Şimdi Ara

trafik cezası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün 17:00 da aracımla işten cıktım müzik dinleyerek gidiyorum 4 cam felan kapalı, ana caddede kavşaktan geçtim orada bekleyen trafikçi vardı yanlarında dahi durmadım ısık yeşildi zaten 20-30km hızla geçtim gittim normal hızda ve tam işten cıktıktan 8 dakika sonra mesaj geldi sms olarak ceza yazıldı plakanıza diye sebep ne kırmızıda geçmedim birşey yapmadım baktım trafik kanunun 72 maddesinden ceza yazılmış, araçta kanuna uygunsuz ses goruntu sıstemı takılı olması ve bunu halkı rahatsız edıcek sekılde kullanımı maddesi diye ,

ancak aracım henuz 2 yaşında orjinal ve ekstra takılan herhangi bir ses veya görüntü sistemi yok gündüz vakti , bu nasıl iş ana caddede yanından geçtim diye müzik dinliyorsun diye ceza yazabiliyor

miktar : 200TL

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Trafikte en sinir olduğum şeylerden biri ışıkta durunca, birinin müziğin sesini açıp dinlediğini bana dinletmesi.
    Şimdi o şahıslara sorsam “sanane, ses yüksek değil, bak işine, bir sürü ses var” vsvs bir dünya şey söyleyecekler ancak bir türlü kendi dinlediğini başkasına dinlettiğini kabul etmeyecekler.

Bu işin uç noktasıda araç yıkamada müzik açanlar. 20 tane araba aynı yerde, öyle müzik açsa cehenneme döner ortalık. Anlatabilir misin, anlatamazsın işte.

Kimse ne yaptığının farkında değil. Kaf dağında yaşıyoruz. En doğru, en güçlü hep biziz. O yüzden polis memuru muhtemelen görevini yerine getirmiştir.
  • Anladigim kadariyla sesiniz acikti hatanizin farkindasiniz fakat kabullenemiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Anladigim kadariyla sesiniz acikti hatanizin farkindasiniz fakat kabullenemiyorsunuz

sesım acık olsa bile aracı ben bu haliyle 0 olarak almısım o zaman devlet desinki , arabada müzik dinlerken sesini az ac, mantıklımı? camım kapalıyken aracım orjınalken dınledıgım muzıkten kıme ne gunduz vakti , böyle sacmalık mı olur gunduz calısan ıs makınelerı vb seyler insan rahatsız etmıyor yani

ayrıca ceza maddesi, araca sonradan takılan aksesuarları kapsıyor woofer anfi vb bende öyle bir parçada yok

• siz devletin vatandaşı öpen yüzüyle karşılaşmışsınız

• Devlet sesini az aç diyor zaten.

Madde 72 sizi yazdıklarınıza ek olarak "...şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir." de diyor.

Bence mantıklı. Herkes yaşam tarzını başkalarının alanına girecek kadar geniş isterse kimsenin yaşam tarzı kalmaz. Koğuşa döner her yer.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

herkes yaşam tarzını başkalarının alanına girecek kadar geniş isterse kimsenin yaşam tarzı kalmaz.

c segment arabanın kapısı bacası kapalı, son ses muzık dınlesen bıle dışarıya kaç db ses veriyor ki gündüz vakti kamunun rahatını bozucak ? o zaman bunun bır sınırı olmalı ses ölçüm cihazı ile baksın, o zaman gelicek prosedürü uygulayacak amenna, inşaat sesi vb sesler muzıkten daha fazla ses cıkarıyor ama bunun ıcın vatandaşa maruz kaldınız dıyıp bir para ödenmiyor bedel olarak veya onlara ceza kesılmıyor ? senin yorumuna göre buda böyle olmalı

yanından geçip giden adamın plakasına ceza yaz gonder kanıt yok video yok ölçüm yok ? hukuksuz yapılsa dahi yapan kişilerden ötürü savunucagım diye bir yerinizi yırtacaksınız kanun yorumlanabılır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 16 Mart 2022; 13:13:15 >
  • akşam kızımı okuldan almaya giderim her gün 16:00 da okul otoparkında beklerken memleketteki annemi ararım iki güne bir ve telefonu arabaya bağlayıp arabanın ses sisteminden konuşurum. Camlar kapalı hava soğuk zaten. Kızım arabaya yaklaşırken hareket çeker babaannemlemi konuşuyon diye. Ses bayağı çıkıyor demek ki dışarıya hoparlör ses seviyesi de 5 te durur hep. Çıkıyor demekki ses dışarı baya bide 15-20 de müzik dinlesem yıkılacak ortalık demek. (ford c max 2012 orj. oynanmamış sony ses sistemi )

