Şimdi Ara

Acemi sürücü ve uzun yol (180 km) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sende beni gördüm Bursa'da ikamet etmemizi rağmen ilk aracımızı İstanbul'dan almıştık.İstanbuldan Bursa'ya hiç tecrübem olmadan sağ sağlim getirmiştim.Benim sana önereceklerim;

- Slow müzik dinleme.Radyo dinleyeceksen Pal Station açık olsun veyahut kendine güzel bir pop CD'si hazırla.
    - Acemi olduğun ve aracının limitlerini tam olarak kavramadığın için takip mesafeni koru.
    - Radar vs. sorunu yaşamaman için 90-95km hızla sür aracını.Bu sayede hem yakıt sarfiyatın düşer,hem ceza riskin yok denecek kadar az olur hemde olası bir durumda daha kolay yavaşlamanı sağlar.
    - Kimseyle münakaşaya girme,kendi yoluna bak.
    - 3 şeritli yollarda orta şeridi kullan yine olası bir şeyde kendini sağ ya da sol şeride atabilirsin.
    - Aynalarını sürekli kontrol et.
    - Yine acemi olduğun için 90-100km yol gittikten sonra bir benzin istasyonuna filan çek 15-20 dakika dinlendir kendini.
    - Uykunu getirecek şeyler tüketme.Süt ve süt ürünleri gibi.Kola,enerji içeceği tarzı şeyleri içebilirsin.

En önemlisi kendine güven.Gerisi gelir merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Sende beni gördüm Bursa'da ikamet etmemizi rağmen ilk aracımızı İstanbul'dan almıştık.İstanbuldan Bursa'ya hiç tecrübem olmadan sağ sağlim getirmiştim.Benim sana önereceklerim;

- Slow müzik dinleme.Radyo dinleyeceksen Pal Station açık olsun veyahut kendine güzel bir pop CD'si hazırla.
    - Acemi olduğun ve aracının limitlerini tam olarak kavramadığın için takip mesafeni koru.
    - Radar vs. sorunu yaşamaman için 90-95km hızla sür aracını.Bu sayede hem yakıt sarfiyatın düşer,hem ceza riskin yok denecek kadar az olur hemde olası bir durumda daha kolay yavaşlamanı sağlar.
    - Kimseyle münakaşaya girme,kendi yoluna bak.
    - 3 şeritli yollarda orta şeridi kullan yine olası bir şeyde kendini sağ ya da sol şeride atabilirsin.
    - Aynalarını sürekli kontrol et.
    - Yine acemi olduğun için 90-100km yol gittikten sonra bir benzin istasyonuna filan çek 15-20 dakika dinlendir kendini.
    - Uykunu getirecek şeyler tüketme.Süt ve süt ürünleri gibi.Kola,enerji içeceği tarzı şeyleri içebilirsin.

En önemlisi kendine güven.Gerisi gelir merak etme

Teşekkürler hocam teşekkürler

• apoo43 A kullanıcısına yanıt
    4 sene önce burdan (İstanbuldan) Arkadahana gitmistim 2.500 km düşün artik benim halimi 180 km ne abi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı boğmamaya çalış. Baktın rampada devir düşüyor. Bir alt vitese al rahat rahat çıkarsın
  • Aynı istikamete giden bir otobüs bul, peşine takıl

• Ben de ehlieti alinca ocakta isparta mersin arasi yaptim ailemle. Genel olarak sehir icinden cok daha rahatti. Sonrasinda 15 gun sonra arabayla istanbula geldim. Otoban haric o da zorlamadi. Hiz sabitleyicinin eksikligi hissettim biraz sadece. Simdi ispartaya donecegim bakalim

• hahah dün ilk arabayı aldım bursadan istanbule karayolu ile geldim. yaklaşık 10 kere ölümden döndüm :D kim bilir ne kadar küfür yemişimdir :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: biktimmk

hahah dün ilk arabayı aldım bursadan istanbule karayolu ile geldim. yaklaşık 10 kere ölümden döndüm :D kim bilir ne kadar küfür yemişimdir :))

beni de götürseydin la öğretirdim sana sürmeyi :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.