Şimdi Ara

2. el araç alırken neden sahibi ustaya göstermeye karşı çıkar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bir araç alıcaktım 2. el sahibi ustanın ayağına gitmem diye tutturdu tanıdık varsa gelsin baksın dedi. Bende gözüm kapalı vermem parayı diyip vazgeçtim. Aracıma güveniyorum diyip durdu sattıktan sonrada bir sorunda sanki beni tanıyacak gibi arkadaşlar uyanıklık yapmaya kalkıyor dedi ama genede siz siz olun anlayan birine göstermeden almayın

• bizimde başımıza gelmişti adam her hafta ustaları dolaşmaktan bıktım , usta buraya gelsin diye tutturdu. 2.el almakta satmakta zor...
  • Usta getirin lafına da hastayım. Napacak adam liftini yanında mı getirecek? Nesine bakacak sokak ortasında? İlla sanayiye gitmeyen, usta gelsin diyen kişiden araç almam. Zaten 2.el aracı tanıdık dışında almama taraftarıyım. Piyasada herkes birbirini düdükleme peşinde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünkü el kadar boyası var dedikleri araçta kol kadar değişen olması muhtemel.

Araç ararken, adam muayenesi yok diye arabayı trafiğe çıkartmayacağını söyledi, sonrasında muayeneyi kendisi yaptırırsa aracı alacağımı söyledim 60 lira pul parasını karşılarsan tamam dedi sanki, usyata göstermeye trafiğe çıkamayan araç muayene için dakikasında çıktı garajdan. 20 binlira civarında araçtan konuşuluyor, aracın satışı 60 liraya bakıyor. ne kadar saçma alıcı varsa gün geliyor onlarda araçlarını satıyor, yani saçma alıcı sayısı ile saçma satıcı sayısı aynı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 21 Ekim 2013; 16:34:57 >
  • AÇIK VE NET BİR SORU....Arabanızı satılığa çıkardınız...Her talip olan arabayı ustasına , güvendiği servise göstermek ister...Bende isterim....Satıcı her isteyene kapı kapı servis , usta dolaşıp arabasını gösterecekmi ? Büyük şehirde istediğin yere araba götürmek kolay değil. En az yarım günlük zaman demek...Komşum Passat sattı....Alacak adam Bahçeşehir den MASLAK a arabayı getir muayene ettirelim diyor... 50 km git , 50 km gel,, iki defa paralı yol tuzu biberi.. Burada bize yakın DOĞUŞ servisi DOD var..Parasını ver muayene yaptır...Esenyurt ta bana 10 km diyor...İlla Maslak olacakmış.. Ben uğraşamam arabamı oraya buraya götürüp satmıyorum dedi. Çıkıp gittiler....İki hafta sonra temiz arabasını başkasına 2 Bin lira yüksek fiyata sattı..Eylül ayının başıydı....Durumlar böyle...ARABAYA YAKIN BİR SERVİS OLUR..ŞU GÜN, FİLANCA SAATTE ORADA BULUŞALIM DENİR..Satıcı arabasına güveniyorsa kaçmaz, 5- 10 km çok değil..Kimse itiraz etmez..Ortak noktada buluşmak önemli...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Ekim 2013; 23:15:10 >

• Araçta yamukluk olduğu gibi alıcılarda ve ustalarda da yamukluk olabilir..

Alıcı kendi ustasına götürür, usta da fiyat kırmak için aracı yerden yere vurur.. Satıcı ya fiyatı düşürür, ya da çeker gider.. Harcanan benzin bile satıcının cebinden gitmiştir.. Yani çakallık yapan alıcının en ufak bir zararı olmaz..

O değil de, bunca zorluğa ve üçkağıda rağmen insanlar nasıl her sene araç değiştiriyor anlamıyorum.. Çakallarla boğuşmayı seviyoruz heralde.. Bize müstehak..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende satarken herseyi qcikca yazdim, adam begenmis geldi konustuk, batikentten taa pursaklara ustaya gidelim diye tutturdu , bende fiyatta anlasalim gidelim yalanim cikarsa masraflar bende dedim fiyati dusurmek icin vazgecti

Ostim civarinda da ustasi varmis goturduk , on sol camurluk degismis dedi, biz 3 yasinda almistik , bise soypenmemisti , sorun cikinca ozur dilerim bilmiyordum usta masrafini oderim dedim , usta alicitla yapniz binmek istedi , bende camurluk degismis ezikligiyle tamam dedim yoksa musade etmem , yanimda bak kardesim derdim.

