Şimdi Ara

1 Yıllık ehliyet ile uzun yol.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ehliyetimi alalı 1 yıl oldu. Ehliyetimi aldığımdan beri düzenli araba sürüyorum. Yaptığım en uzun yol 55 KM. Kendime de güveniyorum. Şehir içi kullanımda hiç sıkıntı yaşamadım dar alanlara park etmek dışında. İstanbul'dan İzmir'e gitmek istiyorum fakat ilk uzun yol deneyimim olacak ve tek başıma gideceğim. Sıkıntı şu ki çevremdeki herkes ilk defa gidiyorsun yanında tecrübeli biri olsun tek gitme tarzı şeyler söylüyorlar cidden abarttıkları kadar zor mudur uzun yol. Sonuçta trafik yok pek bir zorluğu olmamalı diye düşünüyorum. 442 KM olarak hesapladım yolu.
    Araç VW POLO 2015 TDi Manuel.

• Uzun yol daha kolay hele ki altında VW POLO 2015 TDi Manuel varsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç araba sürmeyi bilmiyordum ehliyetimi aldım ve 17. Günde 550km uzun yol yaptım manuel aracımla. Ki sen 1 yıldır kullanıp kendinede güveniyorsun. Milletin dediğine kulak asıp cesaretini kaybetme. Hiçbirşey olmaz Allahın izniyle. Çok hız yapma kurallara uy ve uykuna alarak yola çık. Uzun yol sadece dikkat gerektiriyor. Istanbul izmir arasıda eminim çok guzeldir yol olarak. Hayırlı yolculuklar şimdiden.

• İstanbul izmir arasi sıkıntıli bi guzergah degil.

Yanlis hatirlamiyorsam ya bursanin girisinde yada cikisinda bol virajli bi yol vardi orada temkinli gitmen kafi.

Ayrica manisa kirkagac yolu ikiser seritli bi yoldur. Otobsnlara nazaran sehirici bi yol sayilir.

Daha sonra manisadan izmire girerken bol virajli ve rampa bi yol var o kadar.

İstedigin zaman mola ver bir yere yetisme derdin yoksa. Elinde mutemadiyen kuruyemis kola cikolata falan olsun canin sıkıldıkca biseyler atistirirsin.

• manisa-izmir ve bursa civarındaki virajlara dikkat et yeter. bazı virajlara hızlı girmemek gerekiyor kesinlikle ve yan şeritte araba olmayacak şekilde girmen iyi olur. yolun çoğu 2 şeritli olmasından şöyle bir sıkıntı oluyor sağdan gitsen yavaş biri çıkıyor soldan gitsen senden daha hızlı bmw ciler vs yapışıyor, panik yapma...
    bence acemi biri için yalnız olmak daha iyi dikkat açısından. osmangazi köprüsünü ve otoyolunu kullan rahat olur. hız cezası yememek için ilçe girişlerine dikkat et kameralara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 3 Haziran 2017; 15:27:58 >
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Ben istanbuldan sakaryaya giderken bile yanima kuruyemiş çikolata alıyorum bi poşet. Daha otobana çıkmadan çoğu bitmiş oluyor

• Sağdan 90-100 git. Virajlara gelmeden yavaşla, kör virajlara dikkatli gir. Uykunu alıp da yola çık. Bas marşa devam. Hızlı gitme. Varsın 2 saat geç git izmire ama sağlam git.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yollar düz ise uyuklama problemi olabiliyor. Dikkat et. Uyuklama ihtimaline karşı yanında seni uyanık tutacak biri olursa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 3 Haziran 2017; 15:53:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavşaklara girerken ayağını gazdan çek, tabelaları kaçırmamaya çalış özellikle viraj tabelalarını, sol şeridi sadece sollama için kullan işin bittiğinde tekrar sağ şeride geç, sollama için sol şeride çıkacağında arkadan araba geliyorsa başlarda gelen arabanın hızını kestiremeyebilirsin acele etme.
  • Dikkat etmen gereken 2 yer var Yalova Bursa arası yokuşlu viraj birde daha tehlikeli olan Manisa İzmir arası özellikle iniş gerisi şehir içinden kolay hayırlı yolculuk

