Şimdi Ara

15 YAŞ ÜSTÜ ARABALAR YENİ ALININCA KASKO YAPILAMAMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 15 yaş üstü kaliteli araca kasko yaptırınca da sıkıntı bitmiyor ki.

2000 model bir mercedes w210 kullanıyorsun diyelim ki, bu araçtan 250bine de var 750bine de. Elindeki araç kondisyonu itibari ile 400de etse 500de etse kaza da 250-300 arası bir para verip perte çıkarıveriyor. Piyasada az bulunan arabalarda durum çok daha vahim, aracın rayiç denebilecek bir piyasası olmuyor.

• Dünyanın hiç bir köşesinde 15 yaşında ki araç para etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen sene 2005 model Corolla'ya hasarsızlık indirimli 2.750 TL'ye Kasko yaptırmıştım, bu yıl aynı şirket 6300 TL diyor Kaskoya.

• Kaskonun önemini millet depremde anladı millet. Milyonluk araçlar kaskosuz geziyor.

• Bu bahsettiğiniz türden büyük fiyat farkları ülkemizde covid-19 sonrasında başladı. Öncesinde bir araç modelinin sıradan kondisyonda olanı 10 birimken kötü halde olanı 7-8 birim, çok temiz halde olanı ise 12 birim civarında gidiyordu. Şimdi lüks model olmasına da gerek yok, sıradan araçlarda dahi bahsettiğiniz türden aynı modelde dip fiyatlar ile en üst nokta arasında 3 kata kadar farklar olabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Code140 kullanıcısına yanıt

Maalesef kaskodan ziyade içeriği daha da önemli :( piyasa şartlarına göre değil kaskolar.

Misal eski araç ya ithalatçının getirdiği farı alacağım, ya çıkma alacağım yada servisten alacağım.

Servis japonya'dan yada Avrupa'daki varsa depodan getirtecek uçuk para

ya çıkma ya ithalatçı onlarda 1800-2000 di en son kasko veriyor 1000-1300 :)

Öteki türlü herkers birbirine yokuş yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 21 Şubat 2023; 15:25:16 >
  • Yirmi dört Y kullanıcısına yanıt

bedava. Zaten bı yerde araba sururken biri bisikletle carpsa farı kırsa kacsa 1 far olmus 10 bın tl

• T-Dog kullanıcısına yanıt

Misale istinaden soruyorum, kasko neden hepsini ödemiyor?

• bana her sene fix biri vurup kaçar zaten alıştım o nedenle kaskom hep var. Allahtan tek parca boya fln oluyor pertlık bır durum olmadı. Sene de bır de gocuk duzeltme fln yaptırıyorum onun harıcı eskı araba yolda kalıyor bazen bedava cekıcı hızmetı var vs kasko bedavaya gelıyor kısaca

• genisletilmis kapsamli kasko degilse yan sanayi odeme hakki olur, buyuk ihtimalle o yuzdendir.

dedem 2010 model corollasina yaptirmayacagini soyledi. Gecen sene de once yaptirmayip sonradan yaptirmisti, bakalim bu sene ne olacak.

• istemiyor :) tüm kaskolar için geçerli bu ev kaskosu araba kaskosu

Sigorta şirketleri zarar ediyor , zarar etmek istemediği içinde yada kardan zarar etmek istemediği içinde vermek istemiyor.

Parke değişimi olacak evin sigortadan piyasası 4000-4500 tl mi ne adamlar 2000 veriyor piyasa da 2000 e de yapan var diyor , a kalite yaptırmıişım a rengini almışım yok alma diyor sen f kalite de z rengi yaptır diyor.

Araç ve Ev sigortaları böyle maalesef.

Kısaca kazanmaya gelirken iyi hoş vermeye gelince ya yok

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Bu da bir etken ama sigortacı - usta - ben 3lemesi arasında usta ve ben aramızdaki muhabbet bir tık farklı olduğu için sigortacının ustaya neler söylediğini öğrenince :) olay genişletilmiş kasko bile bizleri kurtarmayacağını anladım.

• T-Dog kullanıcısına yanıt

olay birazda sigortanin kalitesi ve acentenin becerisi ile de ilgili.

genisletilmis kaskoda odemesinde goreyim, olay mahkemeye kadar gider.

Evet tum sigortalar vermeye gelince cakallik pesinde, ancak haklarinizi bilip pesinde kosmak gerekiyor.

Bu noktada da en onemlisi acente oluyor. Olasi bir sorunda siz genel merkeze derdinizi bile iletemezken acente ulasip cozebiliyor.

Ornek vermistim basima gelen ama sildim, ozetle aracin/evin sigortalanan hali neyse onu odemek zorunda. Basima gelen orneklerde de odettik.

Tabii ki teminatlar yetersizse (eksik sigorta) odemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 23 Şubat 2023; 23:32:43 >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

Kesinlikle haklısınız. Acente, sigortacı çok önemli. Yoksa iş ödemeye gelince dediğiniz gibi tüm sigorta şirketleri çakallık peşinde. En son evime hasarı raporlamaya gelen sigorta eksperi tam dayaklıktı mesela. Şirketle davalık olup işiniz avukata ve güzide ülkemizin adalet sistemine kalırsa ciddi sıkıntı. Özellikle de enflasyonun bu seviyede olduğu bir zamanda, ve davayı kazansanız dahi avukat masrafının sizin cebinizden çıktığı gerçeğini düşününce.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.