Neywe cocugun morqli bosuldu camurluktan dolayi , sonra ustayla turdan sonra hayirli olsun dedi :)

2000 opel astra cd 1.6 lpg li 185 bin aracimi 20900 den verdim , aracin sikintisi yoktu ,aslinda 15 gun snrasina 20500 demistim , arac bekliyorduk , arabasiz kalmak istemedik , sonra aksam dusunduk kaza bela emanet gibi hiseedince aradik 20900 gel al dedik ertesi gun aldi, ben olsam 15 gun beklerdim 400 az para degil :)

Velhasil , her alici icin ustaya falan goturulmez , makul oneride bulunmak lazim ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende aracımı satarken alıcı arkadaşa aracı devamlı götürdüğüm kuzenimin dükkanına gidelim, orada baksınlar nesi var nesi yok söylesinler sonra sende istediğin yere götür, kendi götürdüğün yerler benim götürdüğüm yerdeki söylenilenleri kıyaslarsın demiştim.. hatta dahada kafana yatmazsa üçüncü başka bir yere götürebiliriz istemezsen almazsında diyede eklemiştim.. neyse kuzenin dükkana götürdük arabayı zaten hatasız kazasız düzgün bir arabaydı, altına üstüne kaportasına boyasına yaklaşık 1 saat baktı kuzen, arabada birşey yok dedi.. 1 hafta öncede ön disk balatayı değiştirmiştim zaten, balatalarda toz yoktu daha.. alıcı arkadaş ikinci bir yere göstermeye bile gerek görmedi direk notere gitmiştik.. :)
  • Alıcıların ustaları nedense iftiracı oldukları için.

Yıllar önce bir galeride araç bakarken bir arabayı beğenmiştim, fiyatta da anlaşmıştık. Sonra "beni satmakla uğraştırma, benim aracımı takasa alır mısın?" dedim. "Ustam bir baksın, ortada bir yerde buluşuruz", dedi 10 dakika sonra genç birisi geldi.
    Arabama baktı. Arabamda sadece sağ ön çamurluk değişik, komple boyalı.
    Bu usta demez mi, "bu araba soldan büyük kaza yapmış , sol taraf komple değiştirilmiş". Sağ ön çamurluğun değiştiğini farketmedi, halbuki galericiye önceden söylemiştim.
    Dedim,"sen nerede yetiştin?", cevap;"3. Sanayi'de"
    - o zaman Cumali ustayı tanırsın.
    - bilmez miyim abi, benim ustamdı, dedi
    - ama Cumali usta bu arabada sadece çamurluk değişik demişti
    - (kem küm ederek) abi değişmiş ama orjinaliyle değişmiş, dedi.
    - bir daha bak istersen, dedim.
    Arabanın çevresinde döndü dolaştı, kapı içlerine, lastik altlarına baktı,
    - değişmemiş, ama doğrultulmuş. Dedi.
    Sonra galericiye döndüm, "size böyle yalanla yaranmaya çalışan bir ustayla çalışırsanız 1 defa ucuza araba kapatırsınız ama 5 defa müşteri kaybedersiniz" dedim. Galerici de biraz bozuldu ama terslemedi. Hayırlı işler deyip çıktım.

Sırf bu yüzden aracımı satarken usta usta gezdiremem. Ben gitmem, yanımdan bir çalışanı gönderirim, çünkü karşımdaki usta sırf alıcıya yaranmak için yalan söylemeye, laubali ve bilmiş hareketlerle iftira etmeye başlarsa sinirlenirim. Servise götürürüm, çünkü tavırları sanayi gibi değil, daha seviyeli. Sanmayın ki sanayiyi sevmem, çok severim ve çok iyi ustalarım da vardır. Hem de yalan söylemeyecek cinsten.

Ayrıca büyük şehirlerde mesafeler uzak. Sanayiye sadece gitmek yarım saatten fazla sürebilir. Git-kaportacıya göster-boyacıya göster-mekanikçiye göster-gel 2-3 saat gidebilir. Bir araba satacağım diye o kadar boş vaktim de yok.

• araç almak kadar satmak da zor iş. ben de araç sattım ama tipini konuşmasını sevmediğim adamı başımdan savdım. her isteyen için sanayiye, servise gidip ne zaman ne yakıt harcayamazdım.
  • Bence öyle yapan adamdan alınmaz , biz alırken ben dedim hocam birde ustaya gösterelim tamam dedi direk gittik anlaştık yani istemeyende kesin birşey vardır
  • aracına güvenmiyordur. bir şey saklıyordur. yalan söylemiştir.

