Şimdi Ara

Acemi sürücü ve uzun yol (180 km)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben mayıs 2 de ehliyeti aldım ertesi gün hemen arabayı aldım (fiat punto 1.3 mj) ramazan bayramından bir hafta önce bursa dan kutahya ya gideceğiz ailemle birlikte malumunuz uzun yol ve evde benden başka arabayı kullanacak kimse yok. Güzergahı felan tanıyorum 10 senedir hep aynı yollardan defalarca gittik geldik otobüs akrabalarımızın araçları ile bu 180 km boyunca nelere dikkat etmeliyim uzun yolda dikkat dağılmaması için önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 180 km ve uzun yol Acemi biri icin bile en guzel yol uzun yoldur. Uzun yolda dikkat edilecek pek birsey yok. Her sey kendi akisinda gidiyor zaten. Hiz limitlerine uyun. Trafik isaret ve lambalarina dikkat edin tamamdir. Hayirli yolculuklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 15 Mayıs 2015; 0:44:11 >
  • 180 km pek de uzun yol sayılmaz
    Hız sınırını kesinlikle aşma tamamdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eds falan varsa dikkat et.
    Bide kesinlikle tabelalara uy 70 diyosa 70 ile git

• Sürekli dimdik karşıya bakmayın boynunuz tutuluyor. İlk uzun yola çıkışımda istemdışı olarak bunu yapmıştım 100 km sonra boynumun tutulmak üzere olduğunu fark ettim 90 km hız üzerinde sabit seyretmeyin ancak sabit 90la da seyretmeyin arada hızınız artsın düşsün dikkatinizin dağılmamasını sağlar. Onun dışında aileniz olacaksa zaten arada konuşursunuz falan uyanık kalırsınız. Araçta yalnız kalınca oluşan sessizlik ve slow müzik de dikkat dağınıklığı yapar. Yola çıkmadan aracınızın yağına suyuna lastiklerine de bakın. Hayırlı yolculuklar.

• Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi tabelalarda gösterilen hız limitlerine uy. ehliyeti alalı 1 ay olmuştu 160 km lik yola çıktım bir kavşağa yaklaştıgımda 50 tabelasını gördüm biraz ilerde 30 yazıyodu ama döneceğim yeri göremedim şurası için sağa diyo ama sağa dönülecek yer yok ve bir rampa var tam o rampanın bitimine dönüş yolu koymuşlar ve dönüş yeride tek şeritlik yol bir anda direksiyonu bir kırdım o zamanda 60-70 le gidiyodum lastiklerden cav sesi çıktı allahtan arabayı toparladım ama bir şoka girdim o virajı döndüm düz yola çıktım şoktan vites değişemedim bir an vites nasıl değişiyodu moduna girdim. o yüzden tabelalara dikkat et 70-50-30 yazıyosa orda bir şey vardır.
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    Hocam tam acemilik anısı olmuş :)
    Sözün özü uzun yolda kullanmak rahattır sadece şerit değiştirirken hafızanıza güvenmeyin illa ki dönüp bakın mümkünse sağa sola kısa ama geçici bir dönüş ile kör noktalara da göz atmaya çalışın, ani hareketler yapmayın rahat rahat sürün. Uzun yol arabayı tanımak için iyi bir fırsattır aslında hatta yola çıkmadan önce bir fren testi yapın boş bir yerde 100 km/h'e falan çıkın bir sabit nokta kestirin gözünüze frenleyin bunu yapmak gerek duruşunuza gerek takip mesafenize olumlu etki yapacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim arkadaş da yeni almıştı ehliyeti uzun yola çıktı helvasını yedik sonra

• 1 saatte gidersin.
  • Virajlara hızlı girme,kamyonların sağında çok bekleme.
  • Ayetel kürsi oku 70-80 ile yavaş yavaş git
  • 160 ın altına inme

Virajlara gazlayıp gir (burası önemli)

• en berbat uzun yol maceramı geçen ay yaşadım

caddy ile sinoptan bursa akşam saat 22:00 da hareket ettik kastamonu çankırı tosya bolu adapazarı gemlik yol üzerinden sabah 7 de indim bursa ya 3 saat arabada uyuduktan sonra öğlen 14:00 a kadar işlerimizi hallettik ve o saatte çıktık yola bu sefer navigasyona uydum ve berbat yollardan tosya yoluna saat 19:00 gibi vardık b u arada boluda nisan ayında yaz lastikleri ile yolda kaldık yarım saat uğraştık saat 22:00 de kastamonu da etli ekmek yedikten sonra yine yola koyulduk ve gece saat 1 de sinop a indim yatağa yattığımda bütün kemiklerimin sızladığını boynumun ağrıdan koptuğunu o zaman hissettim 1450 km yol yaptım29 saatte tek şoför
  • sollama yaparken aynayı kontrol et,nasılsa uzakda dıyıp sol serıte atlama gelenın hızını kestıremıyebılırsın.
    kamyonların ve buyuk aracların arkasında bekleme onundeki yolu goremessın tehlıkelı
    yapmassın ama makas falan atıyım deme uzun yol bu suratler yuksek şerıtde kal gerekırse selektor yap ama olabıldıgınce sagından gecmemeye calıs
    sol şeritde sürme 120 ile gıdıyorum diyip şeriti işgal etme cok tehlıkeli
    aynaları sureklı kontrol et.
  • Heyacanini anliyorum burada bir ilk yaşamayip uzun yolu 12000 km aşasi kurtarmayan newyork ankara yapan arkadaşlar oldukca çok takma onlara,tadini çikart kardeşim yol üzerinde makul km sapip görmek isrediğin yerleride gez 110 geçme çay molasi ver şu 29 saat araba kullanan katil şöförler gibi olma .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dardanel16 -- 15 Mayıs 2015; 9:39:43 >
  • Hiç bilmediğin bir yolsa gündüz gitmeye çalış, viraj, rampa, yol çalışması vb şeyleri görüp ona göre hızını ayarlamış olursun. Kullanırken çok kasma, çokta ferah olma. Bilinçli kullan, büyük araçların yanından geçerken lastik izine dikkat et, şeridine girmeden korna ile uyar. Trafiğin akış hızına mümkün olduğunca uymaya çalış. Direksiyon ve frene müdahalen sert olmasın, yüksek hızda kontrolü kaybettirebilir. Ilk çıkarkende duaları okumayı ihmal etme.

• apoo43 A kullanıcısına yanıt
    Ben de 180 kmlik bir yol yaptim babam varken yanimda. Surekli dedigi sey tirlarin ve kamyonlarin yanindan gecerken (hava kararma vakitlerinde) surekli sellektor yaparak gec.

• Kendine güven rahat ol.
    Hareketli parçalar tercih et.

Canın sıkıldıgınızda bi benzinlikte durabilirsin.

Yola çıkmadan aracın yağına suyuna lastik basıncına bakarsın.

Yolda da çok aşırı şerit değiştirme, arkandan öküz gibi sellektör yapan olur fazla takılma. Sol şeritte 100 km/h ile gidip şeridi kapatma. Onun haricinde uzun yol zevklidir, ailenle muhabbet ederken zaman hızlı geçer zaten.

• Büyük araçların sağından geçmeyin, trafik kurallarına uyun sıkıntı olmaz
  • SirJustice kullanıcısına yanıt
    eyvallah sevgili troll arkadaş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.