• İtiraz edin böyle saçmalık olmaz. İtirazda aracınızın standart ses sistemine sahip olduğunu, kamunun huzurunu bozabilecek tesisata bile sahip değilken tamamen mesnetsiz ceza yazıldığını belirtin. Milletin herhangi bir şekilde eğlenmesine mutlu olmasına tahammülü olmayanlar var maalesef

• Alıntı

metni:
    6047 Karayolları Trafik Kanunu Madde 72: Araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. (Değişik: 21/5/1997-4262/4 md.) Bu madde hükmüne uymayan sürücüler 1 800 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar. Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazları araçlardan söktürülür. 

Biraz inceledim. 6047 Karayolları Trafik Kanununa göre madde yukarıdaki gibi. Bu açıdan bakıldığında aracınızdaki ses sistemi orijinal olmalı ve aynı zamanda yüksek ses açılmamalı şeklinde yorumlanır. Yani orijinal olsa bile kamunun huzurunu bozacak kadar yüksek ses açamazsınız. Bu durumda haksız görünüyorsunuz. Çünkü belli ki yüksek ses dinliyordunuz.

Alıntı

metni:
    2022 Yılı Trafik Ceza Rehberi Madde 72: Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını yönetmelikte belirtilen şartlaraaykırı olarak araçlarda bulundurmak, bu tür cihazları kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak

Bu maddede ise biraz anlatım bozukluğu var aslında. Çünkü orijinal olmayan ses sitemini kullanmak ve bu sistemi yüksek sesle kullanmak yasaktır gibi bir anlam çıkıyor. Ama bahsedilmek istenen aslında kanunda belirtildiği gibi.

Yine haberlere baktığımda gereksiz yere korna çalıp huzuru bozan sürücülere de bu maddeden ceza uygulanmış. Kornanın orijinal olup olmaması önemli değil. İnsanları gereksiz yere rahatsız edersen ceza uygulanıyor. Yani bu maddeye ses, müzik, görüntü vs. sistemleriniz zaten orijinal olmalı, bu da yetmez doğru kullanılmalı. Yani sonuç olarak haksızsınız maalesef. Çünkü anladığım kadarıyla yüksek ses dinlemişsiniz. Ha, itiraz süreci nasıl işliyor bilmiyorum. Belki memur kanıtlayamaz vs. cezanız geri çekilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 16 Mart 2022; 13:31:23 >

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Bunun sınırı 30 dB.

Metrik demokrasiyi geliştirir bence de ama akustik ölçüm çok sıkıntılı bir konu. Buradaki değerlendirme subjektif kalmaya, memurun şahitliği kanıt olmaya devam edecek.

Gürültü fiziksel bir şiddettir. Bunun kişiselleştirilecek tarafı yok. Kavşakta, her lastiğin 70 dB-100 dB emisyon verdiği yerde polis duyabildiyse ceza yazabilir. Kanun 30 dB diyor zaten.

C segment... sıfır araba... video... kişilerden ötürü... bunlar tamamen konu dışı.

• Trafikte en sinir olduğum şeylerden biri ışıkta durunca, birinin müziğin sesini açıp dinlediğini bana dinletmesi.
    Şimdi o şahıslara sorsam “sanane, ses yüksek değil, bak işine, bir sürü ses var” vsvs bir dünya şey söyleyecekler ancak bir türlü kendi dinlediğini başkasına dinlettiğini kabul etmeyecekler.

Bu işin uç noktasıda araç yıkamada müzik açanlar. 20 tane araba aynı yerde, öyle müzik açsa cehenneme döner ortalık. Anlatabilir misin, anlatamazsın işte.

