanaliydi. Sattığı kişiye hediyelik peynir tenekesine kadar aldığını yazmıştı.

Arkadaşım adana dan Gokcan otomotivden passat tsi almıştı. Adanadaki konaklama, sabah ve akşam yemeği, alım satım dan sonra depoyu doldurma gibi tüm masraflarını çekmişler. Sattiklari aracın yedek anahtarını bulamamış galerici bir ay sonra anahtar parasını da eft yapmış. Böyle esnaflarda var.

Demek ki adana halkı misafirperver.
  • 0 araç bayiden alırken depo ne kadar dolu oluyor ?
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Genelde en yakın istasyona gidecek kadar oluyor.
  • Genelde 1/2 depo ya yakın olur. En son şehir dışından geldikleri için üzerine full yapıp vermiştim.
  • Galeriden araba alacaksanız yanınızda bir bidon benzini mutlaka alın.

Bu arada konuyu okurken farkettim. Neredeyse gördüğüm tüm galericiler sitesi içinde veya hemen bitişiğinde bir benzin istasyonu oluyor. Adamlar zaten özetlemiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.