vs. vs. uzar gider böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

AÇIK VE NET BİR SORU....Arabanızı satılığa çıkardınız...Her talip olan arabayı ustasına , güvendiği servise göstermek ister...Bende isterim....Satıcı her isteyene kapı kapı servis , usta dolaşıp arabasını gösterecekmi ? Büyük şehirde istediğin yere araba götürmek kolay değil. En az yarım günlük zaman demek...Komşum Passat sattı....Alacak adam Bahçeşehir den MASLAK a arabayı getir muayene ettirelim diyor... 50 km git , 50 km gel,, iki defa paralı yol tuzu biberi.. Burada bize yakın DOĞUŞ servisi DOD var..Parasını ver muayene yaptır...Esenyurt ta bana 10 km diyor...İlla Maslak olacakmış.. Ben uğraşamam arabamı oraya buraya götürüp satmıyorum dedi. Çıkıp gittiler....İki hafta sonra temiz arabasını başkasına 2 Bin lira yüksek fiyata sattı..Eylül ayının başıydı....Durumlar böyle...ARABAYA YAKIN BİR SERVİS OLUR..ŞU GÜN, FİLANCA SAATTE ORADA BULUŞALIM DENİR..Satıcı arabasına güveniyorsa kaçmaz, 5- 10 km çok değil..Kimse itiraz etmez..Ortak noktada buluşmak önemli...Saygılarımla..

Arabayı şuraya getir derse zaten o adama araba satılmaz, gelir arabayı yerinde inceler, ekspertiz yapılabilecek bir yere araç birlikte götürülür. Satıcı buna yanaşmıyorsa satıcıda bir kıllık var demektir

İlla kendi ustasına göstermek isteyen alıcı ise ustası ile anlaşır; orasında bu var burasında masraf şurasında masraf dedirtip sağlam pazarlık için ön ayak oluşturmak içindir. Kısacası alıcıda kıllık var demektir.

• Arabayı şuraya getir baktıralım diyen adam arabanın ederinden fazlada teklif etse götürmem.Hepimiz çalışıyoruz , ilan veriyorsunuz adam arayıp falanca sanayiye getir diyor la havle çekerek gidiyorsunuz zaten belirttiğim den farklı bir şey çıkmıyor adam fiyat kıramayınca vazgeçiyor.İyi de be birader zamanımı , benzini harcadın dediğin zaman kem küm edip gidiyor.Günde bazen 20 kişi arardı hepsi de farklı bir yerden arar getir baktıralım diye, iyi de galerici değilim ki akşama kadar sanayi sanayi adam gezdireyim. Alırken de kimseden şuraya getir diye bir talepte de bulunmuyorum , kendim gidip bakıyorum gözüm keserse aracı usta ayarlayıp gidiyorum.
  • Olay çok basit aslında.araç alırken,satıcıya aracın durumunu anlat bende fiyatımı söyleyeyim,anlaşırsak yetkili servise gideriz.anlattığın gibi çıkarsa ekspertizi ödeyip aracını alırım,farklı şeyler çıkarsa aracı almam,ekspertizide sen ödersin diye teklif ediyorum.düzgün adam zaten hay hay olur diyor,düzenbaz ise başlıyor kıvırtmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Olay çok basit aslında.araç alırken,satıcıya aracın durumunu anlat bende fiyatımı söyleyeyim,anlaşırsak yetkili servise gideriz.anlattığın gibi çıkarsa ekspertizi ödeyip aracını alırım,farklı şeyler çıkarsa aracı almam,ekspertizide sen ödersin diye teklif ediyorum.düzgün adam zaten hay hay olur diyor,düzenbaz ise başlıyor kıvırtmaya.

Aynısını yapıyorum hiçte başım ağrımadı çok şükür Ne alıcı ne satıcı yorulmasın diye en başından kibarca sorarım Aracı yetkili serviste ekspere sokmak istiyorum tamamsa dediğiniz gibi çıkarsa notere gidelim alıcam diye, yok efendim olmaz bilmemne ıvır zıvır diye kıvıranla sohbeti zaten orada bitiyorum bana araba onada müşteri çok piyasada.

• bir de satıcı açısından bak..haftada 10 kişiyi sanayi-servis gezdirse adam bıkar.
    parayı cebine koyduktan sonra gidip arabayı göreceksin,tramerine bakacaksın..kafana yatarsa, para cebimde önce servise,ordan da notere gidelim dersen kimse itiraz etmez.
  • araba önce yerinde görülür...
    satıcı bildiği neyi var neyi yoksa söyler...
    alıcı beğenrse fiyat konuşulur...
    fiyatta anlaşılırsa, sanayinin yolu tutulur, satıcının söyledikleri doğrulanırsa doğru notere...
    ancak ufak tefek farklılıklar çıkarsa hatır gönül pazarlığı yapılır olursa ne ala olmazsa bir dahaki sefere...
    artık satıcı aracı hakkında daha fazla ayrıntı bildiğinden bu iş en çok iki kez yapılır, ikincide zaten mutlaka doğrulanacaktır...

40 kere sanayi yolu gören aracın ya sahibi ya da usta doğru söylemiyordur..

işini bilen kaportacı aracı 5 dakikada okur, bir de motor mekanik ustasına gidip lifte kaldırıp altına bakar motorunu şanzımanını kontrol ettiren alıcıya büyük süpriz çıkmaz.. bütün bu işler en fazla 2 saat sürer...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.