• 18.5 19 yaşından beri Tokat istanbul arası yılda 4 5 kez uzun yol yapıyorum. Babam felan hep derdi oğlum uzun yol tecrüben yok bende geleyim felan Allah razıolsun beni düşünüyor ancak tamamen gereksizdi onuda yormak istemedim ilk uzun yol yolculuğumda dahi zorlanmadım şehir içi daha dikkat gerektiren bi ortam şehir içinde özellikle istanbulda izmirde kullanan herde kullanır kuruntu yapmanıza gerek yok :)

• Ehliyetimi aldiktan 1 ay sonra uzun yol yaptim

Uzun yol sehir icinden daha rahat ve daha keyifli

Hiz tabelalarina dikkat et ve hiz koridorlarina

Ceza yememek icin

440 km den daha fazladir Izmir -istanbul

Canakkale uzerinden gideriz biz hep daha ailecek yillardan beri istanbul -balikesir 400 km

Tavsiyem aracin yagina suyuna tekerlek durumunu kontrol et

Sevdigin muziklerden olusan cd veya usb

Enerji icecegi su atistirmalik seyler vs ayarla

Yolculugun tadini cikart

• Yola çıkmadan lastikleri kontrol et, basınçları ayarla, yağa suya bak. Uykunu alıp yola çık, yorulduğunu hissettiğin an mola ver, yorulmasan da ver, ufak dinlenmeler önemli. Tek olacaksan güzel müzikler ayarla, yanına atıştırmalık al. Hız kurallarına uy virajlara temkinli gir ve kemerini hep tak. Bunlar ister 1 aylık ister 40 yıllık ehliyeti olsun, bütün şoförlerin yapması gereken şeyler zaten. İyi yolculuklar.

• Kesinlikle hiz yapma.450 km yolda hizli gitsen yavas gitsen arada bi kac saat oynar.hiz yapma

Yol seni sikacak.basmak isteyeceksin basma

Bunu 10 sene sonra altinda trump in makam arabasi olsada yapma

Kemer tak

80 90 100 git.yorulursan dinlen

Sollamalara dikkat et.arkandan gelen araca.kurtarirmi acaba diyip sollamaya cikma.ikilemde kalirsan cikmamaya yonlendir

Takip mesafesini koru

Bunlari yapsanda kaza riski herzaman var ama yuzde 1

O hizla ve kemerle hayattada kalirsin

• @balikcibili

Aliağaya gideceğim için belki ondan az tutmuştur hocam.

@lojistisyen

Yağmış suymuş hepsi aklımdan çıkmıştı hocam hatırlatmanız iyi oldu. Teşekkürler.

Herkese önerileri ve uyarıları için teşekkürler. Özellikle tehlikeli dediğiniz noktaları not ettim aklımın bir köşesine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

Kesinlikle hiz yapma.450 km yolda hizli gitsen yavas gitsen arada bi kac saat oynar.hiz yapma

Yol seni sikacak.basmak isteyeceksin basma

Bunu 10 sene sonra altinda trump in makam arabasi olsada yapma

Kemer tak

80 90 100 git.yorulursan dinlen

Sollamalara dikkat et.arkandan gelen araca.kurtarirmi acaba diyip sollamaya cikma.ikilemde kalirsan cikmamaya yonlendir

Takip mesafesini koru

Bunlari yapsanda kaza riski herzaman var ama yuzde 1

O hizla ve kemerle hayattada kalirsin

Hocam bu yolun sıkması olayı otobüsle şehirler arası giderken de oluyor. Dediğiniz gibi yol sıkmaya başlayınca basma isteği olacak. Sırf bu yüzden özellikle ibreye dikkat edeceğim. Teşekkürler.

• uzun yolda daha rahat edersin
  • Ben de 1 yıllık ehliyetimle 15 gün içinde, İstanbul-Kuşadası-Adana-İstanbul gittim. Yaklaşık 3000 km yol yaptım. Sıkıntı yapma kurallara dikkat et, uykunu iyi almış ol, acelen yoksa sık sık dur çay kahve red bull iç.

• mrmojo0009 M kullanıcısına yanıt
    Yalova-Bursa arası otoban var dediğiniz yeri pas geçecek
  • Uzun yol yapmak şehir içine göre zor değil tam tersi daha kolay şehir içi trafikte neler neler çekiyoruz

Kurallara uy gereksiz hız yapma azıcık yorgunluk hissettiğinde çek bi benzinliğe kestir

Birde gece gideceksen uzun farları gereksiz kullanma karşı şeritten araç gelirken kapat geçince tekrar açarsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.