Kimse ne yaptığının farkında değil. Kaf dağında yaşıyoruz. En doğru, en güçlü hep biziz. O yüzden polis memuru muhtemelen görevini yerine getirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 16 Mart 2022; 13:37:19 >
  • Sizi anliyorum hocam yerinizde olsam benim de hosuma gitmezdi. Cunku camlariniz kapaliymis. Ancak demek ki disariya cok ses vermissiniz

Yalniz, kamu otoritesi son hizi 200 km/h olan arabayi satin almaniza izin verdi diye, kamuya acik yollarda hiz sinirlarinizi asmaniza musamaha gostermek zorunda degildir. Sizin durumunuz da benzer

Araclarin kapi panelleri genelde teneke kivaminda oluyorlar. Hem disariya ses vermemek, hem de daha kaliteli muzik dinlemek icin kapilara (ve mumkunse aracin tamamina) yalitim yaptirabilirsiniz
  • Arabada yüksek ses müzik dinleyip milleti rahatsız edenlerin direk ehliyetine el koyulmalı. Şimdiden yazı düşünüyorum, pencere açık 2 dk'da bir yoldan arabesk ya da rap müzik açmış son ses gezen araçlar, valla şimdiden sinirlendim.
  • Şahinin arkaya woofer atıp arabanın ıcını hoparlörle döşeyip gece 1 de 2 de bangır bangır dınleyen tiplerden degılım

canım sıkkın actım muzıgı dınlıyorum, baskasına gıtmesın dıyede camı felan kapatmısım zaten, kimsey müzik dinletmek gibi derdim yok. Park cezalarındaki gibi alsın aracı kenara çekip ölçsün veya kayıt altına alsın o halde eğer gerçekten çevreyi rahatsız ediyorsa yazsın cezayı razıyım, kanıt yok bılmem ne yok sadece kendı hoşuna gitmediği için yazmadığı ne malum? ben burda kanundaki boşluğu dile getiriyorum ama kraldan çok kralcılara göre memur daima haklıdır deniyor diyorum ki bu olay Yasal boşluktan kaynaklanan keyfi uygulamadan dolayı sorunlu Neden keyfi dersen desibelmetre ile mi ölçülüyor yok. İnsiyatife kalmış bir şey. adam belkide ses az gitmesine rağmen ahmet kaya dinlediğim için yazdı cezayı ? nerden bilicez şimdi çık işin içinden. ?

ve bu malzeme cevreyı rahatsız ediyorsa o zaman yasal prosedürü koyacaksın sınırlandıracaksın. 4x20 watt rahatsız ediyorsa 4x15 watt koyacaksın şartnameye tip onayına vs Bu olaylar çok saçma. Xenon far takmak yasak ama satışı serbest.

• senın tarafındayım ben ceza yesem bende söverdım ama yaklasımın yanlıs

arabanın ibre 250 fabrıka cıkısı oyle ben 250 gıdıcem dıyebılıyor musun ?

bu da o mantık malesef dikkatli olmak lazım polis gordun mu kısacaksın müziği
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

Kullandigimiz çogu arac 180+km hizlara ulasabiliyor bu demek olmuyor ki 180 km hizla gidebiliriz

• LVBEL C5 - '10 numara dinlerseniz ceza yersiniz tabi

uğur ışılak- rte açsanız sorun olmazdı

• arkadasım 200 le gidersen radarı var eds si var cezayı yiyorsun zaten diyorum, kanıtllı kayıtlı bır suc ısledıgın belli yasal dayanak ortada .

ama arabanın ıcınde orjınal ekıpmanıyla dınledıgın muzıgın mılletı gerçekten rahatsız ettıgını yada yasal bir sınırı geçip geçmediğini ispatı yokken nasıl ceza yazıyorsun dıyorum

radar cihazları boşuna var o zaman , nasılsa yetki var diyip gözüne kestirdiğine ulan bu hızlı gidiyo diyip plakaya yazsın cezayı, neyse bu konu tartışmaya dönecek. konu kılıtlenırse ıyı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 16 Mart 2022; 14:45:22 >
  • Bazı araçları görüyorum, miting otobüsü gibi gürültülü müzikle dolaşıyorlar, bu onlar için de risk. Böyle bir durum varsa ceza yazılabilir, tabi siz böyle mi yaptınız bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.